به گزارش امروز رسانه های پاکستان، راج نات سینگ وزیر دفاع هند مدعی شده بود که گروه ویژه اقدام مالی هر لحظه ممکن است پاکستان را به فهرست سیاه اضافه کند.
وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه ای، هند را به مداخله در امور اف ای تی اف متهم کرد و گفت: دهلی نو تلاش می کند تا با سیاسی کردن فعالیت های گروه ویژه اقدام مالی، به اهداف خود برسد.
در این بیانیه آمده است: حساسیت غیر طبیعی هند به عنوان رئیس مشترک کارگروه آسیا و اقیانوسیه در گروه ویژه اقدام مالی، نسبت به پاکستان اعتبار این گروه و اجرای برنامه های آن را زیر سوال قرار می دهد و این نگرانی بارها از سوی اسلام آباد به اعضای اف ای تی اف گوشزد شده است.
وزارت امور خارجه پاکستان آنچه که اقدامات بدخواهانه هند علیه این کشور خواند، از مسئولان اف ای تی اف خواست تا نسبت به سیاسی کردن اهداف این گروه آگاه باشد و اطمینان دهد که تمام فرآیندها در گروه ویژه اقدام مالی عادلانه و بی طرفانه انجام می شود.
آخرین آتی میان پاکستان و گروه ویژه اقدام مالی ماه گذشته در شهر بانکوک پایتخت تایلند برگزار شد، جایی که اسلام آباد تلاش کرد تا سایه تهدید ماندن در فهرست خاکستری و یا حتی قرار گرفتن در فهرست سیاه اف ای تی اف را از خود دور کند.
اعضای گروه آسیا و اقیانوسیه اف ای تی اف گزارش جامع هیات پاکستانی درباره مبارزه با پولشویی، شفاف سازی فعالیت های ارزی، جلوگیری از قاچاق و مبارزه با تامین مالی تروریسم را بررسی کردند.
چهارم شهریورماه امسال نیز نشست اعضای گروه آسیا و اقیانوسیه زیر مجموعه اف ای تی اف در شهر کانبرا استرالیا برگزار شد و هیات پاکستانی به ریاست رئیس بانک مرکزی این کشور گزارش های جامعی درخصوص مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تامین مالی تروریسم ارائه کرد.
در عین حال گروه ویژه اقدام مالی اعلام کرد که نام پاکستان در فهرست خاکستری خواهد ماند و هرگونه تصمیم برای خروج و یا ماندن در این فهرست در نشست آتی این گروه در ماه جاری (اکتبر) اعلام خواهد شد.
رسانه های پاکستانی گفتند: نشست آتی گروه ویژه اقدام مالی قرار است هفته سوم مهرماه امسال در پاریس برگزار شود که طی آن قرار نگرفتن پاکستان در فهرست سیاه این گروه اعلام خواهد شد.
براساس این گزارش، گروه ویژه اقدام مالی سال گذشته پس از ارزیابی مکانیسم امنیتی و نحوه مقابله با تامین مالی تروریسم در پاکستان تصمیم به قرار دادن این کشور در فهرست خاکستری گرفت و از آن پس اسلام آباد زیر ذره بین این نهاد مالی قرار دارد.
با توجه به منشور گروه ویژه اقدام مالی، هر کشوری برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست سیاه نیاز به حمایت حداقل سه کشور عضو دارد.
نظر شما