مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه علت کاهش خرید گندم از کشاورزان این شهرستان را افزایش قیمت گندم در بازار آزاد در مقایسه با قیمت خرید تضمینی و همچنین گران بودن نهادهای دامی همچون محصول جو عنوان کرد که باعث شد کشاورزان تمایلی به فروش محصول خود به مراکز تعیین شده نداشته باشند.
مهدی غیب الهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بابیان اینکه چهار مرکز شرکتهای تعاونی روستایی و یک مرکز بخش خصوصی برای خرید تضمینی محصول گندم در ابرکوه ایجاد شده بود، اظهار کرد: پارسال چهار هزار و ۱۶۳ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان این شهرستان خریداری شد که این میزان در سال جاری به یک هزار و ۳۲۴ تن کاهش یافت.
وی قیمت تضمینی خرید گندم را کیلویی یک هزار و ۷۳۰ تومان اعلام کرد و افزود: ارزش گندم خریداریشده افزون بر ۲ میلیارد و ۲۲۷ میلیون تومان است که وجه آن توسط تعاونی روستای و بخش خصوص به حساب کشاورزان پرداخت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: برای نخستین بار متوسط تولید محصول راهبردی گندم در این شهرستان به ۵.۴ تن در هر هکتار رسید و این در حالی است که این میزان سالهای گذشته ۳.۸ تا چهار تن در هکتار بوده که نظارت کارشناسان در موقع داشت محصول، علت افزایش راندمان بوده است.
وی ادامه داد: امسال از سه هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی زیرگشت گندم با متوسط ۵.۴ تن در هر هکتار، ۱۴ هزار تن محصول برداشت شد.
غیبالهی اضافه کرد: اراضی قابل کشاورزی شهرستان ابرکوه ۲۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی، ۱۵ هزار هکتار آن به کشت اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار باغ میوه و هفت هزار هکتار اراضی زراعی است.
۳۵ درصد اشتغال شهرستان ابرکوه وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش میکنند.
۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات استحصال و با این میزان آب از سطح ۱۵هزار هکتارسطح زیرکشت، سالانه ۲۰۰ هزارتن محصولات کشاورزی و دامی تولید که بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۰/۶۰۱۴/
نظر شما