علی شیرکانی روز شنبه در نخستین گردهمایی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در تهران افزود: روستا مملو از فرصتها برای توسعه کشور است و فرصتهایی که حفظ منابع آبی و امنیت غذایی را در پی دارد.
وی اضافه کرد: صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر یکی از حلقه های توانمندسازی کشاورزان و روستاییان است و تا پایان سال گذشته یک میلیون و ۶٢٢ هزار نفر مراجعه کننده داشت که ١٣٠ هزار نفر آنها بیمه شده غیرفعال و بقیه بیمه شده فعال محسوب می شوند.
شیرکانی گفت: حق بیمه سهم روستایی یک سوم است و ۷۰ درصد سهم بقیه توسط دولت پرداخت می شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان گفت: این صندوق سابقه فعالیت ١۴ ساله دارد و در این مدت ۴٧٠ هزار نفر افراد تحت پوشش از حمایت آن برخوردار شده اند.
وی بیان کرد: بیشتر بیمه شدگان مربوط به استانهای آذربایجان شرقی، فارس و خراسان رضوی و کمترین بیمه شدگان در البرز ، قم و استان سمنان سکونت دارند.
به گفته شیرکانی شمار مستمری بگیران ٩۶ هزار و ٣۴٠ نفرند که ٨٢ درصد بیمه شدگان مرد و بقیه بانوان سرپرست خانوارند.
وی ضمن یادآوری، رشد ۴١ درصدی جذب سرمایه گذاری در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: تلاش می شود این سرمایه گذاری ها به سمت توسعه اشتغال هدایت شود.
شیرکانی تاکید کرد: برنامه صندوق اعتماد سازی بین جامعه هدف است و رویکردش بازاریابی و برندسازی است و درصدد تنوع بخشیدن به خدمات هستیم.
وی گفت: خدمات صندوق در سه حوزه بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوتی است و این خدمات بلندمدت تعریف شده و درنظر داریم خدمات کوتاه مدتی به اعضا ارایه شود، زیرا اثربخشی بیشتری در زندگی روستاییان دارد.
شیرکانی تاکید کرد: ورود آب و برق به روستاها کافی نیست و اشتغال روستایی نقش موثری در توسعه روستا دارد و روستاهایی وجود دارد که با ورود آب، برق و گاز از سکنه خالی است.
همچنین در این مراسم فاطمه ذوالقدر نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد، تحقق رونق تولید به حضور و مشارکت روستاییان، کشاورزان و عشایر بستگی دارد و مکلف هستیم که تسهیلات مناسب در زمینه بهداشت، آموزش، راه و مسکن را در اختیار روستائیان قراردهیم و باید در این مسیر گامهای موثری برداشته شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درارتباط با ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه ( ۱۴۰۰- ۱۳۹۶ )گفت: این قانون برارتقای مزلت اجتماعی افراد و پیشرفتهای عدالت محور تاکید دارد و دولت مکلف است تا به خواستههای رفاهی روستائیان و عشایر رسیدگی کند و هر سال در بودجههای
سنواتی منابع تامین عدالت اجتماعی را فراهم کند.
وی افزود: براساس بودجه امسال و در تبصره ۱۴ و ۱۸ در مجموع ۲ هزار میلیارد تومان برای روستائیان در نظر گرفته شد.
ذوالقدر پیرامون نقش زنان سرپرست خانوار در روستاها، گفت:برابر قانون به منظور حمایت از زنان سرپرست خانوار ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته و تلاش می شود این امر در بودجه سال آینده نیز تداوم یابد.
این نماینده مجلس گفت: یکی از اقدام های رفاهی دیگر برای روستائیان و عشایر این بود که در دانشگاه فرهنگیان سهمیهای برای فرزندان عشایر در نظر گرفته شد.
نظر شما