۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۸:۵۳
کد خبر: 83492448
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شکست استارتاپ‌های حوزه فین‌تک به دلیل نداشتن نقشه کسب‌وکار  

تهران-ایرنا- یکی از فعالان حوزه فین تک معتقد است استارتاپ‌های این حوزه به دلیل اینکه نقشه کسب و کار ندارند نمی‌توانند به موفقیت برسند و ثروتمند شوند، همراهی بانک‌ها با فین تک‌ها می تواند موجب موفقیت در این حوزه شود.

«فرابوم» اکوسیستمی است برای پیشبرد نوآوری و خلاقیت در صنعت بانکداری، صادق فرامرزی مدیرعامل این اکوسیستم در دهمین رویداد فیناپ گفت: اگر برای شکست استارتاپ‌ها و فین تک‌ها دنبال دلیل باشید، قطعا هزاران دلیل پیدا خواهید کرد. اما خلاصه تمام این دلایل چیزی نیست جز بی پولی. اینکه استارتاپ‌ها نمی‌توانند پول به دست آورند.
وی با اشاره به اینکه استارتاپ‌های حوزه فین‌تک کسب و کار خود را بدون اینکه بدانند چطور باید از آن پول در بیاورند، راه می‌اندازند، خاطرنشان کرد: زمانی که افراد نخبه شروع به کار می‌کنند سریع یک شرکت تاسیس می‌کنند و تنها چیزی که به آن فکر نمی‌کنند پول درآوردن و بیزینس مدل است. 
او افزود: انتخاب اشتباه سرمایه‌گذار نیز از دیگر دلایل مهم شکست استارتاپ‌ها است. انتخاب نادرستی که بین این دو صورت می‌گیرد، منجر به شکست می شود. نادیده گرفتن رقبا، ایده پردازی در تضاد با الزامات، قوانین و مقررات نهادهای حاکمیتی، همسان پنداری فین تک با سایر حوزه ها، تمرکز بر روی مدیریت هزینه و استراتژی صرفه جویی و زمان طولانی ورود به بازار از دیگر عوامل اصلی شکست استارتاپ های فین تک به حساب می آید.
او درباره راهکار این مشکل گفت: بانکداری باز یا نوآوری باز بخشی از مشکلات استارتاپ های فین تک را حل می کند. فرض کنید کلود بزرگی از سرویس دهنده هایی مانند بانک و بیمه وجود دارد و افراد به این بلوغ ذهنی رسیده اند که باید درهای خود را به روی کاربران و کسب و کارهای دیگر باز کنند.
فرامزی گفت: در کنار این سرویس دهندگان، کسب و کارهایی هستند که می‌خواهند از آن سرویس های بزرگ مانند بانک و بیمه، اطلاعات بگیرند. اشکالی که در این مدل به اشتراک گذاری اطلاعات وجود دارد، از دست دادن زمان است. اینجاست که می توان از پلتفرم نوآوری باز استفاده کرد. پلتفرمی که APIهای ارائه دهندگان خدمت را به کسب و کارها برسانند. خلق اثر شبکه ای، دسترسی به خدمات سرویس دهندگان متعدد و رفع نسبی موانع ناشی از انحصار از جمله مواردی است که پلتفرم نوآوری باز می تواند آن را برای کسب و کارها ایجاد کند.
او افزود: بانک ها و فین تک ها با یکدیگر رقیب هستند اما این نباید مانع از فعالیت شان کنار یکدیگر شود. بانک ها می دانند باید به فین تک ها راه بدهند تا هر دو کنار یکدیگر پیشرفت کنند. این روزها بانک ها به این نتیجه رسیده اند که خودشان سراغ تکنولوژی نروند و از فین تک ها محصول بگیرند. این ترکیب یک ترکیب برد برد است.

رویداد فیناپ با موضوع «بانکداری باز» امروز پنج‌شنبه ( ۴ مهرماه ) با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران و جمعی از دست اندرکاران این حوزه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری آغاز شد و در آن چالش‌های حوزه بانکداری باز و فین‌تک‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha