به گزارش ایرنا؛ حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی روز یکشنبه در همایش عاملین و اعضای شورای زکات خراسان شمالی در بجنورد فلسفه وضع زکات را زدودن فقر در جامعه دانست و گفت: هر چند دولت مدتی است که اختصاص اعتبار معادل زکات جمع آوری شده برای امور عمرانی اختصاص نمی دهد اما، باید این فریضه الهی را به بهترین روش ادا کرد.
وی اظهار داشت: هر چند میزان زکات جمع آوری شده پارسال ۵ هزار میلیارد ریال بوده اما اگر تبلیغات لازم در این زمینه انجام شود این میزان تا ۱۰ هزار میلیارد ریال هم قابل افزایش است.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی گفت: براساس برنامه تعریف شده، زکات جمع آوری شده در هر منطقه با مدیریت شورای زکات استان فقط در همان منطقه هزینه میشود.
وی با بیان اینکه عاملین زکات هیچ کدام از پول زکات دستمزدی برداشت نمی کنند، اظهار داشت: این درحالی است که در دین مبین اسلام سهمی برای آن در نظر گرفته شده است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بجنورد نیز در این همایش از زکات و نماز به عنوان دوگانه های به هم پیوسته یاد کرد و گفت: انسان با پرداخت زکات رشد کرده و بالنده می شود.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم یعقوبی دل کندن از مظاهر دنیا را جهاد اکبر دانست و افزود: زکات در تمامی ادیان الهی وجود داشته ولی جزو ارکان و پایه های اصلی اسلام بوده و بر کسی پوشیده نیست.
وی اظهار داشت: کسی که زکات خود را می پردازد به نوعی خودسازی کرده و برای نیازمندان امکانات ایجاد می کند و خوشحالی را برای خود در دنیا و آخرت رقم می زند.
وی خاطرنشان کرد: اگر زکات در جامعه فرهنگسازی شود مشکلات برطرف و از بروز بسیاری از ناهنجاری ها جلوگیری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این همایش با اشاره به تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در استان، گفت: 3۷ تا ۴۳ درصد اشتغال سالانه مردم استان در حوزه کشاورزی است که بر این اساس بالاترین نرخ اشتغال کشاورزی در کشور و بالاترین درصد سکونت روستایی را با حدود ۴۵ درصد داریم.
عبدالله یوسفی با تاکید بر توجه بیشتر به بخش کشاورزی به دلیل نقش تاثیرگذار آن در امنیت غذایی، افزود: در خراسان شمالی استفاده از سموم کشاورزی به دلیل ارائه آموزش های لازم به کشاورزان کمتر است و درصد قابل توجهی از تولیدات استان سالم و پاک است.
وی با اشاره به اینکه با اقدامات دانش محور، وضعیت کشاورزی استان علیرغم خشکسالی های سال گذشته رو به رشد است، خاطرنشان کرد: در این استان سالانه یک میلیارد مترمکعب آب برای کشاورزی در اختیار داریم که ۵۹ درصد آن از منابع سطحی و باران تامین می شود که با توجه به محدودیت های موجود، چاره ای جز استفاده از روشهای علمی نداریم.
یوسفی به تولید ۶ گونه بذر اصلاح شده و سه هزار و ۵۰۰ تن محصول گندم و جو در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ۳۰ درصد توان تولید مربوط به استفاده از بذر اصلاح شده است امروز بالغ بر ۲۳ رقم تنوع بذری داریم و ۱۴ هزار تن بذر گندم و جو تولید و حتی به سایر استان ها ارسال می شود که کمک زیادی به رونق تولید و افزایش آن از ۶۰ هزار تن به ۲۵۰ هزار تن در سال جاری است.
وی میزان خرید گندم استان در سال گذشته را ۹۱ هزار تن و در سال جاری ۱۶۳ هزار تن اعلام و اظهار داشت: نوغانداری نیز از پتانسیل هایی است که با توسعه صنعت توتستانها و نژاد اصلاح شده در استان توانستیم با پشتیبانی اعتبارات سفر رهبری توسعه معناداری به آن داده و تولید را به ۵ هزار تن برسانیم.
وی از انگور به عنوان دیگر مزیت بزرگ استان یاد کرد و افزود: با توسعه آبیاری تحت فشار، راندمان آبیاری خراسان شمالی از ۳۵ درصد به ۴۵ درصد رسیده و بر اساس برنامه ریزی در پایان برنامه ششم به ۶۰ درصد خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با این وجود علیرغم محدودیت های اعتباری برای توسعه شبکه های آبیاری تحت فشار مشکلی نداریم و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، بدون محدودیت منابع در اختیار داریم.
وی همچنین به صدور مجوزهای بی نام برای سرمایه گذاری در استان اشاره کرد و گفت بر این اساس یکسری زمین ها آماده واگذاری شده که طی آن استعلامات و طرح آماده و به محض اینکه سرمایه گذاری ورود پیدا کند مجوز را به نام وی می زنیم تا سرمایه گذاری را شروع کند.
یوسفی یادآور شد از مجموع تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در سال گذشته سهم بخش کشاورزی استان ۴۵ درصد بود که ۷۲ درصد منابع در این حوزه جذب شد که بر این اساس چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال برای پنج هزار و ۵۲۶ طرح مصوب شد و چهار هزار و ۲۲ طرح منابع لازم را دریافت کردند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی نیز در این همایش با اشاره به برگزاری ۴۶۰ جلسه شورای زکات در سال جاری گفت: هم اینک یک هزار و ۴۴۵ عامل زکات مشغول جمع آوری زکات هستند و ۱۷۳ مبلغ نیز در حوزه ترویج و تبلیغ زکات فعالیت دارند.
مجید الهی راد افزود: مجموع زکات جمع آوری شده در سال جاری ۹۹ میلیارد ریال بوده که نسبت به برنامه ۱۱۵ درصد و نسبت به مدت مشابه خود ۱۳درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان ۴۹ میلیارد ریال زکات واجب، ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال زکات مستحب و ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال زکات فطریه و کفارات بوده است.
الهی راد با اشاره به هزینه کرد ۸۰ درصد زکات جمع آوری شده در بین نیازمندان برای مواردی نظیر احداث و مرمت مسکن و معیشت نیازمندان و تحصیل هزینه می شود، اظهار داشت: ۲۰ درصد مابقی نیز برای امور عمرانی روستاها از قبیل احداث مسجد و حسینیه و خاته عالم و فاطمیه مصرف شده است.
در این همایش که با حضور رئیس شورای زکات کشور، استاندار و نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و جمعی از عاملین زکات در محل سالن ایثار بجنورد برگزار شد، از استاندار و امام جمعه و تعدادی از عاملان زکات شهرستان ها تجلیل شد.
ط/ ۶۰۴۲
نظر شما