به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ۱۲ مورد گزارش مردمی از ابتدای سال منجر به شناسایی حفاران غیرمجاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در این مدت ۶۳ حفار غیرمجاز دستگیر شدند، اظهار داشت: امسال ۱۷ مورد حفاری در استان کشف شد که میزان کشفیات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: ۱۱ مورد کشف و توقیف ادوات حفاری نیز به ثبت رسیده که در مقایسه با نیمه اول سال گذشته ۴۶۶ درصد افزایش یافته است.
به گفته فلاحی ، در پی مداخله به هنگام و کشف حفاریهای غیر مجاز ۴۹ شی تاریخی نیز کشف و ضبط شده و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵۰۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی با ابراز تاسف از ثبت هشت مورد تخریب آثار تاریخی در استان افزود: مجموع اقدامات بازدارنده موجب شده تا کشف حفاریها و شناسایی متخلفان با افزایش همراه شود.
استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استانهای کشور است.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخکلخوران متعلق به امینالدین جبرئیل پدر شیخ صفیالدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبههای اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخحیدر ، کاروانسرای قانلیبولاغ ، سنگ نبشتههای ساسانی ، قلعههای دیو ، قهقهه و کهنه در مشگینشهر ، قیز قلعه و شاهتپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینییوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دورههای مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونههایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
دهکده صخرهای باستانی ویند کلخوران ، تپههای باستانی آناهیتا ، گورستان سنگی پیرازمیان ، کلیسای مریم مقدس ، کاروانسرای شاهعباسی ، شهر یئری ، شیروان درهسی ، عمارت آقازاده اردبیلی ، منطقه گردشگری کپز و ازناو ، منطقه حفاظت شده آقداغ ، ژئوپارک دربند مشکول ، گیلوان ، آبشارهای سردابه ، گورگور ، شورشورنه ، آقبلاغ (سیبیهخانی) ، دیز و نرهگر و غارهای تاریخی لاهرود و هفتخانه از دیگر آثار قابل توجه هستند.
۶۰۱۸/ ۱۲۵۷
نظر شما