به گزارش خبرنگار ایرنا، این اجلاس با هدف تقویت روابط بین دانشگاه های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی با حضور رئیسان و معاونان بیش از ۳۰ عضو اتحادیه از کشورهای فدراسیون روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ایران گشایش یافت.
از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، داغستان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه معماری و مهندسی آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک، فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.
رئیس اجرایی اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در مراسم افتتاح این اجلاس در سخنانی بیان داشت: روابط علمی و منطقه ای بین کشورهای منطقه، یکی از بهترین و بزرگترین روابط بین کشورهاست که می تواند در سطح بالا انجام شود.
یوری پیمنوف با بیان این که علم و تحقیقات می تواند در رسیدن به راه حل ها و مشکلات مربوط به منطقه به خوبی نقش خود را ایفا کند، اظهار کرد: همکاری های علمی بین دانشگاه های کشوره موجود به عنوان همکاری های غیرسیاسی می تواند تاثیر خوبی در پیشبرد اهداف و یافتن راه حل ها در منطقه باشد.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰ مرکز علمی تحقیقاتی عضو در اتحادیه دانشگاهای دولتی خزر خاطر نشان کرد: تمامی اعضا در اهداف و فعالیت های این اتحادیه خیلی فعال نیستند که بایستی در این باره تصمیماتی در بیست و دومین اجلاس گرفته شود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به جلب نیروی جوان در رابطه با مسایل مرتبط با دریای خزر بر اساس قوانین و پروتکل های موجود بین دانشگاه های عضو اتحادیه تصریح کرد: پیشنهاد می شود تا جلب دانشجو در راستای برگزاری المپیادها و کنفرانس های دانشجویی و هنری باشد.
وی اظهار داشت: از هر گونه پیشنهاد سازنده درباره به روز کردن فعالیت های اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر استقبال می شود.
رئیس دانشگاه نفت و گاز آتیرائو قزاقستان نیز در مراسم افتتاح بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر با تشریح فعالیت های انجام شده در اجلاس گذشته بیان داشت: سال گذشته در ۲۵ و ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸ ، بیست و یکمین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در شهر آتیرائو جمهوری قزاقستان برگزار شد.
علی بیک کوشکوف اظهار داشت: در چارچوب اجلاس اتحادیه، در ۲۴ و ۳۰ دسامبر ۲۰۱۸ ، المپیاد دانشجویان کشورهای حاشیه دریای خزر توسط دانشگاه دولتی آتیرائو با حمایت اداره تربیت بدنی ناحیه آتیرائو برگزار شد.
وی با تشریح سایر اقدامات و فعالیت های انجام شده در اجلاس بیست و یکم تصریح کرد: در این مراسم ضمن واگذاری ریاست این اتحادیه به رئیس دانشگاه گیلان، امیدوارم همکاری های بیشتری بین دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در زمینه تحقیقات مشترک برای حل مشکلات اجتماعی و زیست محیطی منطقه خزر گسترش یابد.
رئیس دانشگاه گیلان نیز در این مراسم گفت: اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر بیش از دو دهه فعالیت، بستر مناسبی را برای همکاری های علمی در دانشگاه های منطقه فراهم کرده است.
احمد رضی با اشاره به روابط صمیمانه بین کشورهای حاشیه دریای خزر اظهار داشت: این که رئیسان این کشورها در سال های اخیر، پنج بار جلسه مشترک داشتند نشانگر اینست که روابط صمیمانه ای بین این کشورها وجود دارد.
وی با بیان این که این کشورها مصمم هستند که روابط اقتصادی، علمی و فرهنگی شان را تعمیق ببخشند، خاطر نشان کرد: ظرفیت های موجود در اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر می تواند به پایداری روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ای کشورها کمک کند.
وی با اشاره به فعالیت های مختلف این اتحادیه و اثربخشی آن در روابط بین ملت ها تصریح کرد: آموزش نیروی متخصص به صورت مشترک توسط دانشگاه های عضو اتحادیه ، اجرای مشترک فعالیت های تحقیقاتی حول محور دریای خزر ، حساس کردن دولت ها نسبت به مسایل زیست محیطی دریای خزر و برگزاری کارگاه های علمی مشترک دو جانبه و چند جانبه از جمله این فعالیت هاست.
بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر تا فردا (چهارشنبه) در دانشگاه گیلان ادامه دارد.
همزمان با این اجلاس اولین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار با محورهای نقش همکاری بین المللی بر توسعه پایدار دریای خزر، تغییرات اقلیم و تنوع زیستی، راهبردهای کاهش آلودگی، مدیریت زیست محیطی سواحل و نقش فرهنگ، اقتصاد و آموزش بر توسعه پایدار دریای خزر گشایش یافت. در این اجلاس حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل، رضا نظر آهاری مدیرکل دفتر هماهنگی های سیاسی دو جانبه و ابتکارات منطقه ای وزارت امور خارجه و ارسلان زارع استاندار گیلان حضور داشتند.
۷۲۸۶/۲۰۰۷/
نظر شما