بهمن مرادنیا روز سه شنبه در جلسه کارگروه رفع موانع تولید کردستان اظهار داشت: براساس گزارش اعلام شده، از ۱۸۹ پرونده معرفی شده به بانکها، ۹۰ مورد مصوب و ۹۹ پرونده و واحد تولیدی هنوز برای دریافت تسهیلات رونق تولید بلاتکلیف هستند.
وی با بیان اینکه باید مشخص شود آیا مشکل از متقاضیان است یا بانک ها همکاری نمی کنند، اضافه کرد: چرا بانک ها دست به عصا پیش می روند و در زمینه پرداخت تسهیلات یارانه ای طرح رونق تولید همکاری لازم را با بخش تولید استان ندارند؟
استاندار کردستان با اشاره به اینکه پرداخت ۱۰۰ میلیارد ریال کل تسهیلات رونق تولید در استان رقم ناچیزی است، یادآور شد: اگر با تفکر سختگیرانه گام برداریم، قادر به تحرک و کمک به توسعه استان نخواهیم بود بنابراین باید با دید بازتری در این زمینه اقدام کرد.
مرادنیا از بانک ها و دستگاه های مسئول خواست مشکلات واحدهای تولیدی را درک کنند و افزود: در شرایط اقتصادی موجود و معضلات بیکاری و اشتغال، نیاز است جدی تر عمل کرد و چک برگشتی را بهانه و مانعی برای عدم پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی قرار نداد.
وی بر لزوم جذب و پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال باقی مانده تسهیلات یارانه رونق تولید در استان تاکید کرد و یادآور شد: طبق فرموده رهبری، تولید کننده رزمنده اقتصادی است و باید برای کمک به تولیدکنندگان و توسعه استان دلسوزانه و با جدیت گام برداشت.
استاندار کردستان گفت: مدیران بانک ها بدانند که زیرمجموعه هایشان در بحث پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی بیشترین سختگیری ها را انجام می دهند بنابراین خود آنها باید مسائل را دنبال کنند و در راستای حمایت از تولید کننده تلاش خود را بکار گیرند.
بررسی پرونده های متقاضی دریافت تسهیلات رونق تولید سختگیرانه است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: رقم پرداختی تسهیلات یارانه ای رونق تولید قابل قبول نیست و این موضوع بیانگر آن است که بررسی پرونده های متقاضی این تسهیلات در بانک ها سختگیرانه است.
حسین فیروزی با اشاره به اینکه ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت یارانه تسهیلات بانکی به طرح رونق تولید استان اختصاص یافته است، افزود: تاکنون حدود ۵۵ میلیارد ریال این تسهیلات پرداخت شده است که معتقدیم در این بخش کوتاهی شده و نیاز است بانک ها بهتر و با نگاهی وسیعتر در این زمینه عمل کنند.
وی با بیان اینکه در بحث پرداخت تسهیلات بخشی و سازمانی نگری جایز نیست، یادآور شد: عملکرد پرداخت تسهیلات رونق تولید مطلوب نیست که امتیاز منفی نیز برای ما محسوب می شود چرا که حجم تقاضا با عملکرد بانک ها و دستگاه ها مطابقت ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان بر سرپا نگهداشتن واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: تولیدکنندگان به تسهیلات سرمایه در گردش و حمایت بانکی نیاز دارند ضمن اینکه باید پرداخت تسهیلات به موقع، به اندازه و بازپرداخت متناسب با بازده واحد تولیدی باشد.
فیروزی میزان تورم کنونی استان را ۳۶ درصد اعلام و اضافه کرد: در چنین شرایطی همکاری ذهنی در سطوح مختلف بانک ها برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد و با مانع جدی در سیستم اداری و کارشناسانی مواجه هستیم که توجیه نیستند.
وی از سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خواست هر چه سریعتر مشکلات و دلایل عدم پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید در استان را بررسی کرده و به اطلاع برسانند تا نسبت به رفع آن اقدام شود.
۲۲۰ میلیارد ریال سهم تسهیلات سرمایه در گردش کردستان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه گفت: سهم این استان از تسهیلات سرمایه در گردش ۲۲۰ میلیارد ریال است که بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال آن معادل هشت طرح به بانک ها معرفی شده است.
محمد دره وزمی افزود: در طرح رونق تولید ۱۸۹ واحد تولیدی با ۲ هزار و ۸۲۰ میلیارد ریال تسهیلات مصوب شده و به بانک ها معرفی شده اند که بانک کشاورزی به ۸۷ طرح ۹۷۵ میلیارد ریال پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ طرح نیز با یک هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در دست بررسی است، اضافه کرد: امیدواریم بانک های عامل هر چه سریعتر نسبت به پرداخت این مقدار تسهیلات اقدام و به رونق تولید در استان کمک کنند.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما