۹ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۵۸
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 83498428
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گلستان آماده میزبانی از عشایر خراسان شمالی است

گنبدکاووس - ایرنا - مدیرکل امور عشایری گلستان گفت: با تمهیدات اندیشیده شده این استان امسال نیز از نیمه دوم آبان همانند سال‌های قبل در سه شهرستان مراوه تپه، گنبدکاووس و کلاله آماده میزبانی از قشلاق عشایر کوچنده خراسان شمالی و رضوی و بومی ترکمن است.

رضا علیپوری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به نزدیکی فصل کوچ، از ۱۵ آبان کردهای خراسان شمالی و رضوی وارد گلستان می‌شود بر این اساس نشست‌های لازم با هدف پیش بینی تمهیدات لازم برای خدمات‌دهی به آنان در حال برگزاری است.

وی افزود: جامعه عشایری گلستان را دو تیپ از عشایر کوچنده کرد خراسان‌های شمالی و رضوی و عشایر کوچنده ترکمن تشکیل می‌دهند که قلمرو زیستی آنان در مجموع ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله در شرق این استان است.

مدیرکل امور عشایری گلستان گفت: هر ساله با نزدیکی فصل سرما، ۶۹ درصد از جمعیت عشایری کوچنده از خراسان شمالی و رضوی و بومی استان در شهرستان مراوه تپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله قشلاق می‌کنند.   

علیپوری ادامه داد: از مجموع مراتعی که در اختیار عشایر کوچنده و بومی گلستان قرار داده شده، ۱۲۰ هزار هکتار آن در اختیار ۱۹۷۸ خانوار عشایر کرد خراسان‌های شمالی و رضوی با جمعیت ۱۰ هزار و ۹۹۱ نفر قرار دارد که همه ساله هفت ماه از سال (۱۵ آبان تا اواسط اردیبهشت) را در قالب قشلاق به این استان سفر می‌کنند.

وی اضافه کرد: اما جامعه عشایر بومی گلستان که از قوم ترکمن هستند، شامل ۱۵۵۲ خانوار با جمعیت ۹۶۹۶ نفر در طول سال در مراتع تحت اختیارشان با کوچ‌های درون استانی، قشلاق و ییلاق می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری گلستان گفت: با این حال جامعه عشایر کوچنده و بومی گلستان در مجموع با ۷۶۰ هزار رأس دام سبک خود، سالانه ۲۵ درصد گوشت قرمز این استان معادل ۶ هزار و ۴۲۵ تن گوشت، ۱۴ هزار و ۵۶۲ تن شیر، ۱۱۲۵ تن پشم و مو و ۳۸۰ تن کشک تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

علیپوری افزود: تامین آب شرب انسانی و دامی،  آرد برای پخت نان، نهاده‌های دامی مورد نیاز شامل جو،  سبوس، کنسانتره و تفاله، مرمت ابنیه عمرانی عشایری که در جریان سیل اخیر تخریب شده، تامین نیازمندی‌ها بهداشتی و درمانی،  آموزشی و حفاظت از مراتع ممیزی شده از جمله مسائل مورد توجه برای میزبانی از عشایر در فصل قشلاق است.

وی هماهنگی با نیروهای انتظامی و مرزبانی در بحث تامین امنیت عشایر و هماهنگی با شبکه دامپزشکی برای کنترل و نظارت بر دام‌های ورودی عشایر و هماهنگی با منابع طبیعی برای نظارت بر استقرار خانوارهای عشایری در جایگاه مخصوص به خود و بررسی پروانه چرای دام آنان را از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده در این رابطه عنوان کرد.

۳۰۴۲/۱۸۶۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha