۹ مهر ۱۳۹۸، ۱۵:۰۴
کد خبرنگار: 2391
کد خبر: 83499064
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ترکیه برای ایجاد منطقه امن در سوریه اصرار دارد

آنکارا- ایرنا- شورای عالی امنیت ملی ترکیه طی نشستی بر افزایش بیش از پیش تلاش برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه تاکید کرد.

به گزارش امروز (سه شنبه)  رسانه های ترکیه، شورای عالی امنیت ملی این کشور در پایان نشست خود که به ریاست "رجب طیب اردوغان" رئیس‌جمهور ترکیه برگزار شد، طی بیانیه ای بر افزایش بیش از پیش تلاش برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه تاکید کرد.

در این بیانیه‌ همچنین آمده است:

تحولات داخلی و خارجی مربوط به امنیت ترکیه (در نشست شورای عالی امنیت ترکیه) مورد بررسی قرار گرفت و بر استمرار عملیات "پنجه" تا نابودی کامل تروریست‌ها در شمال عراق تاکید شد؛ آنکارا برای مبارزه با تمام گروه‌های تروریستی، به‌ویژه فتو و داعش، پ. ک.ک/پ. ی.د- ی. پ.گ که اتحاد ملی ترکیه را تهدید می کنند، مصمم است.

ترکیه، گروه های کُرد مسلح سوریه (ی. پ.گ) را نیز تروریستی و تهدیدکننده امنیت ملی خود می داند و بارها در گفت وگو با آمریکا (متحد کردها) خواستار ایجاد منطقه امن در منطقه شرق فرات سوریه شده است.

ترکیه و آمریکا به رغم این که برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه اختلاف نظر داشته و دارند، سرانجام با تأسیس مرکز عملیات مشترک در آنکارا برای ایجاد یک منطقه امن به توافق دست یافتند.

ایجاد منطقه امن در سوریه در حالی صورت می گیرد که ارتش ترکیه در دو عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷) با همکاری گروه‌های تروریستی مورد حمایت خود، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرده است.

دولت سوریه با اشغالگر خواندن دولت ترکیه در عملیات نظامی در منطقه عفرین و سایر مناطق شمال سوریه، بارها خواستار خروج نیروهای ارتش ترکیه از خاک سوریه شده است.

ترکیه با اعزام نیروهای نظامی مختلف به مناطق شمال سوریه به خصوص شمال غرب این کشور و در مجاورت استان "ادلب" زمزمه هایی را نیز برای خارج نشدن از آنها مطرح می کند که به نظر می رسد با توجه به موقعیت راهبردی این مناطق و نزدیکی آن به اسکندرون و مرزهای ترکیه از توسعه طلبی ترک ها حکایت دارد و جلوگیری از اقدام علیه تروریست ها در ادلب نیز می تواند در این راستا ارزیابی شود.

ترکیه حتی در این راستا برخی از طرح های خود را در پوشش هایی مانند ایجاد منطقه امن برای جلوگیری از ایجاد موج جدید آوارگان و تشکیل نیروهای نظامی با همکاری آمریکا برای گشت زنی در آنها مطرح می کند که از دیدگاه دمشق همه این طرح ها نوعی توسعه طلبی و جهت ادامه اشغال و حضور نظامی در شمال سوریه ارزیابی می شود.

در همین ارتباط "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل جدیدترین موضع این کشور را در خصوص طرح تشکیل منطقه امن در شمال سوریه با همکاری آمریکا ارائه کرد که بر اساس این طرح، دو میلیون پناهجوی سوری می توانند به کشورشان بازگشته و در مناطق تحت کنترل آمریکا و ترکیه زندگی کنند و چنانچه منطقه امن تا "دیرالزور" و "رقه" امتداد یابد، امکان اسکان سه میلیون پناهجوی سوری فراهم خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha