۳ مهر ۱۳۹۸، ۷:۴۱
کد خبر: 83488929
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ترویج فرهنگ ایثار راهبرد ماندگاری ارزشها

۳ مهر ۱۳۹۸، ۷:۴۱
کد خبر: 83488929
ترویج فرهنگ ایثار راهبرد ماندگاری ارزشها

مشهد- ایرنا-ترویج فرهنگ ایثار و آشنایی با زندگینامه و دیدگاه‌های شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مدارس یکی از راهبردهای مهم در زمینه ماندگاری و حفظ ارزش‌های دینی و فرهنگ ایثار در تربیت نسل‌های آینده است.

آموزش و پرورش به عنوان دستگاه انسان ساز و محوری ترین و بنیادین ترین دستگاه در تمامی کشورها محسوب می شود و مسئولیت و نقش عظیمی در انتقال هویت، فرهنگ، ارزش ها، باورها و صیانت از آنها در میان نسل آینده هر کشور دارد.

ایثار و شهادت ، به عنوان یک فرهنگ متعال در زمره عالی ترین مفاهیم الهی و نتیجه والاترین ارزش هایی هستند که یک انسان متعهد می تواند به آن مقام دست یابد.

این مفاهیم اثر گذار و حرکت آفرین قادرند تا فضای یک جامعه را به صورت گسترده تحت تأثیر قرار دهند و والاترین برکات را برای آن به همراه داشته باشند.

در حقیقت اگر رشادت ها و خدمات شهدا و ایثارگران آن طور که باید و شاید برای مردم معرفی شود و به قالب های  کلیشه ای و بیان های ژورنالیستی محدود نشود بیشترین و بهترین نتایج را به همراه خوهد داشت.

تقویت باورهای دینی و ملی که امروزه جزء اصلی ترین مسائل اعتقادی و فرهنگی به حساب می آید یکی از مهمترین وظایف آموزش و پرورش محسوب می شود.

این موضوع و انتخاب آن بدین جهت دارای اهمیت است که "فرهنگ ایثار و شهادت " به عنوان یک پدیده  اجتماعی و دینی علاوه بر اینکه در دوره  معاصر بر ضرورت آن تأکید می شود به لحاظ مصداقی از همان دوران نزول قرآن هم  بر اهمیت آن اشاره شده است  به طوری که واژه  " شهادت " و مشتقات آن ۱۵۰ بار در قرآن کریم آمده است بنابر این ضرورت آن در همه برهه های تاریخی وجود دارد.

در این راستا آموزش و پرورش خراسان رضوی به عنوان دومین استان دارای جمعیت بالای دانش آموزی در کشور در ترویچ فرهنگ ایثار، آشنایی با زندگینامه شهدا، توجه دادن دانش آموزان به جنبه های مختلف حیات و شهادت شهدا و نیز دوران دفاع مقدس و البته بیان خاطرات جانبازان و آزادگان به خوبی وارد عمل شده است.

ضرورت آگاهی نسل سوم از رشادت ها

مدیرکل اداره آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به این که باید دانش آموزان نسل سوم با جانفشانی و خدمات ایثارگران و شهدا به خوبی آشنا شوند افزود: وظیفه همه ما این است که در معرفی و کارهای بزرگی که شهدا و ایثارگران برای راحتی و امنیت مردم انجام داده اند هیچ کوتاهی نکنیم.
قاسمعلی خدابنده افزود: روایت زندگی شهدا و ایثارگران برای دانش آموزان می تواند آنها را در دنیای مجازی لغزنده امروز از درون مستحکم کند و موجب افزایش هرچه بیشتر آگاهی آنان نسبت به تاریخ گذشته سرزمینشان شود.

وی با اشاره به این که شهدا، ایثارگران، آزادگان و جانبازان همگی ندای وحدت و حفاظت از میهن را با عمل خود به جهانیان نشان داده اند افزود: پیام و سیره این عزیزان فریاد سربلندی و شکوهمندی ملت ایران اسلامی است.

او  گفت:این اداره کل با هدف آشنایی دانش آموزان با سیره و دیدگاه های شهدا و ایثارگران و نیز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامه های مختلف و متنوعی را در دستور کار قرار داده است و در سال تحصیلی جدید نیز این روند ادامه دارد.

طرح شهید پژوهی ابتکار خراسان رضوی است

خدابنده با بیان اینکه دانش آموزان این استان با هدف توجه به شهیدان و خانواده معزز آنها و آشنایی با فرایند پژوهش در طرح شهیدپژوهشی شرکت می کنند افزود: این طرح به ابداع آموزش و پرورش خراسان رضوی  و به منظور آشنایی بیشتر دانش آموزان با شهداو فرهنگ ایثار طراحی شده است.

مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی گفت: هر چند هدف از اجرای این طرح در آموزش و پرورش آشنایی جامعه هدف با موضوع مهم شهید و شهادت بود و تولید آثار فاخر در دستور کار قرار نداشت اما در این راستا تا کنون ۶۴ جلد کتاب طی دو سال اخیر از آثار تولیدی دانش آموزان و فرهنگیان در این زمینه تالیف و منتشر شد.
وی با تاکید بر اینکه باید در هر خانه ای یک شهید، الگوی تربیتی فرزندان قرار گیرد افزود: هیچ منبعی برای ساختن جامعه و تربیت فرزندان ما قوی تر و مهم تر از شهدا و ترویج فرهنگ شهادت نیست.
خدابنده گفت: طرح شهیدپژوهشی که در آموزش و پرورش استان اجرا شده است می تواند الگویی برای سایر دستگاه ها و نیز استان های دیگر باشد تا به این شکل شاهد ترویج هرچه بیشتر فرهنگ ایثار وشهادت و نیز رشد آگاهی نسل سوم انقلاب در زمینه شهدا و جنگ باشیم.

هر کلاس مزین به نام یک شهید

رئیس اداره شاهد و امور ایثارگران اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی نیز در این زمینه گفت: در راستای افزایش آشنایی دانش آموزان با شهدا طبق اعلام انجام شده هر کلاس به نام یکی از شهدا مزین شده است.

ایرج سعادتمند اضافه کرد: بر این اساس با نصب تابلو در سر در هر کلاس اطلاعاتی از جمله نام و عکس شهید و نیز یک جمله از وی یا متن وصیتنامه شهیددر آن حک می شود.

وی ادامه داد: برگزاری یادواره شهید در تمامی مدارس شاهد استان و نیز کمک هر مدرسه شاهد به برگزاری یک یادواره شهید به مدرسه ای در مناطق کم برخوردار از دیگر اقدامات در دستور کار امسال است.

او اظهار داشت: بازدید از خانواده شهدا و ایثارگران استان توسط مدیران مدارس شاهد، مدیران مناطق و ادارات از دیگر دستورالعمل هایی است که در این رابطه هر سال انجام می شود.

کنگره شهدای فرهنگی

سعادتمند ادامه داد: در راستای معرفی و ماندگاری نام شهدای فرهنگی هر سال با توجه به وجود ۲۶۲ شهید فرهنگی در انقلاب و دوران دفاع مقدس هر سال یک گنگره شهدای فرهنگی در خراسان رضوی  برگزار می شود.

وی اظهار داشت: خوشبختانه مشارکت دانش آموزان و فرهنگیان در این کنگره و نیز ارائه اثر نشان از علاقه مندی آنان به این موضوع دارد.

او  ادامه داد:استان خراسان رضوی در اغلب بخش های پرورشی و فرهنگی در کشور به عنوان الگو می تواند مطرح باشد و در عرصه پژوهش و تحقیق در زمینه  ایثار و شهادت نیز این استان با وجود دانش آموزان مستعد و توانمند جایگاه خوبی دارد.

۷۴۹۶/۱۹۲۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha