بهمن مرادنیا عصر دوشنبه در نشست هماندیشی تشکلهای کشاورزی استان کردستان اظهار داشت: برخی از دستگاههای اجرایی مقررات را سفت و سخت اجرا میکنند اما در بسیاری از استانها با یافتن راههای متعدد به دنبال کمک به تولیدکننده و کشاورزان هستند.
وی با بیان اینکه مسئولان نه تنها نباید مانع ایجاد کنند بلکه باید نقشی کمک کننده و تسهیل کننده داشته باشند، یادآور شد: آنچه باعث شده استان کردستان نتواند از ظرفیتهای خود بهره ببرد همین ایجاد محدودیتها از سوی برخی مسئولان بوده است.
استاندار کردستان با بیان اینکه دستگاهها حضوری جدی برای حل مشکلات تولیدکنندگان داشته باشند افزود: توان تولیدکننده کم است و دولت باید از راههایی همچون تسهیلات به این بخش کمک کند.
وی با اشاره به اینکه رفع مشکلات و موانع نیاز به پیگیری همه جانبه دارد خواستار تشکیل نشستهای تخصصی با دستگاههای مختلف از جمله شرکت آب منطقهای و امور مالیاتی برای رفع مشکلات کشاورزان شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست با اشاره به موفقیتهای فعالین حوزه کشاورزی استان گفت: امسال رکورد چهار میلیون و ۴۰۰ هزار جوجهریزی در ماه را شکستیم.
خالد جعفری اظهار داشت: این موفقیت در حوزه مرغداری به این دلیل بوده که فضایی آرام برای مرغداران استان فراهم شده و بیشترین تساهل و تسامح را با هدف افزایش تولید با فعالین حوزه کشاورزی استان داشتهایم.
وی با بیان اینکه در ۶ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش توزیع ۳۲ درصدی کود بودهایم افزود: کود امسال هم کماکان به قیمت قبلی به کشاورزان ارائه میشود.
وی با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته به حوزه کشاورزی گفت: امسال ۶۲۰ میلیادر ریال از طریق صندوق توسعه ملی به استان تزریق شده است.
جعفری اظهار داشت: صندوق حمایت از توسعه کشاورزی کردستان هم با اعتبار ۶۴۰ میلیارد ریالی دومین استان کشور است.
رئیس هیات مدیره تعاونی مرغداران تخمگذار کردستان هم در این نشست گفت: در بخش طیور برخلاف زراعت و باغداری برنامهای دیده نشده است.
سید عبدالرحمان علوی اظهار داشت: قیمتهای تخم مرغ در مقایسه با قیمتهای اعلام شده دولتی هم پایینتر است و علاوه بر آن تولیدکنندگان استان کردستان مشکلاتی برای صادرات به اقلیم کردستان عراق دارند.
محمد شفیعی مدیرعامل تعاونی مرغداران گوشتی نیز در این جلسه گفت: امسال با توزیع ۲ هزار تُن نهاده نیاز مرغداریهای استان را تامین کردهایم و استان نیاز به ایجاد انباری برای نگهداری نهاده دارد که امیدواریم با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی بتوانیم انباری در یکی از شهرکها ایجاد کنیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاون داران روستایی هم گفت: بر اساس اساسنامه تعاونیهای روستایی از مالیات معاف هستیم اما اداره امور مالیاتی در ۲ سال اخیر حتی برای فعالیتهای بازرگانی ما هم مالیات تعیین کرده است.
ابراهیم احمدی با اشاره به فعالیتهای تعاون روستایی اضافه کرد: شبکه تعاون روستایی کردستان سه هزار و ۹۰۰ تُن گوجه فرنگی را به شیوه حمایتی از کشاورزان خریداری کرده است.
وی اظهار داشت: شبکه تعاون روستایی برای تامین نقدینگی نیاز به حمایت بانکها دارد و با توجه به وجود اموال در زمینه وثیقههای بانکی مشکلی نخواهیم داشت.
۳۰۳۴ / ۶۱۰۸
نظر شما