۲۴ مهر ۱۳۹۸، ۹:۳۶
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83504728
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

متقاضیان احداث استخر ذخیره آب در سمنان کمک بدون بازپرداخت می‌گیرند

سمنان- ایرنا- مدیر آب‌ و خاک و امور مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه ایجاد استخر ذخیره آب کشاورزی ضرورتی برای مدیریت محدودیت منابع آبی در استان است گفت: جهاد کشاورزی استان برای احداث استخر ذخیره آب کشاورزی تا سقف ۳۰ درصد به کشاورزان کمک‌های بدون بازپرداخت ارائه می‌دهد.

حسین شاهینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جهادکشاورزی استان سمنان در قالب خرید بخشی از ورق های ژئوممبران لازم برای ساخت استخر و در اختیار قراردادن رایگان این ورق‌ها به کشاورزان متقاضی احداث استخر ذخیره‌آب کشاورزی خدمات ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۳۳ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال اعتبار برای طرح‌های استخر ذخیره آب، تکمیل وبهره برداری طرح های سامانه های نوین آبیاری در استان سمنان هزینه شد، ولی اعتبار امسال هنوز ابلاغ نشده و برنامه‌ریزی براساس میزان اعتبار انجام می‌شود.

شاهینی افزود: اکنون یک هزار و ۳۰۰ باب استخر ذخیره آب کشاورزی در استان سمنان وجود دارد که تعدادی از این استخرها، مربوط به ذخیره آب زمستانی و برخی مربوط به سامانه‌های نوین آبیاری است و تعداد زیادی استخرهای آب در شهرستان‌های شاهرود، میامی و دامغان ساخته شده است.

وی دستاورد آبیاری نوین مانند قطره‌ای و آبیاری‌های بارانی را مصرف بهینه در طول دوره کشت محصول و سهولت و هدفمند شدن عمل آبیاری مزرعه عنوان کرد و گفت: نیاز به استخر ذخیره آب در این سیستم‌ها غیرقابل‌ اجتناب است و امروزه احداث استخر ذخیره آب یکی از اجزاء مهم برای اجرای سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار در  مزرعه است.

استخر ذخیره آب کشاورزی مرهم کم آبی در استان سمنان

شاهینی در ادامه بیان کرد: احداث استخرهای ذخیره آب با توجه به مشکل خشکسالی و کمبود آب در سال‌های اخیر برای استفاده کنترل‌شده از منابع آبی اهمیت دارد و همچنین به عنوان مکمل طرح‌های سامانه نوین آبیاری برای تامین فشار سامانه آبیاری تحت فشار ضرورری است.

وی تصریح کرد: کمبود اعتبارات، همخوان نبودن اعتبارهای تخصیصی با تعداد طرح‌ها، محدودیت در تعداد تولیدکنندگانی که در تولید، ضوابط و شرایط استاندارد ملی را رعایت می‌کنند، اجرا نشدن کامل و صحیح حفاظ استاندارد در اطراف استخر و اجرای تابلوهای هشدار دهنده از سوی بهره‌برداران برخی از چالش‌های کشاورزان در بخش آب و خاک و امور فنی است.

شاهینی یادآور شد: ضرورت همگامی و هم سویی احداث استخر ذخیره آب و اجرای طرح های سامانه  نوین آبیاری سبب شده تا احداث استخر ذخیره آب در دستور کار قرار گیرد.

مدیر آب‌ و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: محدودیت منابع آب و خشکسالی‌های اخیر در کنار تسهیلات دولتی باعث شد تا کشاورزان استان گام‌های موثری در راستای استفاده بهینه از منابع آبی بردارند که اجرای میزان قابل توجهی از طرح‌های سامانه های نوین آبیاری در اراضی استان نشان از استقبال خوب کشاورزان است.

وی افزود: در استان به دلیل کمبود منابع آب و گسترش تولیدات کشاورزی و روی آوردن به سیستم‌های نوین آبیاری برای استفاده بهینه از منابع آب از قبیل آبیاری قطره‌ای و لزوم ذخیره آب به‌وضوح احساس می‌شود.

مدیر آب‌ و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان استفاده بهینه منابع آبی و مدیریت مصرف آب، امکان اجرای سامانه‌های آبیاری تحت‌فشار برای بهره‌برداران با حقابه‌های مختلف، توسعه پایدار کشاورزی، ارتقاء ضریب امنیت غذایی و افزایش عملکرد محصولات با تأمین حجم آب مورد نیاز گیاه در شرایط خشکسالی و بحران آبی را از مهم‌ترین اهداف احداث استخرهای ذخیره آب در استان سمنان عنوان کرد.

۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار آن اراضی باغی، ۱۱۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.

۷۳۴۲/۷۴۰۸