به گزارش ایرنا حمید راستاد روز پنجشنبه در سالن آمفی تئاتر بندر و دریانوردی خرمشهر افزود: تاکنون بالغ بر ۱۸۱ فروند شناور مغروقه در کارون و اروندرود خارج شده و از ۲۱ مغروقه باقی مانده تنها سه فروند آن در سمت ساحل ما است و سه فروند در وسط رودخانه و بقیه در سمت عراق است.
وی بیان کرد: طرح های توسعه ای و سرمایه گذاری بخش خصوصی و به دنبال آن لایروبی اروند می تواند بندر خرمشهر را به جایگاه خود واقعی خود برگرداند.
وی با گرامیداشت رشادت های رزمندگان دفاع مقدس و با بیان اینکه در این ایام شاهد به بار نشستن و رونق بندر خرمشهر هستیم ادامه داد:در مقطعی از تاریخ فعالیت های دریایی این بندر تا ۵۰ درصد سهم حمل و نقل دریایی کشور با پنج میلیون تن حجم تخلیه و بارگیری کشور ثبت شده و طبیعی است توسعه ظرفیت ها، زیرساخت ها در رونق بندر تاریخی خرمشهر تاثیر بسزایی خواهد داشت.
راستاد افزود: پروژه هایی که امروز در خرمشهر به بهره برداری،و یا عملیات اجرایی آن آغاز می شود با اعتبار ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از شرکت فناوران دریا بوده که مهمترین آن که امروز به بهره برداری رسیده پایانه کانتینری است.
وی با بیان اینکه نمی توانیم به ظرفیت ناچیز کنونی تخلیه و بارگیری کانتینری و سرمایه گذاری بندر خرمشهر اکتفا کنیم گفت: با توجه به اینکه عمده حمل و نقل کانتینری کشور توسط این گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران انجام می شود امید است این شرکت بتواند با تعاملی که با صاحبان کالاها دارد سهم بیشتری به بندر خرمشهر داده شود
وی بیان کرد: ترافیک های مهمی که در سال های اخیر برقرار شده ترافیک کانتینری است و در خرمشهر حجم تخلیه و بارگیری کانتینری کاهش داشته است.
وی گفت: روند صادرات غیرنفتی از بندر خرمشهر مثبت است و روبناها و پسکرانه های اسکله های بندر خرمشهر تکمیل شده و به فرآیندها و عملیات این بندر کمک خواهد کرد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: البته اهرم های تشویقی از طرف دولت با اعمال تخفیفات سود بازرگانی، و هم تخفیف در حقوق و عوارض بندری مدنظر برای صاحبان کالا و تجار می توان در نظر گرفت تا انگیزه بیشتری برای فعالیت در بندر خرمشهر ایجاد شود.
وی افزود: نکته ای که می تواند به وضعیت تخلیه و بارگیری و افزایش بهره برداری از بندر خرمشهر کمک کند ترانشیب کالا و یا کاپوتاژ کالا هست؛ در بنادر عمده کشور که قابلیت پذیرش کشتی های بزرگ را دارند مثل بندر شهید رجایی و بندر امام خمینی(ره) باید بحث جا به جایی کالا را نهادینه کنیم و به تازگی بحث ترانشیب گندم از بندر امام خمینی(ره) به چابهار در یک روند خوبی شروع شده بود که گروه کشتیرانی فله کشتیرانی اقدام خوبی داشت و سازمان بنادر و دریانوردی از این روند حمایت می کند برای اینکه بتوان بنادر کوچکتر کشور را به واسطه جا به جایی کالا بین بنادر اصلی و آنها فعالتر کنیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: مزیتی که این رویکرد دارد این است حجم بار و ترافیک از سایر حمل و نقل جاده ای را کاهش، و به سمت دریا بریم.
راستاد افزود: برای جا به جایی محموله گندم از بندر امام خمینی(ره) به چابهار برای حمل هر ۲۰ هزار تن محموله حداقل سه میلیون لیتر سوخت صرفه جویی می شود و برای این جا به جایی حداقل سه هزار کامیون باید در جاده ها تردد کنند.
وی ادامه داد: با این روند کمک شایانی در سطح اقتصاد کلان کشور خواهد شد و هر چه حجم کالاها در جا به جایی و حمل نقل بیشتر باشد از مزیت مقیاس بهره برده و سهم حمل و نقل در قیمت تمام شده کالا به مراتب کاهش پیدا می کند.
وی گفت: انتظار داریم به واسطه ظرفیت های زیرساختی و تجهیزاتی که در بندر خرمشهر ایجاد شده بتوانیم در حجم بیشتری به ویژه ترانشیب کالا را شاهد باشیم.
راستاد افزود: سازمان بنادر و دریانوردی همچنان اهتمام خود را به حمایت از توسعه بنادر کشور و تجهیزات و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی معطوف کرده است.
وی از امضای بزرگترین قرارداد سرمایه گذاری کشور خبر داد و گفت: قرارداد احداث پایانه تمام میکانیزه تخصصی مواد معدنی و فولادی بندر شهید رجایی با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال معادل ۵۰ درصد از کل سرمایه گذاری های خصوصی که تاکنون کشور محقق شده ، بیشتر است.
راستاد در خصوص دستاوردهای بخش دریایی کشور بیان کرد:چهارشنبه هفته جاری در حضور مدیران دریایی و حضور معاون اول رئیس جمهوری جهانگیری، وی در جمع بندی عملکرد بخش دریایی کشور اظهار داشتند که فعالیت های بخش دریایی و کشتیرانی کشور مصداق عملکرد جهادی و ایستادگی هست.
وی ادامه داد: جامعه دریایی کشور به این دستاوردها افتخار می کند و ما با استفاده از توان داخلی ظرفیت بنادر تجاری کشور و ناوگان زیرمالکیت شرکت های ایرانی توانستیم تمام نیازهای حمل و نقل دریایی اعم از واردات و صادرات را تامین کنیم.
وی گفت: دهم اکنون نه تنها حجم تخلیه و بارگیری کالاها بنادر کشور کاهش پیدا نکرده بلکه امسال بالغ بر ۲۲ درصد واردات کالاهای غیرنفتی نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته و حدود ۶ درصد صادرات کالاهای غیرنفتی افزایش را نشان می دهد.
راستاد افزود: در سال رونق تولید میزان صادرات غیرنفتی تاکنون ۲ برابر واردات غیرنفتی است و بالغ بر ۲۷ میلیون تن محموله های صادرات غیرنفتی از بنادر کشور بارگیری شده است.
سه پروژه بندر و دریانوردی خرمشهر روز پنجشنبه با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و برخی از مسئولان خوزستان به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا این طرح ها شامل ترمینال کانتینری و تجهیزات تخلیه و بارگیری بندر خرمشهر با سرمایه گذاری یکهزار و ٧٥٠ میلیارد ریال با ١٥ هکتار بارانداز کانتینری است که در مدت ٢٥ ماه اجرا شده است.
همچنین پروژه تعمیر اساسی اسکله شماره چهار با اعتباری بالغ بر ٢٥٠میلیارد ریال ، تعمیر اساسی پسکرانه اسکله ٢ تا ٧ با ١٦٦ میلیارد ریال با حضور محمد راستاد معاون وزیر راه و شهزسازی در آیینی در خرمشهر به بهره برداری رسیدند.
عملیات اجرایی ساخت و نصب هشت پست اسکله گردشگری در رودخانه کارون نیز روزپنجشنبه آغاز شد.
پایانه مسافری بندرخرمشهر با وسعت ۶ هزار مترمربع ، مجهز به امکانات پیشرفته و ظرفیت خدمات رسانی به بکهزار و ۲۰۰ مسافر در روز از سال ۱۳۸۶ راه اندازی شده است.
٧١٠٠/٦٠٦٨ / ۶۰۳۷
نظر شما