حجت الاسلام حمید احمدی امروز دوشنبه در همایش علمی بینالمللی اربعین در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: اربعین نشانه یک مدنیت جدید است و این مدنیت جدید از جامعه و زیست موحدانه حکایت دارد.
وی افزود: دولتهای غربی و استعمارگران در طول سالیان متمادی تلاشهای بسیاری انجام دادند که جریان اسلامی را قومیتی و پراکنده کنند. اربعین یک بشارت و صحنهای است که تشکیل امت اسلامی را به جامعه اسلامی نوید میدهد.
به گفته رییس کمیته فرهنگی ستاد اربعین کشور، "شعار الحسین یجمعنا" نشان دهنده این موضوع است که جامعه بر پایه فضائلی بنا شده است.
احمدی با اشاره به اینکه حرکت بزرگ اربعین با اقبال عمومی برگزار میشود، یادآور شد: این اقدام نیازمند تحکیم معرفتی است، از این جهت باید از همه استادان و نخبگان و دانشگاهیانی که در این همایش شرکت کردهاند، تشکر کرد.
احمدی گفت: بیشتر نگاههای این همایش آسیب شناسانه است، اما رهبری به ظرفیت ها اشاره و تاکید کردند که ظرفیتها و فرصت ها شناخته شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر در اربعین میلیونها نفر حضور پیدا میکنند. کسانی که متصدی این اقدام هستند، باید از کارشناسان این حوزه و استادان برای تدوین راهبردها و ضوابط کمک بگیرند.
احمدی خاطر نشان کرد: اگر قرار است بحث تمدن شکل گیرد، پایه اصلی آن تمدن اسلامی به شمار میرود. چنین مواردی در اربعین دیده میشود که بدون توجه به رنگ و نژاد همه یک دست هستند و البته دشمنان هم در این زمینه از پای نمی نشینند.
بررسی ابعاد اربعین شبهات و برداشت های نادرست را رفع می کند
استاد دانشگاه بغداد در همایش علمی بین المللی اربعین گفت: موضوع اربعین را می توان به صورت عام و خاص بررسی کرد. برداشت و قرائت فکری نسبت به اهداف و ارزشهای اربعین میتواند تمام شبهات و برداشتهای نادرست در این زمینه را از میان بردارد.
حیدر عبدالزهره تمیمی اظهار کرد: برخی برگزاری این همایش را خالی از محتوا می دانستند، اما این همایش میتواند چشم انداز یک همکاری فکری را میان ایران و سایر کشورهای اسلامی ایجاد کند. تماس علمی میان مراکز اکادمیک میتواند موثر واقع شود.
وی خاطر نشان کرد: برگزار کنندگان این کنفرانس باید بر برداشت از مراسم مهم اربعین تاکید داشته باشند و فلسفه وجودی این زیارت را برای عموم مسلمانان تبیین کنند.
تمیمی در پایان بر لزوم تشکیل کمیتهای در راستای پیگیری اهداف همایش علمی بینالمللی اربعین تاکید کرد و گفت: لازم است کمیتهای ذیل این همایش تشکیل شود تا بتواند توصیههای برگرفته از این کنفرانس را پیگیری کند. پیگیری این موارد از خود کنفرانس نیز مهمتر است و پس از کنفرانس باید اقدامات لازم در راستای تحقق اهداف این همایش صورت گیرد.
همایش علمی بینالمللی اربعین صبح امروز در کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی آغاز به کار کرد.
نظر شما