محمد رضا شانه ساز روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره نامه اخیر مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو مبنی بر مباحث مطرح شده در مورد استفاده از داروسازان در حوزه تجهیزات پزشکی افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی هم شاهد اقلام سرمایهای و غیر مصرفی و هم شاهد اقلام غیر سرمایهای و مصرفی هستیم. این طور نیست که فقط یک رشته خاص دانشگاهی بتواند پاسخگوی بخش اعظم نیازها در این حوزه باشد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: حوزه تجهیزات پزشکی با دارو و مواد غذایی تفاوتهای زیادی دارد و تنوع محصولات بسیار بالاست. به هر حال بحثهای صنفی در این زمینه پیش میآید و برخی افراد احساس نگرانی میکنند.
شانه ساز اظهار داشت: در حال حاضر برخی داروسازان در بیمارستانها کارهای مربوط به تجهیزات پزشکی را انجام میدهند و قصد داریم حوزه تجهیزات پزشکی را از انحصار خارج کنیم. در این زمینه با انجمنهای مربوطه هم صحبت کردیم، هرچند نظر انجمنها در این زمینه متفاوت است.
سید حسین صفوی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو ۲۴ شهریور ۹۸ در نامه ای به شانه ساز در این رابطه نوشته بود: نقش کارشناسان تجهیزات پزشکی با توجه به آموزش آکادمیک و دانش و تجربیات مرتبط در مدیریت تامین، ارتقای کیفیت خدمات و کاهش هزینه های ناشی از تجهیزات و ملزومات پزشکی در مراکز درمانی سراسر کشور بی بدیل بوده و این امر به ویژه پس از آغاز طرح تحول نظام سلامت و اجرایی شدن برنامه های متعدد در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی سراسر کشور موجب ارتقای ایمنی و عملکرد وسایل پزشکی، جلوگیری از اتلاف بیت المال و افزایش بهره وری در این حوزه شده است.
وی در بخش دیگری از این نامه نوشت: اکنون که ضرورت توجه به بهره گیری مناسب از توان و تخصص و ارتقای شان و جایگاه کارشناسان تجهیزات پزشکی بر همه مدیران و کارکنان حوزه سلامت بیش از پیش روشن شده است، برخی اخبار و گزارشات در خصوص ایفای وظایف آنان توسط داروسازان، همچون ابلاغ پیش نویس دستورالعمل های سطح بندی معاونت غذا و دارو و انتصاب معاونان و مدیران حوزه غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی که در آن شرایط احراز پست مدیریت تجهیزات و ملزومات برای داروسازان منظور شده است، موجب دلسردی و کاهش انگیزه این کارشناسان شده و بیم آن می رود که در شرایط سخت کنونی که نیاز بیشتر به حضور اثربخش آنان در تامین، نگهداشت و مدیریت مصرف تجهیزات و ملزومات پزشکی استاندارد و با کیفیت در فرآیندهای درمانی است، با اتخاذ این گونه تصمیم ها، شاهد آسیب در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی در بیمارستان ها و مراکز درمانی و خدمت رسانی به بیماران و مردم شریف کشور باشیم.
صفوی در این نامه به مغایرت محتوای دروس رشته داروسازی با تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز اشاره کرده و افزود: مفاد و محتوای دروس تخصصی در رشته مهندسی پزشکی در مقاطع مختلف، به تفصیل به آموزش همه جانبه کلیه موارد مرتبط با تجهیزات پزشکی می پردازد. تصدی این پست توسط مهندسان پزشکی امری منطقی بوده و می تواند حافظ منافع ملی باشد.
نظر شما