مجید شاهویسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زمانی که حس تعلق خاطر و احساس مسئولیت در ساکنان سکونتگاههای غیررسمی ایجاد شود، بسیاری از آسیبها کاهش یا حتی از بین میرود.
وی تاکید کرد: وظیفه کارشناسان اجتماعی، معماری و شهرسازی این است که حس تعلق خاطر مردم را نسبت به شهر بیشتر کنند و این مهم با کارهای فرهنگی قابل تحقق است نه با اقدامات عمرانی.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر سنندج افزود: هر چقدر میزان تعلق خاطر شهروندان در سطح بالایی باشد، مشکلات کمتری در زمینه بروز آسیبهای اجتماعی اتفاق میافتد، ضمن اینکه شهر را با هویت و فرهنگ میشناسند نه ساختمانها، بنابراین اگر ریشه و اصالت شهر از بین برود چیزی از آن باقی نمیماند.
شاهویسی با بیان اینکه برای توانمندسازی این مناطق دفاتر تسهیلگری پیشبینی شده است، اضافه کرد: تجربه نشان داده که مردم خود میتوانند وارد میدان شده و بسیاری از مشکلات محلات را رفع کنند.
وی رفع مشکلات سکونتگاههای غیررسمی را نیازمند توانمندسازی ساکنان و ساماندهی بافت کالبدی این مناطق عنوان کرد و یادآور شد: اگر هر سازمانی مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهد، ساماندهی این مناطق آسانتر خواهد بود.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر سنندج با اشاره به اینکه طبق برنامه ستاد بازآفرینی شهری شهرت و هویت نواحی منفصل شهری باید احیا شود، تاکید کرد: توانمندسازی ساکنان حواشی شهر و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی ضروری است.
شاهویسی اظهار داشت: نباید فقط به فکر ایجاد توسعه شهر از لحاظ معماری باشیم باید درزمینه حفظ هویت و اصالت شهر و توانمندسازی ساکنان کار کنیم، زیرا هر چه هویت شهر را تقویت کنیم به توسعه و رشد آن کمک کردهایم.
در حال حاضر ۵۱ محله حاشیننشین در کردستان وجود دارد که ۲۴۰ هزار و ۹۱۵ نفر از جمعیت استان ساکن این محلات هستند، سنندج نیز با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۷ محله حاشیهنشین است که ۱۶۸ هزار و ۳۳۶ نفر در این مناطق زندگی میکنند.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما