۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۶:۴۲
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 83489208
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برگزاری اجلاس مجمع عمومی در سایه چالش ها و بحران ها

تهران-ایرنا- روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای جهان در حالی در هفتاد وچهارمین نشست مجمع عمومی در نیویورک شرکت کرده اند که مسائل مختلفی -از بحران تغییرات آب وهوایی گرفته تا تنش در خاورمیانه-بر این عرصه دیپلماتیک مهم جهانی سایه افکنده است.

سازمان ملل یک سازمان بین المللی است که در پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵میلادی با هدف حفظ صلح در جهان تشکیل شد.

این سازمان اکنون ۱۹۳ عضو دائم و دو عضو غیردائم دارد. مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است و کشورهای عضو و موسسات وابسته در طول هر سال با تشکیل جلسات منظم در مورد امور بین‌الملل و امور اجرایی مربوط به آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.

شورای امنیت، قوی‌ترین نهاد سازمان ملل، پنج عضو دائم دارد که در تصمیمات این شورا حق وتو دارند.

مجمع عمومی یکی از شش گروه بندی سازمان ملل است و یکی از گروه هایی است که نقش مهمی در تصمیم گیری ها دارد. همچنین تنها گروهی است که همه ۱۹۳ عضو سازمان ملل در آن عضویت دارند.

کنفرانس های سالانه این مجمع سپتامبر هر سال در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار می شود.

محورهای نشست اجلاس امسال مجمع عمومی

موضوعات مختلفی از مسائل مربوط به مواد مخدر گرفته تا مسائل امنیتی در این رویداد بین المللی مورد بحث قرار می گیرد.

در اجلاس امسال درباره تسریع در تصویب اهداف توسعه پایدار مذاکره می شود. در نشست های امروز (سه شنبه) حذف سلاح های کشتار جمعی در سراسر جهان موضوع گفت وگوها بوده است و مذاکرات روز جمعه با بررسی چالش های پیش رو از جمله در زمینه انزوای اقتصادی و ژئوگرافیکی و ضعف محیط زیستی به پایان خواهد رسید.

روز دوشنبه در آستانه آغاز سخنرانی های رسمی رهبران کشورهای نشست اقلیم با حضور «گرتا تونبرگ» فعال ۱۶ ساله محیط زیست برگزار شد.

«نورندرا مودی» نخست وزیر هند گفت که جهان به اندازه کافی برای مقابله با تغییرات آب وهوایی اقدامی نکرده است.

این مقام  هندی گفت ما به تغییر رفتار جهانی نیاز داریم.

رسم بر این است که رئیس جمهور برزیل یا نماینده او اولین سخنرانی است و دولت میزبان یعنی رئیس جمهور آمریکا دومین سخنران خواهد بود.

چرا برزیل همیشه اولین سخنران است؟

برزیل بر اساس حروف الفبای اولین کشور نیست، در شورای امنیت عضویت ندارد و کشور میزبان هم نیست. در واقع در سالهای نخست برگزاری مجمع عمومی  وقتی کسی حاضر نبود به عنوان اولین سخنران پشت تریبون برود، این کشور اغلب داوطلب بود و بعد این موضوع به رسم تبدیل شد.

سخنرانان به طور معمول ۱۵ دقیقه وقت دارند اما اغلب توجهی به این زمان ندارند. «فیدل کاسترو» رهبر سابق کوبا در سال ۱۹۶۰ با سخنرانی که چهارساعت ونیم خود در مجمع عمومی رکورد زد.

تا روز یکشنبه بیش از ۹۰ رهبر جهان اعلام کردند که در اجلاس امسال حاضر خواهند شد اما «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از غایبان خواهند بود.

مجمع عمومی؛ تریبونی برای بیان نارضایتی

«هوگو چاوز» رئیس جمهور ونزوئلا در سال ۲۰۰۶ از تریبون مجمع عمومی استفاده کرد و«جورج بوش» رئیس جمهور وقت آمریکا را «شیطان» خواند.

چاوز گفت این تریبون -که بوش روز قبل پشت آن سخنرانی کرده بود- «هنوز بوی گوگرد می دهد».

سه سال بعد «معمر قذافی» رهبر مخلوع لیبی بیش از یک ساعت ونیم سخنرانی کرد و از هیات هایی که سالن کنفرانس را ترک کردند انتقاد کرد. او همچنین رهبران قدرت های جهان را به خیانت علیه اصول منشور سازمان ملل متهم کرد و از زور عصبانیت نسخه ای از این منشور را به زمین انداخت.

منشور سازمان ملل ژوئن ۱۹۴۵ در کنفرانسی در سانفرانسیسکو به رهبری بریتانیا، چین، اتحادیه جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا امضا شد.

وقتی این منشور در ۲۴ اکتبر همان سال اجرا شد جنگ جهانی تازه تمام شده بود اما بیشتر کشورهای آفریقا و آسیا تحت سلطه قدرت های استعماری بودند.

در سال های اخیر، ترامپ در اجلاس سال ۲۰۱۷ «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی را «مرد موشکی » لقب داد و گفت «مرد موشکی ماموریت دارد خود را بکشد»

حضور پرقدرت ایران در نشست امسال مجمع عمومی

طرح "ابتکار صلح هرمز" که از سوی «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران قرار است به عنوان طرح ابتکاری ایران به هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارایه شود. این طرح  ناظر بر اهداف دیپلماسی ایران مبتنی بر صلح گرایی،چندجانبه گرایی و تعامل سازنده و موثر با جهان است.

همچنین «محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه کشورمان نیز با مصاحبه ها با رسانه های خارجی و دیدار با مقام های دیگر کشورها طبق معمول دیپلماسی فعالی را دنبال کرده است و مواضع ایران را در حاشیه این تریبون عمومی به سمع مخاطبان جهانی رسانده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha