به گزارش رسانه های ترکیه در روز شنبه، مولود چاوشاوغلو وزیر امور خارجه ترکیه این مطلب را در جمع خبرنگاران ترک در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، عنوان کرد.
وی در پاسخ به اظهارات جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در سوریه اعلام کرد: به آمریکا به وضوح اعلام کردیم که مسافتی که تاکنون در چارچوب تلاشهای برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه طی کردهایم، برای ما رضایتبخش نیست.
چاووش اوغلو درباره اظهارات جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه مبنی بر اینکه مقامات واشنگتن و آنکارا در خصوص عمق منطقه امن به توافق نریسدهاند، گفت: اظهارات وی درباره عدم گفتگو در مورد عمق منطقه امن درست نیست. شاید هم به این معنی است که به حرفهای ما خوب گوش نداده است. تلاش می کنند طرح خود را پررنگتر کنند.
چاووشاوغلو همچنین افزود: ترامپ گفته بود که عمق این منطقه 20 مایل باشد. ما هم در مذاکرات با مقامات آمریکایی عمق این منطقه را 20 مایل یعنی به طور میانگین 30 کیلومتر تعیین کردهایم.
جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه در یک نشست خبری در نیویورک درباره طرح منطقه امن ترکیه در شمال شرق سوریه گفت: "در این زمینه مدتی است که با ترکیه همکاری داریم. همانطور که مستحضر هستید در سال ۲۰۱۴ نیروهای ائتلاف برای مبارزه با داعش با نیروهای پ.ی.د/ی.پ.گ که شاخه ای از پ.ک.ک هستند همکاری کردند. سپس جنگجویان عرب نیروهای دموکراتیک سوریه نیز پیوستند. در بهار ۲۰۱۸ سعی کردیم تا با ترکیه در زمینه منبج توافق کنیم چون ترکیه از سال ۱۹۸۴ با پ.ک.ک درگیر بوده و در این راستا هزاران نفر جان باخته اند. ترکیه در زمینه شاخه های وابسته به پ.ک.ک نگران است."
او افزود: در شمال سوریه با مردم صحبت کردیم و بسیاری از آنها متوجه نگرانیهای ترکیه هستند. ترکیه گزینه نظامی دارد و از آن در عفرین، جرابلس و الباب علیه پ.ک.ک و داعش استفاده کرده است.
جفری تاکید کرد: "برای برقراری امنیت در شمال شرق سوریه باید با داعش مبارزه کنیم و در این راستا باید برای ایجاد منطقه امن پیشنهادهای ترکیه و نیروهای محلی را مورد ارزیابی قرار دهیم. همچنین باید مسئله عقب نشینی و محل استقرار سلاح های سنگین ی.پ.گ مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرد".
وی ادامه داد: "عملیات گشتزنی مشترک زمینی ترکیه و آمریکا آغاز شده و تاکنون ۴ عملیات گشتزنی هوایی نیز صورت گرفته است. این اقدامات ادامه داشته و افزایش خواهد یافت. خواسته ترکیه تسریع این روند است زیرا منافع امنیتی آنها در میان است اما به نظر من همه کارشان را خوب انجام میدهند."
او درباره اظهارات اردوغان مبنی بر آنکه «اگر ظرف مدت دو هفته منطقه امن به نتیجه نرسد، برنامه خود را اجرا میکنیم»، گفت: ''ما با ترکها توافق نظامی داریم که جنبههای سیاسی نیز دارد. آماده مذاکره بیشتر درباره بازگشت پناهجویان هستیم، ما این توافقنامه نظامی را صادقانه و سریعتر اجرا می کنیم. همه می خواهند طرف مقابل سریعتر و بهتر حرکت کند'."
جفری افزود: ''این در روابط دیپلماتیک غیر عادی نیست، اما به طور کلی راضی هستیم. نگرانیهای ترکیه را درک میکنیم و تا جایی که امکان دارد، پاسخگوی آنها هستیم. به وضوح میگویم عملیات یکطرفه در تمامی زمینهها در ترکیه، موجب بهبود وضعیت امنیت دیگری نخواهد شد''.
وی در پاسخ به این سوال که منطقه امن شامل چه مناطقی میشود، گفت: ''در حال کار کردن روی جزئیات هستیم اما درباره اصول نظامی به توافق رسیدهایم. نمیتوانم در مورد جزئیات منطقه امن صحبت کنم زیرا فعلاً فقط درباره یک سوم منطقه در شمال شرقی مذاکره کردهایم. هر منطقه شرایط ویژه خود را دارد که حضور نظامیان کشور سوم یا سایر نیروهای دیگر نیز باید در نظر گرفته شود."
نظر شما