مصطفی چترآذر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرحها در ۲ زیرحوضه آبخیز «سهکانی» و «پروانه» از توابع بخش مرکزی این شهرستان اجرا میشود.
وی افزود: این ۲ طرح شامل عملیات مکانیکی، احداث سازههای ملاتی، گابیونی و خشکهچین در حجم ۲ هزار و ۷۷۰ متر مکعب، عملیات بیومکانیکی، احداث بانکتهای هلالی آبگیر، کاشت بذر بادام و گیاهان مرتعی و عملیات بیولوژیکی شامل قرق مراتع در حدود ۴۰۰ هکتار و نهالکاری است.
وی افزایش نفوذ آب به زمین به میزان ۵۳۰ متر مکعب در هر هکتار در مناطق کوهستانی و یک هزار متر مکعب در هر هکتار در دشتها و آبخوانها، افزایش تولید علوفه به میزان ۱۲۰ کیلوگرم در هر هکتار و کاهش فرسایش خاک به حجم ۹ تن در هکتار را از مزایای اجرای طرح های آبخیزداری عنوان کرد.
چترآذر افزود: عملکرد و نتایج مثبت اجرای عملیات آبخیزداری باعث شده است تا با مطالبه مردم و مسوولان، اجرای طرحهای آبخیزداری در حوضههای این شهرستان شتاب بیشتری به خود بگیرد.
وی اضافه کرد: سال گذشته نیز در زیرحوضه های «کانیسرخ» و «شیخ عثمان» این شهرستان عملیات آبخیزداری با پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه در سطح ۱۰ هزار هکتار اجرا شد.
وی هدف از اجرای عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی را ذخیره نزولات آسمانی، حفظ خاک و توسعه جنگل و کاهش فرسایش خاک و جلوگیری از روان آبها و کنترل سیلاب عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرحها ضمن پایین آوردن ریسک سیلاب در منطقه و حفظ خاک از فرسایش آن نیز جلوگیری میشود.
اشنویه دارای حدود ۱۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع است.
آبخیزداری به علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته میشود و میتواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحبنظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری میتوان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری میکند.
۹۸۷۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما