وحید خرمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین باتکمیل سد پلرود آب شرب شهرهای رحیم آباد، رودسر، لنگرود، واجارگاه، کلاچای، املش و کومله به میزان ۴۰ میلیون متر مکعب در سال تامین می شود.
وی با بیان اینکه تامین ۱۴۶ میلیون متر مکعب آب برای کشاورزان با استفاده از سد پلرود وجود دارد، افزود:آب کشاورزی ۲۷ هزار هکتار از اراضی شالیکاری و باغ های رودسر و املش از طریق این سد قابل تامین خواهد بود.
خرمی سد مخزنی پلرود را یکی از طرحهای بزرگ تأمین آب شرب و کشاورزی استان عنوان و اظهار کرد: مطالعات اولیه آن از سال ۵۶ آغاز شده است و مطالعات تکمیلی این پروژه نیز بین سالهای ۶۲ لغایت ۸۴ انجام شد.
وی ارتفاع سد پلرود را ۱۰۰ متر، حجم مخزن آن را ۱۳۲ میلیون مترمکعب و حجم تنظیم سالانه آن را نیز ۲۰۵ میلیون مترمکعب عنوان و تصریح کرد: عملیات اجرایی پروژه عظیم سد مخزنی پلرود رودسر از سال ۸۹ و در هفت کیلومتری شهر رحیم آباد این شهرستان آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان از کاهش سهم گیلان از آورد رودخانه سفیدرود به واسطه احداث سدهای متعدد در استانهای بالادست خبر داد و گفت: سد مخزنی پلرود سد خاکی با هسته نفوذ ناپذیر(GC) است که حجم کل مخزن سد پلرود ۱۳۲ میلیون مترمکعب ، حجم آب قابل تنظیم سالانه ۲۰۵ میلیون متر مکعب و حجم مفید مخزن ۶۷ میلیون متر مکعب است.
سد مخزنی پلرود یکی از طرح های بزرگ تامین آب استان است که مطالعات شناسایی و اولیه آن از سال ۵۶ آغاز شد و مطالعات تکمیلی آن بین سال های ۶۲ تا ۸۴ خاتمه یافت و در سال ۸۶ مصوبه کمیته تخصصی وزارت نیرو توسط شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان اخذ شد. سد مخزنی پلرود با ارتفاع یکصد متر، طول تاج ۵۷۲ متر و عرض ۱۲ متر بزرگترین سد گیلان بعد از سد سپیدرود است
شهرستان رودسر در ۷۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
۷۲۹۶ /6030
نظر شما