۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۱۳
کد خبر: 83493950
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آلوی خراسان رضوی محبوب علاقه مندان داخل و خارج کشور

مشهد- ایرنا- تولید آلو در خراسان رضوی به عنوان قطب نخست تولید این میوه پرطرفدار به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان نیز مطرح است.

آلو یکی از محصولات شاخص باغات استان خراسان رضوی است، این محصول که به صورت تازه‌ خوری و خشکبار به مصرف می‌رسد بسیار محبوب است و حتی در انواع خورش‌های منطقه نیز بسیار استفاده می‌شود.

آلوی خشک شده و لواشک یکی از تنقلات پرطرفدار این محصول در داخل کشور است اما کشورهای منطقه نیز از مشتریان پر و پا قرص آلوی خراسان رضوی هستند و گرچه از نظر بار میکروبی آلوی خشک نیازمند اتخاذ تدابیر لازم هستیم اما همچنان این میوه و محصولات فرآوری شده آن پر طرفدار است.

شهرستان نیشابور و به طور خاص شهر خرو این شهرستان یکی از قطب های شناخته شده کشور در تولید آلوی تازه و خشک است به طوری که صحنه های زیبا و منحصربه فرد از تولید آلو خشک در این منطقه به یکی از جاذبه های دیدنی و مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است.

خراسان رضوی رتبه اول تولید آلو

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: این استان در برداشت و سطح زیر کشت آلو رتبه نخست کشور را دارد و از این نظر سالهاست آلوی این استان شهره عام و خاص شده است.

نجفقلی صالحی افزود: هفت هزار و ۴۵۰ هکتار باغ در خراسان رضوی زیر کشت آلو می باشد که از این میزان پنج هزار و ۶۰۰ هکتار بارور و هزار و ۸۵۰ هکتار غیربارور است.
وی اظهار داشت: میزان تولید آلو در خراسان رضوی به حدود ۶۰ هزار تن در سال می رسد و میانگین برداشت آلو در هر هکتار نیز حدود ۱۰ تن است.
صالحی از نیشابور، مشهد، چناران، طرقبه شاندیز و تربت حیدریه به عنوان مهمترین شهرستان های تولیدکننده محصول آلو در این استان نام برد.
وی گفت: حدود ۴۰ درصد آلوی تولیدی خراسان رضوی به مصرف تازه خوری می رسد و بقیه تولیدات به آلو خشک و لواشک تبدیل می گردد.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: همه ساله حدود پنج هزار تن آلوی تبدیلی در خراسان رضوی تولید می شود که بیشتر شامل شمس،طرقبه، بخارا و درگزی است.
وی اظهار داشت: تنوع تولید آلو در این استان بسیار و شامل قطره طلا، سانتاروزا، شابلون، شمس، بخارا، استنلی و درگزی است ضمن اینکه همچنان می توان به افزایش تنوع در تولید آن پرداخت.

شیوه سنتی تولید آلو خشک و بار میکروبی آن 

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: بیش از نیمی از آلوی تولیدی در استان به شکل خشک و بسته بندی شده به مقاصد خارجی صادر می شود. 

هاشم نقیبی افزود: با توجه به کیفیت خوب محصول تولیدی در استان کشورهای منطقه از مشتریان پر و پا قرص این محصول هستند اما یکی از مهمترین مشکلات موجود که در حوزه صادرات خشکبار وجود دارد، بار میکروبی محصول نهایی به دلیل استفاده از روش های فرآوری سنتی و مسائل بهداشتی ناشی از آن است.

وی ادامه داد: به همین دلیل صادرات در حوزه آلو خشک می تواند بیشتر و ایده آل تر از وضع موجود باشد بنابراین در تلاش هستیم از شیوه های جدید برای بهبود این وضعیت و ترویج آن بین تولید کنندگان استفاده کنیم.

وی اظهار داشت: به هیچ وجه برگشت محصول صادراتی آلو و فرآورده های آن را نداریم و همه کشورهای مقصد صادرات آلو از این محصولات استقبال خوبی دارند.

نقیبی گفت: با افزایش کیفیت آلو خشک و فرآورده های آن در قالب صادرات می توان بازارپسندی این محصول را افزایش داد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: بیشترین آلو و فرآورده های تولیدی آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عربستان، ترکیه، پاکستان و هندوستان صادر می شود.

کشت متراکم و فواید اقتصادی آن

نقیبی با بیان اینکه توسعه تولید ارقام جدید آلو، تغییر سیستم آبیاری به منظور مدیریت مصرف آب و نیز توسعه باغات متراکم از جمله نیازمندی هایی است که باید مورد توجه باغداران آلو در استان قرار گیرد، اظهار داشت: مدرن تر شدن روش های کشت و خروج از کاشت و برداشت سنتی می تواند کمیت و کیفیت تولید محصولات را به میزان چشمگیری افزایش دهد.

وی گفت: باغات سنتی و کاشت سنتی آلو یکی از مشکلات موجود در این حوزه است و کشاورزان و باغداران باید با توجه به فواید بی نظیر کشت متراکم نسبت به اصلاح باغات خود اقدام کنند.

مدیرمرکز باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: به عنوان مثال در باغات سنتی آلو اگر ۵۰۰ درخت کاشته شده است در اجرای باغ متراکم تا سه برابر و معادل ۱۵۰۰ اصله درخت را می توان کاشت و علاوه بر استفاده صحیح و مفید از آب می توان از محصول به مراتب با کیفیت تر و بیشتری برخوردار شد.

وی تاکید کرد: این امر مستلزم آگاهی و همکاری باغداران در این زمینه است.

صادرات ۶.۵ میلیون دلار آلوی خراسان رضوی 
رئیس اداره توسعه تجارت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این زمینه گفت: صادرات آلو در ۲ بخش خشک و تازه انجام می شود.

فرهاد فرخ منش افزود: در بخش آلو خشک پارسال هفت هزار و ۳۲۷ تن به ارزش ۱۵.۴ میلیون دلار از کشور صادر شد که ۲۵۰۰ تن از این میزان به ارزش ۶.۲ میلیون دلار سهم خراسان رضوی بوده است.

وی اظهار داشت: در این بخش بیش از ۴۰ درصد آلو خشک صادراتی کشور متعلق به خراسان رضوی است.

وی ادامه داد: همچنین صادرات آلوی تازه از کشور در سال گذشته ۲۶ هزار تن به ارزش ۱۷ میلیون دلار ثبت شده است که ۵۰۰ تن و معادل ۲۵۰ هزار دلار سهم خراسان رضوی بوده است.

فرخ منش گفت: کم و کیف صادرات این محصول نشان از محبوبیت و مرغوبیت مصرف آن برای مصرف کنندگان خارجی دارد که با توجه به این وضعیت می توان با تقویت فراوری و نیز افزایش کیفیت نسبت به افزایش صادرات و ارزآوری این محصول اقدام کرد.

۷۴۹۶/۶۰۵۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha