فروش آبزیان حرام گوشت در هرمزگان زیبنده نیست

بندرعباس- ایرنا- وضعیت فعلی عرضه و فروش آبزیان حرام گوشت در بازار و برخی از رستوران‌ها و ساندویچ فروشی‌های سطح شهر بندرعباس و استان هرمزگان زیبنده نیست.

مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی هرمزگان گفت: آبزیان حرام گوشت از جمله خرچنگ و کوسه ماهی به صورت گسترده در بازارها و رستوران‌های این استان عرضه می‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین رضا حمزه ای روز سه شنبه به مناسبت ۱۴ مهر روز دامپزشکی در نشستی با استاندار هرمزگان از نماینده عالی دولت در استانخواست در راستای رفع این مشکل، دامپزشکی را کمک و مساعدت کند.

مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی هرمزگان تصریح کرد: در قرآن بیش از۴۸ بار کلمه طعام و هم خانواده های  آن و بیش از ۶۲ بار کلمه رزق و کلمات مشابه آن به کار رفته که تکرار این ۲ واژه نمایانگر توجه اسلام به غذای سالم است.

فریدون همتی استاندار هرمزگان نیز در این نشست برای رفع این مشکل قول مساعد داد.

قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید با هدف توسعه فرهنگ غذای پاک در سال ۸۷ به تایید و تصویب شورای نگهبان رسید.

ناظران شرعی دامپزشکی هرمزگان برای جلوگیری از استفاده از دام و یا آبزیان حرام گوشت و ذبح شرعی آن‌ها، به طور مداوم بر تمام کارگاه‌های عمل آوری، کشتارگاه ها، سردخانه‌ها و شناورهای صیادی نظارت دارند.

آبزیان دریایی شامل انواع ماهی‌ها، میگوها، خرچنگ‌ها، نرم تنان وغیره هستند که در بین آنها تنها ماهی‌های فلس دار و میگو حلال گوشت هستند.

علمای شیعه تنها آبزیان دریایی را حلال می‌دانند که دارای پولک (فلس)  است و تعدادی از مراجع تقلید شیعه خوردن «لابستر»، «خرچنگ»، «کوسه ماهی»، «هشت پا» و «صدف دریایی» را حرام می‌دانند.

ماهی مرکب، گربه ماهی، ماهی یال اسبی، مار ماهی، عروس دریایی و خیار دریایی از دیگر آبزیان حرام گوشت هستند.

این در حالیست که درصد قابل توجهی از مردم هرمزگان اهل سنت هستند و علمای اهل سنت منطقه در این باره دیدگاه متفاوتی دارند.

هم اکنون ۱۹آبزی حرام گوشت توسط دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی در آبهای هرمزگان شناسایی شده و اسامی و تصویر آنها در محل بازار ماهی فروشان برای اطلاع عموم نصب شده است.

۷۱۹۵/۲۰۹۴

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha