به گزارش ایرنا، علی بابایی روز دوشنبه در نشست شورای عشایری شهرستان کرمان افزود: اهالی مناطق عشایر نشین شهرستان کرمان طبق توافق با مسئولان بهداشت و درمان به صورت دوره ای مورد سنجش سلامت قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: چک کردن دوره ای فشار خون، قند خون و مراجعات دوره ای به پزشک به منظور تامین سلامت جامعه عشایری شهرستان کرمان در دستور کار فرمانداری قرار دارد.
بابایی با بیان اینکه ۶۵۰ خانوار عشایری با سه هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در شهرستان کرمان ساکن هستند تصریح کرد: هموار کردن مسیر دسترسی، تامین روشنایی معابر با استفاده از سلول های خورشیدی تامین آب مورد نیاز دام ها از جمله اقدامات انجام شده و مد نظر برای جامعه عشایری شهرستان کرمان است.
فرماندار کرمان با اشاره به بازدید اخیر از مناطق عشایرنشین کرمان گفت: در بازدیدی که از مناطق عشایری گلباف داشتیم مشکلات عشایر، خواسته هایی حداقلی از جمله تامین امکانات بهداشتی و دارو، لوله کشی آب، راههای دسترسی نامناسب عشایری، تامین آبگرمکن های خورشیدی، بیمه دامها و غیره بود که دستگاه های اجرایی می توانند با یک اقدام هماهنگ نیازهای این جامعه را برطرف کنند.
وی افزود : اداره کل امور عشایری اقدامات خوبی در زمینه تامین روشنایی راههای دسترسی عشایری با استفاده از سلول های خورشیدی انجام داده است.
بابایی ابراز داشت: محصولات عشایر، تولیداتی ارگانیک و طبیعی است که پس از ورود به بازار طرفداران زیادی دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری کرمان نیز عشایر را جامعه ای خودکفا نامید که وابستگی شان به دستگاه های اجرایی بسیار کم است.
علی خیراندیش اضافه کرد: تولید با کمترین امکانات در زندگی عشایری در برابر مصرف با بیشترین امکانات و تجهیزات در زندگی شهری قرار دارد و این گروه نه تنها مایحتاج خود را که بخشی از احتیاجات سایر افراد جامعه را هم تامین می کنند.
مدیرکل امور عشایری استان با بیان اینکه جامعه عشایری واقعیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است گفت: جامعه عشایری به عنوان بخشی از تاریخ کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
رضا نیکزادی افزود: حدود ۶۰۰ خانوار از عشایر با سه هزار و ۵۰۰ نفر در حوزه شهرستان کرمان زندگی می کنند که با حدود ۱۵۰ هزار رأس دام نقش عمده ای در تامین و تولید مواد غذایی مردم این شهرستان دارند.
نیکزادی ادامه داد : این جامعه مولد با کمترین توقعات و امکانات توانسته اند خدمات بسیاری به جامعه ارائه کنند.
وی با اشاره به آیین نامه سال ۸۴ هیأت وزیران با موضوع وظایف دستگاههای اجرایی در قبال جامعه عشایری گفت: با توجه به پراکندگی جغرافیایی عشایر، امکانات ارائه شده از ناحیه دستگاه های اجرایی و اعتبار درنظر گرفته شده برای آنان کافی نیست.
مدیرکل امور عشایری استان با تاکید بر حفظ فرهنگ جامعه عشایری گفت: اقدامات ما باید به گونه ای باشد که اصالت و فرهنگ عشایری حفظ شود.
وی افزود : خشکسالی های اخیر عرصه را بر این قشر تنگ و درآمد آنها را کاهش داده و سبب ترک سکونتگاه توسط عده ای از عشایر و اسکان در حاشیه شهرها شده است غافل ماندن از این قشر تبعاتی را دارد که سبب تحمیل هزینه های بیشتر بر جامعه خواهد شد.
نیکزادی حضور عشایر را در برقراری امنیت حائز اهمیت دانست و یادآور شد : نقش عشایر در تامین امنیت قابل تقدیر و تمجید است مناطقی که خالی از عشایر شده مانند شرق استان و مناطق هم مرز پاکستان و افغانستان ورود برخی ناامنی ها از همان مکان بوده است.
وی اضافه کرد : مناطق بسیار خوب و بکری در حوزه عشایر وجود دارد مناطق خوش آب و هوایی که میتوان با تاسیس خانه های بومگردی گردشگران را جذب و درآمدی برای عشایر منطقه ایجاد کرد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان نیز ابراز داشت : سال گذشته ۱۲ سرویس بهداشتی سیار در مناطق عشایری احداث کردیم و این آمادگی را داریم که در صورت تامین آب در نقاط دیگر نیز متناسب با نیاز، تعداد بیشتری احداث کنیم.
ارسلان اسکندری افزود : در صورت تامین آب بهداشتی هر دو هفته یک بار پزشک و دارو به مناطق عشایری اعزام خواهیم کرد.
مدیر منابع طبیعی شهرستان هم یکی از مهمترین وظایف اداره منابع طبیعی را مدیریت مراتع عنوان کرد و افزود : بخش زیادی از مراتع در حوزه عشایر قرار دارد.
رحت الله باقری ادامه داد : بالای ۸۰ درصد مراتع شهرستان ممیزی شده و دامداران شناسایی و مجوز چرا دریافت کرده اند.
باقری خاطرنشان کرد : سیاست اداره منابع طبیعی مرتع داری است نه دامداری. یکی دیگر از اهدافی که ما دنبال می کنیم کمک به بنیه مالی مرتع داران است برای حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از مراتع.
مدیر منابع طبیعی شهرستان اظهار داشت : دامداران با تشکیل شرکت تعاونی می توانند پیگیر برخی نیازهای خود باشند.
۳۰۲۹ / ۵۰۵۴
نظر شما