محمد نصیری روز یکشنبه در نشست خبری تشریح فعالیت های انجام شده در طرح نذر آب ۲ (پویش جهانی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر با موضوع مقابله با تغییرات اقلیمی) افزود: طرح نذر آب ۲ در راستای تحقق اهداف بشردوستانه و خیرخواهانه و به منظور ارتقاء سطح سلامت و تامین آب سالم با توجه به تنشهای آبی موجود و کمک رسانی به آسیبپذیرترین مناطق بحرانی متأثر از خشکسالی در کشور برگزار شد که طی آن کمک به تامین آب شرب سالم، ارائه خدمات بهداشتی درمانی و ارائه خدمات حمایتی - معیشتی صورت پذیرفت.
وی، ویژگیهای طرح نذر آب ۲ نسبت به طرح نذر آب ۱ را نیز تشریح کرد و گفت: وسعت جغرافیایی اجرای برنامه نذر آب ۲ از یک استان به ۴ استان، بهرهگیری از خدمات موسسات خیریه و سمنهای استانی و نیز یک موسسه و سمن کشوری و اجرای پروژههای مشترک با آنها، اجرای پروژه داوطلبی بر اساس نیازسنجی صورت گرفته، تعامل با حوزههای داوطلبان، توانبخشی، سازمان جوانان و سازمان امداد و نجات، استفاده از ظرفیت صد در صدی داوطلبان فارغ از منابع مالی و مادی جمعیت هلال احمر، افزایش طول دوره طرح تا ۴۰ روز و استفاده از ظرفیت بنگاههای اقتصادی و سازمانهای رسمی در چارچوب مسئولیت پذیری اجتماعی از ویژگی های طرح نذر آب ۲ نسبت به طرح نذر آب یک بود.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با بیان اینکه میلیون ها نفر در سراسر جهان در حال حاضر از اثرات بحران آب و هوا رنج می برند، گفت: ۴۰۰ حادثه شدید آب و هوایی در هر سال، تقریباً چهار برابر دهه ۱۹۷۰ در حال وقوع است که ما می خواهیم افراد برای بحران آب و هوا "داوطلب" شوند. این می تواند به معنای ثبت نام برای گرفتن یک کاور قرمز تا متعهد شدن به تغییر رفتارهای شخصی باشد.
نصیری با اشاره به خدمات حمایتی هلال احمر در استان سیستان و بلوچستان در سال های اخیر گفت: مجموعه اقداماتی که توسط نهادهای مرتبط با جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ در استان سیستان و بلوچستان تا قبل از این صورت پذیرفته است عبارتند از اجرای پروژه آبرسانی به ارزش دو میلیون دلار توسط فدراسیون در روستاهای شهرستان زابل و زاهدان در سال ۸۱ تا ۸۳، تا قبل ازسال ۱۳۹۷ از مجموع ۱۷۹ فعالیت و پروژه داوطلبی اجرا شده که طی آن تعداد ۲ هزار و ۱۳ نفر داوطلب در پروژه ها شرکت کرده اند و تعداد ۳۴ هزار و ۷۱۹ نفر بهره ور را به ارزش ۶ میلیارد و ۹۵۶ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۵۰ ریال تحت حمایت خویش قرار داده اند و مبلغ سه میلیارد و ۷۲۳ میلیون ریال در قالب کمک های دارویی و درمانی به استان سیستان و بلوچستان تخصیص یافته و ۳۳ هزار سبد غذایی به ارزش سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در میان نیازمندان توزیع شده است.
وی اقدامات ستادی سازمان داوطلبان را در اجرای طرح نذر آب ۲ نیز تشریح کرد و افزود: در اجرا و برگزاری این طرح ملی داوطلبانه ستاد ویژه نذر آب ۲ با موضوع نحوه خدمات رسانی به مناطق تحت تاثیر از خشکسالی در استان های جنوب شرقی در سازمان داوطلبان در راستای کمپین جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی تشکیل و ۱۹ منطقه در چهار استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان جهت ارائه خدمت مشخص شد.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به ارائه خدمات سلامت محور در طرح نذر آب ۲ افزود: در این حوزه و با اعزام کاروان های سلامت و بهره گیری از توان و تخصص ۲۷۷ پزشک فوق تخصص، متخصص، عمومی، دندانپزشک و پیراپزشک و ۱۴۰ نیروی پشتیبان در اجرای ۱۹ کاروان سلامت در ۱۹ منطقه محروم توانستیم به ۴۱ هزار و ۸۰۰ نفر از ساکنین این مناطق خدمات سلامت محور ارائه کنیم و بیش از ۳۵۰ قلم دارو به ارزش بیش از ۵ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال را برای توزیع در میان مردم محروم و کم تر برخوردار ساکن در این مناطق تهیه و آماده کنیم.
وی توزیع ۶ هزار و ۵۰۰ بسته بهداشتی به ارزش بیش از ۳ میلیارد ریال و ۸۴۰ میلیون ریال، استفاده از تجهیزات پزشکی (رادیولوژی، اتوکلاو و نظایر آن) به ارزش بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال را از دیگر خدمات ارائه شده در حوزه خدمات سلامت محور به مردم مناطق محروم و کم تر برخوردار این چهار استان عنوان کرد.
نصیری ادامه داد: در حوزه خدمات معیشت محور نیز چهار هزار و ۸۰۰ بسته غذایی به ارزش بیش از هفت میلیارد و ۷۲ میلیون ریال، بیش از هفت هزار بسته لوازم التحریر به ارزش بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، پوشاک (البسه، کیف و کفش) به ارزش بیش از ۶ میلیارد و ۷۲ میلیون ریال، پنج هزار و ۲۰۰ بسته اسباب بازی به ارزش بیش از یک میلیارد ۱۰۰ میلیون ریال در میان مردم این مناطق توزیع شد و ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر از دوره های آموزشی، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از اجرای برنامه های فرهنگی بهره مند شده و اجرای پروژه های حمایتی و بهداشتی (ساخت سرویس بهداشتی، تعمیر مدرسه، ساخت منزل مسکونی و نظایر آن) به ارزش بیش از چهار میلیارد و ۱۶۵ میلیون ریال انجام شد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر گفت: در حوزه تامین آب شرب در اجرا و برگزاری طرح نذر آب ۲ نیز تامین تامین بیش از ۸۷۸ تانکرآب به ارزش بیش از ۷ میلیارد و ۶۱ میلیون ریال، توزیع بیش از ۱۱۵ هزار و ۳۰۰ بطری آب معدنی به ارزش بیش از ۲ میلیارد و ۲۵۵ میلیون ریال و انتقال آب آشامیدنی به مناطق پرفشار و بحرانی از خشکسالی در استان یادشده انجام شد.
۲۳۰ میلیارد تومان کمک های نقدی مردم به سیل زدگان کشور
وی درباره آخرین رقم کمکهای نقدی به سیلزدگان تأکید کرد: تاکنون بالغ بر ۲۳۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی مردمی و ۱۶۵ میلیارد تومان کمکهای غیرنقدی شامل لوازم خانگی برای کمک به سیلزدگان کشور، به حسابهای جمعیت هلالاحمر واریز شده و این مبلغ به عنوان امانت برای کمک به هموطنان نزد هلالاحمر خواهد بود.
نصیری توضیح داد: تاکنون ۹۴۰۰ بسته لوازم خانگی تحویل مردم سیلزده شده و باقی این لوازم نیز در استانهای لرستان و سیستان و بلوچستان توزیع خواهد شد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر افزود: از میزان ۲۳۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی مردم، ۵۰ میلیارد تومان صرف خرید لوازم خانگی شده و قرار است بقیه این مبلغ برای بازسازی منازل نیمهکاره چهار استان سیلزده صرف خواهد شد.
رئیس سازمان داوطلبان هلالاحمر درباره نحوه توزیع این بودجه نیز گفت: بر اساس هماهنگیهای انجام شده با بنیاد مسکن و ستاد بازسازی مناطق آسیبدیده، قرار است افراد مشمول این طرح که وامهای مسکن را دریافت کرده اما منازل آنها هنوز نیمهکاره است، شناسایی و این مبلغ از طریق بنیاد مسکن به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.
دومین مرحله «طرح نذر آب» در ۱۱ شهرستان هیرمند، نیکشهر، سیب و سوران، هامون، مهرستان، ایرانشهر، خاش، فنوج، میرجاوه، سرباز و نیمروز استان سیستان و بلوچستان، چهار شهرستان زیرکوه، سربیشه، نهبندان و طبس استان خراسان جنوبی، ۲ شهرستان رودبار جنوب استان کرمان و یک شهرستان بندرعباس استان هرمزگان که تنش های آبی داشتند برگزار شد که در اجرای این طرح ملی از توان استان های برخوردار از جمله آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، البرز، زنجان، مرکزی، قزوین، گیلان، اردبیل، یزد، همدان، اصفهان، تهران، فارس، مازندران، قم، گلستان و خراسان رضوی به عنوان استان های معین شهرستان های یاد شده و استان های ایلام، کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، بوشهر و کیش نیز به عنوان استان های پشتیبان استفاده شد.
سال گذشته با هزینه ای نزدیک به ۸۰ میلیارد تومان و مشارکت پذیری جمع زیادی از اعضا و داوطلبان جمعیت هلال احمر در قالب اجرای مرحله نخست طرح «نذر آب»، اتفاق های خوبی در آبرسانی، تامین معیشت، خدمات بهداشتی- درمانی و توانمندسازی سیستان و بلوچستان رقم خورد. همچنین خیرین و نیکوکاران این سازمان، بخشی از کمک های خود را برای تامین سیستم گرمایشی استاندارد مدارس این استان به طرح «ققنوس» اختصاص دادند.
ارائه خدمات حمایتی و اجتماعی به نیازمندان و آسیب پذیرترین افراد جامعه با استفاده از منابع و کمک های داوطلبانه خیرین و داوطلبان از جمله وظایف سازمان داوطلبان است.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.
این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، احترام به انسان ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه ای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تاسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفتگانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.
نظر شما