به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، این دو لاک پشت ۱۸ماه پیش، درحالیکه بر روی آب شناور بودند و قادر به حرکت نبودند توسط کارکنان اداره محیط زیست کیش به دامپزشکی پارک دلفین ها تحویل داده شدند و پس از بررسی مشخص شد هر دو این لاک پشت های کمیاب از بیماری عفونت باکتریایی در کیسه های هوایی و مجرای تنفسی رنج می بردند.
این دو لاک پشت پس از ۱۸ ماه تیمارداری و سپری شدن مراحل درمان با آنتی بیوتیک و کلسیم تراپی ۱۴ مهر سال ۹۸ در آبهای نیلگون خلیج فارس در کیش رها شدند.
یکی از اقدامات قابل تقدیر اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش رصد لاک پشت های در حال انقراض پوزه عقابی است.
به گفته مسئولان محیط زیست کیش، درشش ماه اول امسای ۲۱ لاک پشت پوزه عقابی پس از درمان به محل طبیعی زندگی خود بازگشته اند.
لاک پشت پوزه عقابی یا منقار کوتاه نسبت به سایر گونه های لاک پشت های دریایی جثه کوچک تری دارد، طول متوسط این گونه لاک پشت حدود ۷۰ سانتی متر، پهنای آن بین ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر و وزن متوسط آن ۴۰ کیلوگرم است.
زیستگاه این لاک پشت درکنار جزایر مرجانی و بیشتر غذای این حیوان اسفنج ها، مرجان های نرم و حلزون های دریایی است به همین دلیل آرواره های آنها متناسب با نوع تغذیه به شکل منقار عقاب درآمده است.
این نوع لاک پشت در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) قرار دارد و در خطر انقراض است،
محمدی رئیس اداره محیط زیست معاونت عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش از کیشوندان و گردشگران خواست در صورت مشاهده و یا یافتن گونه های جانوری به اداره محیط زیست اطلاع دهند.
وی افزود: پنج گونه از هشت گونه لاک پشت دریایی که در جهان وجود دارد در آبهای خلیج فارس و دریای عمان زندگی میکنند و لاک پشت پوزه عقابی یکی از ۲ گونه لاکپشت دریایی است که در سواحل کیش تخمگذاری می کند.
۱۳۳۹
نظر شما