حدود ۷۹۱ میلیون دلار کالا از قصرشیرین به عراق صادر شد

قصرشیرین - ایرنا - فرماندار قصرشیرین گفت: ۷۹۰ میلیون و ۷۴۱ هزار و ۹۷۷ دلار کالا در شش ماه نخست سال جاری از مرزهای پرویزخان و خسروی این شهرستان به عراق صادر شد.

مرادعلی تاتار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وزن کالاهای صادر شده در این مدت را یک میلیارد و ۷۵۸ میلیون و ۸۴۵ هزار و ۵۴۵ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: از مرزهای پرویزخان و خسروی، سیمان خاکستری، کیک و بیسکویت، کولر آبی، هندوانه، لبنیات، لوازم ساختمانی و میوه و تره بار صادر شده است.
وی اظهار داشت: از مجموع صادرات انجام شده از مرزهای این شهرستان ۵۷۵ میلیون و ۴۷۲ هزار و ۵۱۸ دلار کالا به وزن یک میلیارد و ۸۱ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۶۴۵ کیلوگرم از مرز رسمی پرویزخان و ۲۱۵ میلیون و ۲۶۹ هزار و ۴۵۹ دلار به وزن ۶۷۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۹۰۰ کیلوگرم از مرز خسروی به عراق صادر شده است.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: همچنین در شش ماه نخست امسال در مجموع از مرز رسمی خسروی ۹۰ هزار و ۴۷۵ مسافر و زائر ایرانی و عراقی تردد کردند.

تاتار ادامه داد: در نیمه نخست امسال از مرز پرویزخان نیز در مجموع ۱۱۲ هزار و ۸۷۹ نفر از کشور خارج و یا وارد کشور شده اند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۸۵۳ نفر ایرانی و ۷۵ هزار و ۲۶ گردشگر و مسافر عراقی هستند.

مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.
نزدیکی فرهنگ دو منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این مرز رسمی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشور است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشور به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می شود.
روزانه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

بر اساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.  

۳۰۱۲/۸۰۶۶