عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند در این نشست که با حضور استاندار خراسان جنوبی در محل استانداری برگزار شد، بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت مرزی این استان تاکید کرد و گفت: مجاورت با کشور افغانستان از طرفی ضعف و از طرفی فرصت است اما بایستی از این ظرفیت نهایت استفاده را برد.
احمد بخشی شامگاه شنبه افزود: اکنون افغانها به شدت تاکید دارند بتوانند از مرز ایران استفاده کنند.
وی بیان کرد: مهاجرت از روستاها و حاشیهنشینی یکی از مسایل و معضلات مهم استان است که تبعات زیادی از جمله خالیشدن مرزها را به دنبال دارد.
دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه بیرجند اظهار داشت: مهاجرت سرمایه اجتماعی، مادی و معنوی استان را خارج میکند لذا باید برای جلوگیری از این معضل چارهاندیشی کرد.
وی تصریح کرد: در استان برای اکثر امور درس اخلاق میدهند اما فرش قرمز برای سرمایهگذار پهن نمیکنند لذا شغل در استان نیست چون سرمایهگذاری نشده است.
بخشی با بیان اینکه راه آهن برای ما بیرجندیها کالای لوکس محسوب میشود ادامه داد: اگر قرار است کالای ارزان به دست ما برسد باید زیرساختهای حمل و نقل را فراهم کرد.
وی با تاکید بر لزوم بهرهبرداری از نیروهای اهل سنت در استان یادآور شد: در این زمینه یکسری اقدامات انجام شده است و باید توسعه یابد چون حافظ مرزهای استان هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: برخی در ایام انتخابات به شهرها و روستاهای مرزی سنینشین میروند و برای رفع مشکلات مردم قولهایی میدهند اما وقتی نماینده میشوند هیچ اقدامی انجام نمیدهند.
وی با تاکید بر اینکه قانون دماوند نباید با مناوند ( یکی از روستاهای خراسان جنوبی) یکی باشد افزود: تمام امکانات و تجهیزات در سالهای گذشته در غرب کشور بوده و شرق کشور مغفول مانده است در حالیکه قوانین و شاخصها یکی است.
امام جمعه اهل سنت بیرجند هم گفت: امروز دشمنان اسلام بهخاطر عملکرد مسلمانان نقض حقوق بشر و ظلم را نسبت به اسلام میدهند در حالیکه اسلام تنها دینی است که به رعایت حقوق بشر توصیه میکند.
مولوی غلام حیدر فاروقی افزود: امروز عدالت برای عموم مسلمانان و مسئولان که در کشورهای اسلامی حکومت میکنند به فراموشی سپرده شده است.
وی بیان کرد: در قرآن خداوند مسلمانان را به عدالت امر فرموده است، بر این اساس، حاکم و غیرحاکم، مسئول و غیرمسئول باید عدالت را رعایت کنند حتی پدر خانواده باید بین فرزندان خود عدالت را رعایت کند.
امام جمعه اهل سنت بیرجند با اشاره به وجود احادیثی در خصوص عدالت در گفتار، معاملات و قضاوت تصریح کرد: بدون شک اگر عدالت در جمهوری اسلامی رعایت شود نیاز به مراقبت افراد نیست، همچنین آرامش، آسایش و امنیت در جامعه افزایش خواهد یافت.
یکی از فعالان سیاسی خراسان جنوبی هم گفت: مشکلاتی از طریق استکبار و دشمنان بر مردم تحمیل شده که مردم را ناراحت و حساس کرده است لذا اکنون رسیدگی به وضعیت اقتصاد و معیشت مردم بسیار سنگین است و مدیران باید حواسشان را بیشتر جمع کنند.
علی آهنی افزود: در چنین شرایطی انتخاب افراد در پستهای مدیریتی بسیار مهم است یا نیاز به تغییر دارد، مسئولان بایستی نسبت به رفع مشکلات مردم حساسیت بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: در آستانه انتخابات دوم اسفندماه باید نشاط سیاسی افزایش یابد در چنین شرایطی توجه به احزاب نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
این فعال سیاسی عنوان کرد: اصولا وقتی رئیس جمهوری در انتخابات پیروز میشود در پستهای مدیریتی از فعالان حوزه انتخابی وی استفاده میشود اما در دولت دوازدهم توجه به این مهم در استان ضعیف بوده است و باید از فرصت باقیمانده استفاده کرد.
یکی دیگر از فعالان سیاسی خراسان جنوبی هم به نقش و جایگاه احزاب در انتخابات اشاره کرد و گفت: امروز همه باید برای ایجاد نشاط در موضوع انتخابات و ایفای نقش احزاب تلاش کنیم.
محمد قریب ادامه داد: بیش از ۴۰ حزب در خراسان جنوبی ایجاد شده است اما باید کیفیت احزاب مورد توجه واقع شود.
وی با بیان اینکه مردم استان زیاد با احزاب آشتی ندارند و حتی از آن گریزان هستند اظهار داشت: برای حفظ صیانت از نظام، ترویج گفتمان عدالت خواهی، استفاده از ظرفیتهای عظیم انسانی در افزایش کارکرد احزاب، کمک به رشد سیاسی احزاب و تاکید بر استفاده از جوانان برای افزایش کارکرد سیاسی احزاب باید از ظرفیت احزاب بهرهمند شد.
نماینده خانه کارگر خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر بیش از ۴۲ میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند در حالیکه بدهی این سازمان بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.
علی قادری تصریح کرد: این بدهی تامین اجتماعی را در فراشیبی سقوط قرار داده و طوفانی در راه دارد که گریبانگیر نظام خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارگران از دولت صدقه نمیخواهند اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی میراث پدرمان ماست چرا همسانسازی که در برخی سازمانها اجرا شده است در تامین اجرا نمیشود تا بازنشستگان از این وضعیت خارج شوند.
نماینده خانه کارگر خراسان جنوبی عنوان کرد: بحث خصوصی سازی و نبود امنیت شغلی از دیگر مشکلات کارگران است، اقتصاد کشور همواره دولت سالار بوده است اما آمار نشان میدهد رویکرد دولت به سمت خصوصیسازی بوده و این نسخهای است که غربیها برای ایران پیچیدهاند و برای کشور ما که فرهنگ دینی بر آن حاکم است درست نیست.
وی با تاکید بر اینکه خصوصیسازی اقتصاد ایران را بیمار کرده است یادآور شد: اشتغال را از دست دادهایم چراکه خصوصیسازی در کشور موفق نبوده است بلکه آویزان بانکها شدهاند.
نماینده دامداران خراسان جنوبی هم گفت: به وزیر کشور سلام برسانید و بگوید مردم خراسان جنوبی از انتخاب معتمدیان به عنوان استاندار این استان مرزی قدردانی میکنند.
حجت الاسلام سید محمود موسوی رستگار افزود: یارانه عدهای از مردم استان به دلایل متعدد قطع شده است که نیاز به پیگیری دارد.
وی اظهار داشت: برخی نهادههای دامی ۱۶۰ درصد از پارسال گرانتر شده است اگر به همین میزان محصولات و فرآوردههای دامی گران شود آن موقع عدالت رعایت شده است.
نماینده دامداران خراسان جنوبی یادآور شد: گوشت مورد نیاز کشور اکنون در پرواربندیها و دامداریها موجود است اما به دلیل پایین بودن قیمت به فروش نمیرسد.
وی با اشاره به ظرفیتهای خراسان جنوبی تاکید کرد: در این منطقه مردم گرسنه راه میروند در حالیکه زیر زمین معادن فراوانی وجود دارد و از این ظرفیت استفاده نشده است.
موسوی رستگار گفت: در بحث سیاست، مردم خراسان جنوبی نه راست می شناسند نه چپ، بلکه مردم استان دنبال اهل بیت (ع) و عدالت هستند و توقع چندانی ندارند.
۷۵۵۷* ۶۰۵۴