رضا روشن ضمیر روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عشایر استان ماهیانه ۱۲۵ لیتر سوخت دریافت می کنند که ناچیز است و سوخت زمستانه آنها را به خوبی تامین نمیکند که این مشکل برای عشایر کوچرو برطرف شد اما سایر عشایر داخل استان کماکان با این مشکل مواجه هستند.
وی خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا مشکل تامین سوخت عشایر با پیگیری مسوولان استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برطرف شود.
توزیع ۷۰ دستگاه پنل خورشیدی میان عشایر
روشن ضمیر وی در بخش دیگر سخنان خود از توزیع ۷۰ دستگاه پنل خورشیدی ۱۰۰ واتی میان عشایر خراسان شمالی مستقر در استان گلستان خبر داد و گفت: این پنل ها اخیرا میان این تولیدکنندگان توزیع شد.
وی افزود: ارزش این پنل ها ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که عشایر تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از هزینه آن را پرداخت می کنند و دولت تامین مابقی آن را تعهد کرده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: پنل های خورشیدی با همکاری وزارت نیرو تامین و در اختیار عشایر قرار می گیرد.
روشن ضمیر، ساماندهی و بهبود وضعیت ایلراه ها را از دغدغه های دیگر عشایر عنوان کرد و گفت: اکنون تمامی راه های اصلی عشایری در قشلاق مراوه تپه استان گلستان تیغ زنی شده است و این اقدام در راه های فرعی هم انجام می شود.
وی درباره گلایه عشایر استان از تخریب تاسیسات آنها در استان گلستان گفت: عشایر استان زمانی که در فصل سرما به قشلاق مراجعه می کنند با تخریب تاسیسات روبه رو می شوند که مقرر شد تا قرق بان انتخاب و به این مشکل خاتمه داده شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی تصریح کرد: یک شرکت خدمات حفاظتی مورد تایید مراجع قضایی در این باره انتخاب شده و حفاظت از مراتع و تاسیسات عشایر خراسان شمالی در استان گلستان را بر عهده می گیرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: هزینه به کارگیری این قرق بان ها از محل طرح های مرتعداری تامین و پرداخت می شود.
عشایر خراسان شمالی ۷۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.
عشایر این استان با تولید ۲۵ درصد گوشت استان، هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور را تولید می کنند.
مسیرهای کوچ عشایر این استان شامل سه ایلراه اصلی شمالی، جنوبی و میانی است.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر که شامل سه درصد جمعیت استان می شود، در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند.
طوایف مستقر در خراسان شمالی شامل باچوانلو، قهرمانلو، ملوانلو، میلانلو، توپکانلو، ایرانلو، جیرستان، سیفکانلو، بریمانلو، پهلوانلو، جیرستان آنیصر، سارخانی، قلیانلو، کاوانلو، کیکانلو، بیچرانلو، نامانلو، امیرانلو، هشتمرخی، ایزانلو، روطانلو، تبریانی، جافکانلو هستند.
نظر شما