فرهاد ذوالجناحی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: آب و فاضلاب روستایی نیشابور دارای ۶۲ هزار مشترک است که از این تعداد ۸۵ درصد مشترکان خانگی هستند.
وی اضافه کرد: میزان مصرف ۱۰ درصد از این مشترکان دو برابر الگوی مصرف است که ۲۹ درصد از میزان مصرف آب را به خود اختصاص می دهند.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی نیشابور گفت: پارسال۱۴ میلیون و ۵۲۴ هزار متر مکعب آب از طریق منابع آبی وارد شبکه روستایی نیشابور شد که از این میزان ۹ هزار و ۶۴۱ متر مکعب ثبت مصرف کنتور مشترکان شده و بیش از ۳۳ درصد به دلیل فرسودگی شبکه، انشعابات غیر مجاز و اتفاقات هدر رفته است.
ذوالجناحی افزود: هزار و ۹۱۰ مشترک آبفای روستایی نیشابور را دامداریها تشکیل می دهند که در دوره های دو ماهه به طور میانگین ۶۳ هزار و ۹۸۰ متر مکعب آب مصرف می کنند و در برخی روستاها به دلیل هجوم صنایع و دامداریهای صنعتی با مشکل آبرسانی مواجه هستیم و در ۱۰۲ روستا به دلیل کم آبی امکان فروش آب به صنایع و دامداری ها وجود ندارد.
وی اضافه کرد: سال گذشته از محل اعتبارات استانی ۱۰۹ میلیارد و ۲۶۲ میلیون ریال برای ۱۴ طرح عمرانی آبفای روستایی نیشابور مصوب شد که ۸۱ درصد آن اختصاص یافت و امسال ۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال مصوب شده است.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی نیشابور گفت: از ابتدای امسال میزان درآمد امور آبفای روستایی نیشابور از محل آب بها ۳۳ میلیارد ریال بوده که حدود ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و میزان درآمد از محل فروش انشعاب یک میلیارد و ۱۱۸ میلیون ریال بوده است.
ذوالجناحی افزود: ۱۱۷ حلقه چاه در دشت نیشابور زیر نظر آبفای روستایی قرار دارد و بیشترین میزان افت چاهها در بخش زبرخان بوده و میانگین عمر چاههای آب از ۱۵ تا ۲۰ سال به ۱۰ سال رسیده است.
وی ادامه داد: در شهرستان نیشابور سالانه حدود ۱۱ حلقه چاه به دلیل کاهش سطح آب باید افزایش عمق یابد و سه حلقه چاه هم به دلیل رانش زمین از مدار خارج می شود که برای تعمیر یا جا به جایی هر حلقه چاه دو میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی نیشابور گفت: تابستان امسال حدود هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای بر طرف کردن مشکل کم آبی در روستاهای نیشابور هزینه شد و ۱۶ روستای این شهرستان به صورت سیار آبرسانی می شود که به ۱۱ روستا به صورت فصلی و به پنج روستا به طور ثابت بدین شیوه آبرسانی می شود.
ذوالجناحی افزود: سرانه مصرف آب روستایی در شهرستان نیشابور برای هر نفر در شبانه روز ۲۸۵ لیتر بر ثانیه است که ۱۹۱ لیتر مصرف انسانی و بقیه آن دامی است و الگوی مصرف برای هر مشترک در ماه ۱۵ مترمکعب تعیین شده است.
از ۴۲۰ روستای نیشابور با ۱۵۷ هزار و ۹۴۹ نفر جمعیت ۳۵۹ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی و ۹ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری نیشابور قرار دارد.
آب این تعداد روستا از طریق ۱۳۸ منبع آبی تامین می شود که شامل ۱۱۷ چاه عمیق، ۱۴ دهانه چشمه، چهار رشته قنات و سه مورد خرید آب شهری است.
شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
۹۸۶۹/۱۹۲۲
نظر شما