غلامرضا غفاری امروز دوشنبه در همایش علمی بینالمللی اربعین در کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: امروزه آنچه به عنوان آموزه علمی تحت عنوان حب الحسین یجمعنا در عمل مشاهده می کنیم، اجتماعی برگرفته از آموزه و جامعه اسلامی است.
وی افزود: با یک اجتماع و راهپیمایی بزرگ اربعین مواجه هستیم که تنها در راهپیمایی و جمع شدن خلاصه نمیشود، بلکه از مفاد و ارزش والایی برخوردار است. کارشناسان و خادمان مسلمان از حیث علمی وظایف مختلفی در این مراسم دارند. همایش علمی بین المللی اربعین مانند قاب و آینه ای است که تمام آموزهها و عقایدی را که بر مبنای هویت تببین میشود، منعکس و به عرصه ظهور میرساند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رخدادها و رویدادهای دیگر در یک روز خلاصه میشوند، اما در ایام اربعین در ۱۰ روز شاهد یک حرکت زنده و بالنده هستیم که همه ظرافت ها و ایده های یک جامعه اسلامی را در معرض ظهور قرار می دهد. میزان نفوذ این حرکت را نمیتوان در میان جهانیان کتمان کرد. وظیفه عالمان و دانشگاهیان این است که پدیده اربعین را از جهات مختلف مورد مطالعه قرار دهند.
وی افزود: نگاه عالمانه نسبت به شئون اربعین از جنبههای مختلف اجتماعی و نگاه سیاستی و مدیریتی از جمله موارد مهمی است که با دستاوردهای عالمان محقق میشود.
نظر شما