استاندار خراسان رضوی: مثلث توسعه استان مبتنی بر مدیریت توسعه است

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی یک طرح محرومیت زدایی نیست بلکه طرحی مبتنی بر مدیریت توسعه است که به محرومیت‌زدایی منتج می‌شود.

علیرضا رزم حسینی روز چهارشنبه نشست هم اندیشی مدیران ۱۰۰ معین اقتصادی طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در خراسان رضوی که با حضور  مشاور وزیر کشور و رئیس بنیاد مستضعفان در مشهد برگزار شد افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی ابتدا از شهرستان قلعه گنج در استان کرمان در مهرماه سال ۱۳۹۳ با همکاری بنیاد مستضعفان آغاز شد و امروز قلعه گنج نمونه موفق این طرح در کل کشور به شمار می رود.

وی ادامه داد:آغاز اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در منطقه قلعه گنج، آغاز حرکت الگوی اجرایی مدیریت توسعه در منطقه ای بسیار محروم اما صاحب گنجینه های فراوان بود.

استاندار خراسان رضوی گفت: در طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی مدیریت توسعه از دولت گرفته و به بخش خصوصی واگذار شد که اقدامی بسیار شجاعانه بود اما نظارت عالی مدیر بنیاد مستضعفان در قلعه گنج بسترساز توسعه و جلب مشارکت مردم شد.
علیرضا رزم حسینی افزود: محرومیت زدایی و توسعه منطقه قلعه گنج کرمان با مجاهدت بنیاد مستضعفان و مشارکت مردم آن منطقه محقق شد.
وی ادامه داد: داستان توسعه و آبادانی منطقه محروم قلعه گنج، داستانی واقعی در امر توسعه است که توسط جوان هنرمندی در قالب فیلم ساخته و نشان داده شده است که چگونه مردم به توسعه امیدوار شدند و در این طرح مشارکت کردند.
سیاسی کاری باعث عقب ماندگی کشور شده است

استاندار خراسان رضوی گفت: معین های اقتصادی باید این باور را نسبت به طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در مردم ایجاد کنند که توسعه تنها با همت خود آنها اتفاق می افتد.

رزم حسینی افزود: همه ارکان حکومتی از جمله قوه قضاییه در طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی حضور یافته و از معین های اقتصادی حمایت می کنند لذا نباید در این مسیر خسته شد.

وی اظهار داشت: اگر می خواهیم وضعیت مردم بهبود یابد باید تعیین سرنوشت آنان را به دست خودشان سپرد، نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی که در خراسان رضوی شکل گرفته، نهاد جانشین دولت دیوان سالار است و مسئولان باید بپذیرند که توسعه در هر منطقه به دست خود مردم اتفاق می افتد.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: هم اکنون در نزدیک حرم مطهر رضوی واقع در منطقه کشف رود، پنج هزار هکتار آلودگی کشت می شود و ما در این زمینه مسئول هستیم.

وی گفت: سیاسی کاری، محافظه کاری و حفظ جایگاه ها باعث عقب افتادگی کشور شده است، جایگاه ها زمانی که نتوان باعث توسعه منطقه و ارتقای سطح معیشت مردم شد هیچ منزلتی ندارند. 

وی افزود: فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی در حال اجراست و این استان لیاقت اجرای این طرح را دارد، گام نخست اجرای این طرح با مشارکت ۱۰۰ معین اقتصادی برداشته شده و گام دوم نیز حضور فیزیکی در روستاهاست.

رزم حسینی ادامه داد: همگرایی و همدلی با آمار و ارقام قابل ارائه نیست بلکه یک کار مستمر است و نیاز به مجاهدت دارد، در این راستا هر معین اقتصادی که نتواند کار را ادامه دهد، با معین دیگر جایگزین خواهد شد.

بهبود شاخص توسعه در ۴۰ روستای خراسان رضوی

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بیش از ۹۲ درصد معین های اقتصادی استان از بخش خصوصی و هشت درصد از بخش دولتی و نهادهای غیردولتی هستند.

علی اکبر لبافی افزود: معین های اقتصادی ۹۶ درصد از مناطق روستایی و شهری را زیر پوشش قرار داده اند و هم اکنون حدود چهار درصد بدون پوشش است که به دنبال انتخاب معین های جدید برای آنها هستیم.

وی اظهار داشت: معین های اقتصادی به ۵۱۰ روستا وارد شده اند، پروژه های مرتبط با توسعه در ۲۰۰ روستا آغاز شده و شاخص های اقتصادی در بیش از ۴۰ روستا رو به بهبودی گذاشته است.

وی ادامه داد: نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی طی پنج ماه گذشته با بهره گرفتن از مشاوره نخبگان و دانشگاهیان کمک های خوبی به معین های اقتصادی کرده است.

هم اکنون ۱۰۰ معین اقتصادی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در مناطق ۱۲ گانه استان، ۹۸ درصد از کل روستاها را پوشش می دهند.
در این راستا ۷۵۴ طرح به ارزش سرمایه گذاری ۹۲۱ هزار و ۳۹۳ میلیارد ریال با اشتغال‌زایی برای ۱۵۷ هزار و ۳۶۳ نفر در قالب امضای تفاهم نامه های سرمایه گذاری در مناطق ۱۲ گانه استان مصوب شده که حدود ۲۱ درصد طرح‌ها در حوزه خدمات و گردشگری، حدود ۴۵ درصد در حوزه صنعت و حدود ۳۵ درصد در حوزه کشاورزی است.
در پایان این نشست، از سامانه طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استان تیه شده توسط اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استانداری خراسان رضوی  رونمایی شد.
این سامانه یک پلتفرم نوآوری و نرم افزاری است که از طریق این بستر همه ارکان حاکمیت و معین های اقتصادی می توانند با آن ارتباط بگیرند.
امکان پایش طرح ها، نقشه نواحی اقتصادی استان خراسان رضوی، میزان پیشرفت طرح ها و همه اقداماتی که معین های اقتصادی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی انجام داده اند در این سامانه فراهم شده است و اطلاعات آن دائم به روزرسانی می شود.
در این سامانه همچنین ۶ گام توسعه طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی به طور کامل تشریح و آموزش داده شده است.
۷۴۸۹/۱۹۲۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha