۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۵:۲۶
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83452332
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

پاکستان در انتظار حذف از فهرست خاکستری اف ای تی اف

۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۵:۲۶
کد خبر: 83452332
پاکستان در انتظار حذف از فهرست خاکستری اف ای تی اف

اسلام آباد - ایرنا - به رغم نشست اخیر هیات پاکستانی با مسئولان گروه ویژه اقدام مالی موسوم به (اف ای تی اف) که طی آن خطر قرار گرفتن این کشور در فهرست سیاه رفع شد، دولت اسلام آباد کمیته عالی رتبه ای را تشکیل داد که هدف اصلی آن اطمینان از اجرای دستور العمل گروه ویژه اقدام مالی از جانب پاکستان است.

رسانه های پاکستانی روز دوشنبه گزارش دادند: نشست اخیر اعضای گروه آسیا و اقیانوسیه زیر مجموعه اف ای تی اف روزهای اخیر در شهر کانبرا استرالیا برگزار شد و هیات پاکستانی به ریاست رئیس بانک مرکزی این کشور گزارش های جامعی درخصوص مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تامین مالی تروریسم ارائه کرد.

همزمان با برگزاری این اجلاس رسانه های هندی مدعی احتمال قرار گرفتن پاکستان در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی شدند که وزارت امور دارایی پاکستان در واکنش به آن، ضمن تکذیب ادعای رسانه های هندی گفت: گروه آسیا و اقیانوسیه نسبت به عملکرد پاکستان طی ماه های اخیر ابراز اطمینان کرده و اکنون شمارش معکس حذف نام این کشور از فهرست خاکستری آغاز شده است.

در عین حال گروه ویژه اقدام مالی اعلام کرد که نام پاکستان در فهرست خاکستری خواهد ماند و هرگونه تصمیم برای خروج و یا ماندن در این فهرست در نشست آتی این گروه در اکتبر اعلام خواهد شد.

پاکستان که همچنان با خطر مانند در فهرست خاکستری و یا حتی قرار گرفتن در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی روبرو است، اکنون اقدام به تشکیل کمیته عالی رتبه ای کرد که هدف اصلی آن اطمینان دهی به اجرای کامل دستور العمل FATF در حوزه مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم و شفافیت در معاملات ارزی است.

این کمیته ۱۲ نفره به دستور «عمران خان» نخست وزیر پاکستان تشکیل و ریاست آن بر عهده حماد اظهر وزیر امور اقتصادی این کشور خواهد بود.

کمیته ویژه دولت پاکستان قرار است تا دهم آذرماه امسال طرح های ابلاغی از جانب گروه ویژه اقدام مالی را به اجرا درآورد تا زمینه حذف نام این کشور از فهرست خاکستری فراهم شود.

گروه ویژه اقدام مالی از طریق بخش اختصاصی خود در سازمان درآمدهای  فدرال پاکستان درصدد تشدید نظارت بر اقدامات گمرک و سایر نهادهای مبارزه با قاچاق ارز پاکستان و اجرای ساز و کار موثر در نقاط ورود و خروج این کشور برای جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم است.

در عین حال نشست گروه ویژه اقدام مالی ماه گذشته میلادی در آمریکا برگزار شد و دولت پاکستان توانست با کسب حمایت چند کشور خطر قرار گرفتن در فهرست سیاه را از خود دور کند.

رسانه های پاکستانی گفتند: نشست آتی گروه ویژه اقدام مالی قرار است هفته سوم مهرماه امسال در پاریس برگزار شود که طی آن قرار نگرفتن پاکستان در فهرست سیاه این گروه اعلام خواهد شد.

براساس این گزارش، گروه ویژه اقدام مالی سال گذشته پس از ارزیابی مکانیسم امنیتی و نحوه مقابله با تامین مالی تروریسم در پاکستان تصمیم به قرار دادن این کشور در فهرست خاکستری گرفت و از آن پس اسلام آباد زیر ذره بین این نهاد مالی قرار دارد.

با توجه به منشور گروه ویژه اقدام مالی، هر کشوری برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست سیاه نیاز به حمایت حداقل سه  کشور عضو دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha