حسن سمیاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تاکید بر این که حدود ۹۰ درصد بیماری های لثه به رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان مربوط است، توصیه کرد: هموطنان هر ۶ ماه یکبار برای معاینات دوره ای نزد دندانپزشک بروند تا با یک درمان ساده یا آموزش صحیح نخ دندان و مسواک زدن اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
رئیس نوزدهمین کنگره انجمن علمی پریودنتولوژی ایران در آستانه برپایی این کنگره خاطرنشان کرد: ضروری است آموزش های مرتبط با پیشگیری از بیماری های دهان و دندان به طور عمومی گسترش یابد. بیمه ها نیز می توانند با تقبل هزینه اقلامی مثل نخ دندان، مسواک و خمیر دندان کمک شایانی به کاهش مشکلات مردم در خصوص این بیماری ها کنند.
وی یادآور شد: افزایش سطح بهداشت دهان و دندان با کمترین مبالغ در مقایسه با هزینه های هنگفت دندانپزشکی و کاشت ایمپلنت قابل اجرا و پایه گذاری است.
سمیاری با تاکید بر اینکه جرم گیری دندان یکی از ساده ترین و در دسترس ترین شیوه ها در پیشگیری از بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ها محسوب می شود، افزود: افزایش تخصیص بودجه و خدمات بیمه ای و دولتی برای اقدامات پیشگیرانه و معاینات اولیه دهان و دندان می تواند از بروز بسیاری از مشکلات و هزینه ها جلوگیری کند.
این جراح لثه و ایمپلنت به ترس مردم از جرم گیری دندان اشاره کرد و گفت: در گذشته جرم گیری دندان ها با قلم های تیز و روش های تهاجمی انجام می گرفت که این نوع جرم گیری موجب آسیب به سطح مینا و ریشه دندان و حساس شدن آن می شد ولی سال هاست که این تکنیک متحول شده به گونه ای که با استفاده از ابزارهای پیشرفته (موسوم به کویترون) و امواج لرزشی اولترا سوند، جرم گیری در مطب های دندانپزشکی به سادگی انجام می شود.
سمیاری با اشاره به این که به طور معمول در افراد دچار مشکلات لثه، دندانپزشکان در هر ۳ تا ۶ ماه یکبار نسبت به معاینه و در صورت صلاحدید به جرم گیری دندان اقدام می کنند، تصریح کرد: افراد با بهداشت فردی مناسب در اغلب موارد نیازی به جرم گیری نخواهند داشت.
وی افزود: اگر از مسواک و نخ دندان به طور اصولی استفاده شود، نیازی به جرم گیری نخواهد بود ولی گاهی اوقات حتی در اطفال نیز جرم گیری بعد از معاینه توصیه می شود.
علائم بیماری های لثه چیست؟
سمیاری در پاسخ به این پرسش، با تاکید بر اینکه اولین علامت بیماری لثه، خونریزی است، گفت: به محض اینکه لثه ملتهب تحریک شود، خونریزی رخ می دهد و این علامت گاهی موجب می شود تا فرد بیمار به دلیل باورهای ناصحیح یا ترس از افزایش خونریزی از ادامه مسواک زدن و بهداشت دندان ها امتناع کند که متاسفانه موجب تشدید عارضه می شود.
وی ادامه داد: خونریزی لثه حین مسواک زدن مهمترین علامت التهاب و بیماری لثه است که اگر با بهداشت و جرم گیری کنترل شود در مراحل اولیه برطرف خواهد شد.
رئیس نوزدهمین کنگره انجمن پریودونتولوژی ایران توصیه کرد: افراد در صورت مشاهده خونریزی لثه باید محل مورد نظر را که مملو از پلاک های میکروبی و غیرقابل دید است، مورد توجه بیشتری از نظر مسواک، نخ دندان و دهانشویه قرار دهند تا ظرف مدت تقریبی دو هفته التهاب و خونریزی برطرف شود.
عضو هیات مدیره انجمن پریودونتولوژی ایران یادآور شد: بهترین راه جایگزینی دندان های از دست رفته کاشت ایمپلنت است چون استفاده از روش های قدیمی مانند دست دندان و پروتزهای ثابت و متحرک موجب تجمع پلاک های میکروبی در حفره دهان می شود و حتی روش هایی مانند «بریج» به دلیل تراش دندان های سالم مجاور نیز نسبت به ایمپلنت از جایگاه ضعیف تری برخوردار است.
وی با بیان اینکه از سال ۱۹۵۰ که دکتر برنمارک ارتوپد سوئدی کاشت ایمپلنت را مطرح کرد، این تکنیک و ابزارهای آن پیوسته در حال گسترش و تحول کیفی و کمی شده است، تصریح کرد: امروزه انواع ایمپلنت و شیوه های انجام آن به گونه ای پیشرفت کرده که نتایج ماندگار و بهتری دارد ولی باید دانست که ایمپلنت های دندان هم نیازمند رعایت بهداشت خاص اند تا از بروز مشکلات و بیماری های لثه و شکست درمان جلوگیری شود.
سمیاری افزود: تحلیل استخوان فک نیز گاهی موجب می شود تنها راهکار کمک به افراد فاقد دندان، صرفا بهره گیری از ایمپلنت باشد.
وی با اشاره به اینکه ترس از جرم گیری و مسواک نزدن محل خونریزی لثه از باورهای غلط ناشی از ناآگاهی و بی اطلاعی است، افزود: بیماری های لثه گاهی علامتی ندارد تا افراد عادی قادر به تشخیص آن باشند پس توصیه می شود هر ۶ ماه یکبار نسبت به معاینات دوره ای نزد دندانپزشک رفته تا با یک درمان ساده یا آموزش صحیح نخ دندان و مسواک اقدام لازم انجام شود.
رئیس نوزدهمین کنگره انجمن پریودونتولوژی ایران درباره کنگره امسال یادآور شد: کنگره از ۱۶ تا ۱۹ مهرماه ۹۸ با حضور بالغ بر ۲ هزار نفر شرکت کننده، معرفی بیش از چهل سخنران علمی، هفتاد پوستر، بیست کارگاه آموزشی همراه با جراحی زنده و متنوع در کنار المپیاد علمی و تورنومنت دانشجویی در سالن همایش هتل المپیک درحال برگزاری است.
وی ادامه داد: همچنین پنل های ویژه اخلاق و پزشکی قانونی، شیوه های اصولی بهداشت و پیشگیری از بیماری های لثه، ایمپلنت، یکی از تین المپیاد دستیاری تخصصی و (تورنومنت) دانشجویی در قالب یک مسابقه علمی با محوریت تمامی مباحث علمی مورد تدریس در دانشکده های دندانپزشکی از دیگر اقدامات ارزنده در این کنگره خواهد بود.
نظر شما