بازدید معاون امور هنری از نمایشگاهی به بهانه سالروز تولد کمال الملک

تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان کمال الملک در نگارخانه رسول مهر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران دیدن کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری، سید مجتبی حسینی به همراه علی اکبر صفی پور مدیرکل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی هنری و احد جاودانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، عصر یکشنبه ۱۴ مهرماه از نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان کمال الملک در نگارخانه رسول مهر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران دیدن کردند.

در این نمایشگاه با عنوان در هنرستان کمال الملک چه می گذرد؟ آثار نقاشی، خوشنویسی، نقاشی - خط، مجسمه، منبت، سازسازی، طراحی و نگارگری از هنرجویان این هنرستان به مناسبت سالروز تولد کمال الملک به نمایش گذاشته شده است.

معاون امور هنری، با اشاره به نقش هنرستان ها در آموزش هنر گفت: هنرستان ها از مهمترین مراکز آموزش هنر هستند و سابقه درخشان و موثری در آموزش هنر دارند و ضرورت دارد امروز نیز با توجه به شرایط فرهنگی و هنری، هنرستان ها تقویت شوند.
وی اظهار داشت: نمایشگاه هنرجویان هنرستان از سویی انگیزه هنرجویان را در فعالیت های هنری تقویت می کند و از سوی دیگر استعداد و توانمندی و آموخته های هنرجویان را نشان می دهد.

محمد غفاری معروف به کمال‌المُلک (۱۲۲۶–۱۳۱۹ خورشیدی) پدر نقاش ایرانی محسوب می‌شود. وی یکی از مشهورترین و پرنفوذترین شخصیت‌های تاریخ هنر معاصر ایران به‌شمار می‌آید. کمال‌الملک در موزه‌های اروپا، آثار استادان رنسانس و باروک را دید و شیفته آن‌ها شد. او منطقاً به لحاظ فرهنگی، ذهنی و سابقه هنری آمادگی رویارویی و احتمالاً بهره‌گیری از جنبش‌های دریافتگری (امپرسیونیسم) و پسا-دریافتگری را نداشت با این حال آکادمی‌گرایی در او قوت گرفت و هنگامی که به ایران بازگشت بیش از پیش به هنر دانشگاهی سده نوزدهم وابسته شده بود.  او اساساً چهره‌نگار و منظره‌نگار بود و در تک‌چهره‌هایی چون «سید نصرالله تقوی» قابلیت و مهارت خود را به حد کمال نمایان ساخت. کمال‌الملک با کوشش‌های خود در مقام نقاش و معلم، پاسخی متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی زمانه‌اش به تحول جامعه داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha