۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۳۹
کد خبرنگار: 750
کد خبر: 83494373
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاهش شدید قیمت گوجه‌فرنگی ، مشکل کشاورزان شاهرود

شاهرود - ایرنا- جمعی از کشاورزان شاهرودی بابیان این که قیمت خرید محصول گوجه فرنگی در فصل برداشت بسیار کاهش یافته، از مسئولان امر خرید تضمینی این محصول را خواستار شدند.

این کشاورزان به سرمازدگی چند سال گذشته باغ های خود اشاره کرده و می گویند: کاشت گوجه فرنگی به عنوان محصول جایگزین انجام شد، اما کاهش شدید قیمت موجب شده تا آن ها درآمد چندانی نداشته باشند.

 فروردین ماه امسال نهال های گوجه فرنگی کشاورزان منطقه شاهرود در باران شدید و تگرگ از بین رفت ، آنان برای جبران خسارت ها  دوباره در پایان خرداد کاشت گوجه فرنگی را در دستور کار خود قرار دادند.

از طرفی دیگر کشاورزان میامی هم که چند سال گذشته در بیشتر زمین ها چغندر کشت می کردند ، امسال به خاطر مشکلاتی که در خرید چغندر قند وجود داشت ، بیشترشان مجبور به گوجه فرنگی کاشتند.

در نهایت ، تولید زیاد گوجه فرنگی موجب شده عرضه و تقاضا همخوانی نداشته و برای کشاورز زیانبار باشد.

این مشکل در چند نقطه دیگر کشور هم وجود داشته به طوری که از سوی برخی مسئولان اعلام شد صاحبان کارخانه های تولید رب گوجه فرنگی ، باید گوجه را درب کارخانه به ازای هر کیلو ۱۱هزارو ۵۰۰ ریال خریداری کنند.

اما کارخانه های رب که به طور معمول از سوی بخش شخصی اداره می شوند،  از خرید گوجه به این قیمت مزبور طفره رفته و این محصول  را به قیمت ۶ هزار ریال خریداری می کنند.

همچنین صادر نشدن این محصول به خارج ، موجب شده کشاورزان با چالش های زیادی روبرو شوند، به طوری که جمعی از گوجه کاران شاهرودی اعتراضاتی داشتند و حتی  در مقابل فرمانداری این شهر گرد آمده و کمک مسئولان را خواستار شدند.

محسن محمدی یکی از این کشاورزان به خبرنگار ایرنا گفت: هر کارگر در روز می تواند ۵۰۰ کیلو گوجه با دستمزد هر کیلو ۲ هزار ریال جمع آوری کند که روزانه یک میلیون ریال دستمزد به اضافه صبحانه ، میان وعده و ناهار آنها می شود.

محمدی با بیان اینکه هر سبد پلاستیکی ۱۴ کیلویی را باید ۳۷ هزار ریال خریداری کرد، افزود: برای کاشت یک هکتارگوجه؛ آب، سم، گود و نگهداری باید ۱۰۰ میلیون ریال هزینه کرد.

وی با اشاره به اینکه خرید یک نهال گوجه  ۱۸ هزار ریال هزینه دارد ، ادامه داد: هزینه حمل تا میدان تره بار هم بر عهده کشاورز بوده و در میدان این گوجه به قیمت ۶ هزار تا ۸ هزار ریال خریداری می شود.

به گفته وی با شرایط موجود و زیادی عرضه ، برخی از میدان های تره بار از خرید گوجه فرنگی امتناع می کنند و کشاورز مجبور می شود باکرایه خودرو ، در کوچه و خیابان های شهر مبادرت به فروش کند.

علی داوودی یکی دیگر از کشاورزان هم گفت: در برخی از شهرهای جنوبی کشور از طرف فرمانداری ها دستور داده شده تا گوجه را از کشاورزان به قیمت ۱۲ هزار ریال خریداری کنند.

داوودی با بیان اینکه کارخانه رب دامغان گوجه را بیشتر از ۶  تا هشت هزار ریال خریداری نمی کند، افزود: رب تهیه شده در کارخانه ها هر کیلو کمتر از ۱۶۰ هزار ریال فروخته نمی شود و کارخانه داران با وجود خرید پایین گوجه حاضر به کاهش قیمت نیستند ، ضرر فقط متوجه کشاورزان است.

محمد حسین خنکال دبیر خانه کشاورز استان سمنان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هر سبد گوجه حدود ۱۴کیلو ظرفیت دارد، با در نظر گرفتن قیمت ۳۷ هزار ریالی آن ،  برای هر کیلو گوجه فرنگی حدود ۲هزار و ۶۰۰ ریال پول جعبه داده می شود .

وی با بیان اینکه در شهرستان شاهرود کارخانه رب وجود ندارد، افزود: در استان سمنان ، شهرستان دامغان و ایوانکی دارای کارخانه رب سازی هستند و چنانچه کشاورزان بخواهند مسیر شاهرود تا دامغان را طی کنند هزینه حمل هر کیلو گوجه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ ریال می شود که در مجموع با هزینه خرید سبد هر کیلو گوجه حدود سه هزار ریال برای کشاورز تمام می شود.

خنکال با بیان اینکه کارخانه رب قیمت خرید را ۶ تا ۷ هزار ریال اعلام کرده ، ادامه داد: اگر رقم اعلامی کارخانه  را از هزینه حمل و سبد کسر کنیم مبلغی در حدود سه هزار تا چهار هزار ریال به کشاورز می رسد که این امر ضرر زیادی برای آنان وارد می کند.

به گفته وی در نشست روز یکشنبه با مسئولان شهرستان و هماهنگی با رئیس شرکت تعاونی روستایی استان مقرر گردید گروهی از کارشناسان با مسئولان کارخانه رب دامغان نشستی داشته باشند و قیمت اعلامی از طرف دولت که همانا ۱۱ هزار و ۵۰۰ ریال است، برای خرید گوجه از کشاورزان شاهرود در نظر گرفته شود.

خنکال با بیان اینکه بزودی نرخ قطعی خرید تضمینی به کشاورزان اعلام می شود، تصریح کرد: گروهی از شرکت تعاونی روستایی شهرستان شاهرود در شهر بسطام مستقر خواهند شد و محصولات کشاورزان را خریداری کرده و سپس به کارخانه رب دامغان انتقال می دهند.

این در حالی است که کشاورزان دامغان شهرستان همجوار شاهرود امسال با ۸۰ درصد اضافه کاشت گوجه نسبت به سال گذشته از مزارع خود ۹ هزار تن گوجه برداشت خواهند کرد.

گوجه کاران شاهرودی از مسئولان خواستار شدند یارانه ای در این خصوص در نظر گرفته شود تا از ضرر بیشتر این قشر زحمت کش جلوگیری شود.

شاهرود بیش از سه هزار و ۴۰۰ هکتار تاکستان دارد و باغداران آن ۱۰ درصد از محصول انگور کشور را تولید می کنند.
۳۲ درصد باغ های استان سمنان معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار در شهرستان شاهرود واقع است و سالانه در این شهرستان حدود ۸۰ هزار تن زردآلو و ۱۳۰ هزار تن انگور تولید می شود.
سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۷۰ هزار تن شیر در شاهرود تولید می شود و میزان تولید آبزیان در شهرستان نیز ۵۲۰ تن در سال است.

۱۰۲۳/ ۶۱۶۷

اخبار مرتبط