خراسان جنوبی در شرقیترین نقطه ایران زمین با آفتاب مهربانی روی دامان تابستانی که گذشت، میهمانان خود را هر بار در یک جاذبه گردشگری پذیرایی کرد.
عدهای از فرصت تعطیلات تابستان بهره جستند و با سفر به شهر بیرجند شکوه و زنده بودن باغ ایرانی را در باغ و عمارت جهانی اکبریه بیرجند به تماشا نشستند.
قنات جهانی بلده در فردوس، باغ گلشن طبس، کال جنی، شهر خشتی و گلی بشرویه و صدها جاذبه دیگر خراسان جنوبی نیز میزبان قدمهای مسافران تابستانی بود.
معاون گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: اقامت مسافران استان در تابستان امسال نسبت به پارسال ۶۸ درصد رشد داشته است.
مرتضی عربی، آمار سفرهای تابستانی را تا ۱۵ شهریور یک میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۸۰ نفر در خراسان جنوبی اعلام کرد و افزود: این آمار براساس اقامت در هتلها، اقامتگاههای بومگردی، کمپهای موقت اسکان و مدارس احصا شده است.
وی ادامه داد: همچنین امسال یک میلیون و ۴۴۷ هزار و ۸۳۳ نفر از مراکز تاریخی، تفریحی و توریستی استان بازدید کردهاند که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
معاون گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: شهرستانهای فردوس و طبس بیشترین مقصد گردشگران در تابستان امسال بود.
وی افزود: قنات بلده فردوس، آبگرم فردوس، باغ گلشن طبس، امامزاده حسینبن موسیالکاظم (ع) و کال جنی در طبس از جمله اماکنی هستند که گردشگران از آنها بازدید کردند.
عربی اظهار داشت: در تلاش هستیم با افزایش تعداد مراکز اقامتی استان زمینههای جلب و جذب گردشگران و همچنین رونق اقتصادی منطقه را بیش از پیش فراهم کنیم و با برنامهریزی منسجم برای نوروز ۹۹ شاهد رشد قابل توجهی زمینه جذب گردشگر باشیم.
براساس آماری که مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی اعلام کرده است سفرهای تابستانی در جادههای استان ۱۴ درصد رشد داشته است.
جعفر شهامت، تحلیل دادههای ترافیک عبوری را گواه بر این آمار عنوان کرد و گفت: متوسط تردد روزانه سفرهای تابستانی سال گذشته، یک هزار و ۵۳۸ وسیله نقلیه سبک به ازای هر محور بوده است که این فاکتور در سفرهای امسال به یک هزار و ۷۵۶ وسیله نقلیه رسیده است.
وی افزود: نتایج برگرفته از سامانههای هوشمند مرکز مدیریت راههای استان، روز اوج این سفرها را ۲۲ شهریور ماه با ثبت بیش از ۲۳۰ هزار تردد در بیش از ۷۰ محور استان و ساعات اوج این سفرها را اغلب در بازه ساعت ۱۷ تا ۲۰ نشان میدهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی اضافه کرد: در مدت طرح تابستانی بیش از ۱.۸ میلیون وسیله نقلیه وارد و بیش از ۱.۸ میلیون وسیله نقلیه از استان خارج شدند که بطور میانگین ۲۸ درصد از این حجم تردد را ناوگان سنگین جادهای به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: همچنین بیشترین حجم سفرهای ورودی به استان به ترتیب با مبدا استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کرمان و نیز بیشترین حجم سفرهای خروجی از استان به ترتیب به مقاصد استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و اصفهان بوده است.
البته شروع سفرهای تابستانی امسال در جادههای خراسان جنوبی با یک حادثه تلخ رانندگی همراه بود به طوری که با پایان ماه مبارک رمضان و شروع زودهنگام سفرهای تابستانی، تصادفات در استان خراسان جنوبی افزایش یافت و آمار ۸ کشته و ۶۴ مجروح در پنج روز به ثبت رسید.
نگفته نماند هوای مطلوب فصل پاییز بهترین زمان مسافرت به استان کویری خراسان جنوبی بوده و همچنان این استان چشم به راه گردشگران و مسافران است.
جاذبههای خراسان جنوبی به خصوص کویر این استان را در فصل پاییز برای گردشگران داخلی و خارجی دل انگیز کرده است.
این استان جاذبهها و چشماندازهای طبیعی زیبایی دارد به طوری که سالانه گردشگران خارجی و داخلی را به سمت خود جذب میکند.
بیابان لوت به عنوان یک اثر جهانی از جاذبههای مهم استان خراسان جنوبی است و ریگ یلان که عنوان گرمترین نقطه زمین در این بیابان لوت را به خود اختصاص داده، پاییز بهترین زمان مسافرت به این نقطه از زمین است.
همچنین برداشت محصولات راهبردی خراسان جنوبی از جمله زرشک و زعفران در اوایل پاییز جاذبه و ظرفیت خاصی برای گردشگران خارجی محسوب میشود.
۹۸۹۳* ۶۰۵۴