امید ساعتچی روز دوشنبه به مناسبت فرارسیدن رسیدن روز جهانی قلب در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: روند بروز بیماریهای قلبی عروقی و مرگهای منتسب به این بیماری ها در حال افزایش است.
وی ابراز امیدواری کرد: با پیگیری اجرای سند ملی پیشگیری از عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر بتوان روند فزاینده این بیماریها را کاهش داد.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی همدان اظهار داشت: بیماری های قلبی عروقی همچنان اولین عامل هدایت کننده و مهم مرگ و ناتوانی در دنیای امروز است و سالانه بیش از ۱۷.۵ میلیون نفر به علت بیماری قلبی عروقی دچار مرگ زودرس میشوند.
ساعتچی ادامه داد: تا سال ۲۰۳۰ انتظار می رود آمار مرگ به علت بیماری های قلبی عروقی به ۲۳ میلیون نفر برسد.
وی تاکیدکرد: این بیماری با تغییر شیوه زندگی ناسالم نظیر تغذیه سالم، فعالیت بدنی بیشتر و ترک دخانیات قابل پیشگیری است.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی همدان گفت: بیماری های ناشی از قلب، عروق مغز و عروق خونی به عنوان بیماری قلبی عروقی در نظر گرفته می شوند.
ساعتچی توضیح داد: شایع ترین بیماری های قلبی عروقی شامل بیماری عروق کرونر قلب (مانند حمله های قلبی) و بیماری عروق مغزی (مانند سکته مغزی ) هستند.
وی افزود: کنترل عوامل خطر کلیدی مهم مانند رژیم غذایی نامناسب، فعالیت بدنی کم، مصرف دخانیات و فشارخون بالا، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی همدان اضافه کرد: وقتی از قلب خود مراقبت می کنیم نه تنها سبب سلامتی بیشتر می شود، بلکه سبب ایجاد احساس بهتر شده و قادرخواهیم بود از زندگی خود بیشتر لذت ببریم.
ساعتچی بیان کرد: فقط چند اقدام ساده در زمینه تغذیه خوب و سالم ، فعالیت بدنی و ورزش، مصرف نکردن و ترک دخانیات و کنترل وزن می تواند سلامت قلب را تداوم بخشد.
وی ادامه داد: برای این کار ابتدا باید از میزان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی خود در چند سال آینده مطلع شویم.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی همدان افزود: سپس به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل زندگی مراجعه کرده و از آنها می خواهیم چند آزمایش ساده برای ما انجام دهند و خطر قلبی عروقی را برای ما تعیین کرده و شیوه زندگی صحیح را اتخاذ کنیم.
ساعتچی اضافه کرد: روز جهانی قلب امسال می خواهیم یک جامعه جهانی از قهرمانان قلب ایجاد کنیم، افرادی در تمام دوران زندگی که دارند اقدامی می کنند تا طولانی تر، بهتر و با سلامت قلب زندگی کنند.
وی آشپزی و تغذیه سالم تر، فعالیت و تمرین بیشتر و کمک به فرزندان برای فعال تر بودن، نه گفتن به دخانیات و کمک به افرادی که دوستشان داریم برای ترک دخانیات، حمایت از سیاست هایی که سلامت قلب های سالم را ترویج می دهد و سرمایه گذاری در تاسیس محل های کار دوستدار سلامت قلب را مورد تاکید قرار داد.
۷۵۲۶/۲۰۸۷
نظر شما