رعایت حقوق شهروندی در مشاوره ها مورد توجه قرارگیرد

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی قوه قضاییه از تهیه پیش نویس دستورالعمل طرح هر مسجد یک حقوقدان خبر داد و گفت: آشنایی مردم با نحوه طرح صحیح دادخواست ها، قوانین و موضوع های مختلف در باب رعایت حقوق شهروندی باید در مشاوره‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش معاونت فرهنگی قوه قضاییه حجت الاسلام هادی صادقی روز یکشنبه در نخستین جلسه راهبری طرح «هر مسجد، یک حقوقدان» گفت: پیش نویس دستورالعملی برای طرح هر مسجد یک حقوقدان تهیه شده است و اهداف هفت گانه در آن ذکر شده و محل اجرای برنامه‌ها نیز مساجد، مصلاها و بقاع متبرکه هستند.

وی از ضرورت افزایش آگاهی مردم در مورد مسائل حقوقی و فرهنگی، صلح و سازش، کاهش دعاوی و اصلاح روند طرح شکایات سخن گفت و افزود: معاونت فرهنگی قوه قضاییه اقداماتی همچون مشاوره در مساجد، ارائه خدمت حقوقی در مساجد و گاهی صلح و سازش را برای افزایش دانش حقوقی مردم انجام داده اما در دوره جدید و تحول دستگاه قضایی، هر مسجد یک حقوقدان مورد توجه رئیس قوه قضاییه قرار دارد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه از اهداف هفت گانه پیش نویس آماده شده سخن گفت و افزود: در این پیش نویس صلح و سازش مهمترین محور است و آشنایی مردم با نحوه طرح صحیح دادخواستها، قوانین و موضوعات مختلف در باب رعایت حقوق شهروندی باید در مشاوره‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

مساجد محور حل مشکلات مردم باشد

صادقی افزود: تلاش ما بر این است تا مساجد و بقاع متبرکه محور حل مسائل و مشکلات مردم باشد که این محوریت دادن به مسجد فقط در باب مسائل حقوقی و صلح و سازش نیست بلکه در ارتقا وضعیت فرهنگی جامعه هم اثر بخش است؛ لذا همت ما این است که مساجد هم محور اصلی این حرکت باشند.

وی افزود: البته در سال‌های گذشته در نمایشگاه‌ها، مترو و مراسم راهپیمایی این اقدامات انجام شده و بهترین مرجع مردم، مساجد و بقاع متبرکه هستند.  زیرا اعتماد و مراجعه مردم بیشتر است. به همین دلیل محور بحث برای توسعه کار را مساجد قرار دادیم تا با کمک اساتید حقوق بتوانیم این طرح را به خوبی پیش ببریم و یک جریان مستمر را آغاز کنیم.

این استاد دانشگاه گفت: شورای راهبردی در مرکز در نظر گرفته شده و سعی شده تا همه دستگاه‌های مرتبط با موضوع، فهرست شوند و وظایف این شورا عبارت است از سیاست گذاری و نظارت کلان و رفع مشکلات.  همچنین در استان‌ها شورای راهبردی استانی پیش بینی شده که مشابه آن اعضای شورای استانی در سطح استان تشکیل می‌شود و بعد از آن وارد مرحله اجرایی و نوع تقسیم کار می‌شویم.

مهدی بهرامیان رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور گفت: در سال گذشته ما با همکاری قوه قضاییه از توان حدود ۲۰۰ وکیل و قاضی برای آموزش همگانی استفاده کردیم و این طرح می‌تواند موثر باشد و ما باید کاری کنیم که گذر کسی به دادگاه‌ها نیفتد.

بهرامیان به بیانات مقام معظم رهبری در باب افزایش آموزش همگانی در بین مردم اشاره کرد و گفت: طرح هر مسجد یک حقوقدان آغاز کار خوبی است و همه مسئولین باید در ترویج قانونمداری شریک باشند.

رئیس قوه قضاییه دو هفته پیش با تأکید بر لزوم تسهیل دسترسی آزاد جامعه به اطلاعات و دانش حقوقی گفت: می‌توان با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد، معاونت فرهنگی قوه قضاییه و جامعه حقوقدانان و وکلای کشور، طرحی با عنوان «هر مسجد، یک حقوقدان» را به مرحله اجرا درآورد تا با به‌کارگیری ظرفیت نخبگانی حقوقدانان که در مساجد مختلف کشور وجود دارد، در جهت ارتقای سطح آگاهی حقوقی مردم گامی برداشته شود و به این ترتیب شاهد افزایش نظم در روابط مردم با یکدیگر و در نتیجه، کاهش دعاوی و پرونده‌های قضایی باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha