۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۲۲
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83506318
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وقف فناوری در سمنان مهجور نماند

۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۲۲
کد خبر: 83506318
الناز ملکی/ خبرنگار ایرنا
وقف فناوری در سمنان مهجور نماند

سمنان- ایرنا- امروزه دانش و فناوری رمز موفقیت کشورهای پیشرفته و راهکار برون رفت ایران از جنگ ظالمانه اقتصادی است و استفاده از ظرفیت وقف و خیران در حوزه فناوری کمک‌کننده در تحقق این راهبرد است.

فناوری و نوآوری عامل اشتغالزایی درون‌زا و عامل تاب‌آوری اقتصاد کشورهای پیشرفته در مقابل شوک اقتصادی است و کمک خیران در حوزه فناوری به منظور تامین زیرساخت، در واقع کمک به زایش فکر جوان، تقویت نوآوری و فناوری، اشتغالزایی، تقویت شرکت‌های دانش بنیان و کارافرینی است و ضرورت دارد این فرهنگ در جامعه ترویج یابد.

استان سمنان چندی پیش با افتتاح نخستین مرکز رشد واحدهای فناور خیرساز کشور در بخش شهمیرزاد، گام اول در ترویج فرهنگ خداپسندانه وقف و خیرات برای توسعه فناوری در ایران را برداشت.

مرکز رشد واحدهای فناور خیرساز کشور در شهمیرزاد با صرف بیش از ۳۰ میلیارد ریال ساخته شده که سهم خیر در ساخت این مرکز، ۱۷ میلیارد ریال است، زمین این مرکز نیز توسط خیر اهدا شده و کاربری آن در زمینه استقرار واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مجهز به آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی و تحقیقات کشاورزی است که فراهم بودن این تجهیزات نقشی مهم در تسریع و تسهیل فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دارد  و نتیجه این حمایت اشتغال منجر به ارزش افزوده بالاست.

تعداد شرکت‌های دانش بنیان در کشور به چهار هزار و ۵۰۰ شرکت رسیده و این شرکت‌ها ۱۴۰ نوع خدمت دریافت می‌کنند و استان سمنان نیز ۵۸ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه هایی مانند فناوری زیستی، سخت افزار، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ماشین آلات پیشرفته دارد که از این تعداد ۲۰ شرکت نوپا و بقیه تولیدی هستند.

دانش بنیان ها به واسطه ظرفیت علمی و داشتن ارزش افزوده و ارزآوری، اهرم محرک در مسیر تحقق شعار سال مبنی بر رونق تولید به شمار می روند و خیران شهمیرزادی استان سمنان با پیش قدم شدن در افتتاح نخستین مرکز رشد واحدهای فناور خیرساز کشور به کمک دانش‌بنیان‌ها برای اشتغالزایی و رونق تولید شتافتند.

ایران در استفاده از ظرفیت موسسه های خیریه در ایجاد اشتغال در میان کشورهای جهان رتبه ۳۲ را دارد، این آمار مطلوب نیست و باید از ظرفیت خیران بیش از پیش در تامین زیرساخت‌های فناوری و توسعه علم استفاده کرد و اطلاع‌رسانی و آموزش از طریق رسانه، مطرح شدن این نوع از وقف و خیرات در تریبون نمازجمعه از راهکارهای نهادینه کردن این فرهنگ خیرخواهانه در جامعه است.

براساس داده‌ها، ۴۰ درصد آمار بیکاری کشور را دانش‌آموختگان دانشگاهی تشکیل می‌دهند و استفاده از ظرفیت خیران در تقویت زیرساخت‌های فناوری نقشی مهم در کاهش آمار بیکاری این قشر و پیشرفت کشور دارد.

رونق تولید و به دنبال آن چرخش چرخ اقتصاد در سایه تقویت نوآوری و فناوری در تولید به منظور کاهش تلفات و ضایعات در تولید، بهره وری از ناخالصی‌های تولید، مدیریت مصرف و کاهش هزینه تولید محقق می‌شود و لازمه رسیدن به این راهبردها تولید بر پایه دانش است و ابراز تولید دانش محور، استفاده از شرکت‌های دانش بنیان است که با سلاح دانش خود چارچوب تحریم‌ها را فرو می‌ریزند، و سوق دادن خیران به این سمت و سو ادای دین به کشور برای رشد و ترقی است.

۷۳۴۲/۷۴۰۸

اخبار مرتبط