دکتر محمد رضا متقی روز چهارشنبه به مناسبت هفته دامپزشکی طی نشست خبری افزود: با وجود اعتبارات کلان در بخش سلامت و به رغم اهمیت و حساسیت نظارت بهینه بر واحد های دام و طیور و آبزیان، اعتبارات مناسب به شبکه دامپزشکی این شهرستان اختصاص نیافته است.
وی اظهار داشت: شبکه دامپزشکی گناباد به دلیل کمبود اعتبارات هزینه نظارت بر واحدهای دامی را از محل اعتبارات جاری و هزینه ای خود تامین می کند.
وی ادامه داد: با توجه به ارتباط مستقیم نظارتهای دامپزشکی و تولید فرآورده های دامی در تامین سلامت عمومی هر اندازه به این بخش بیشتر توجه شود، بیماری در بین آحاد جامعه کاهش می یابد.
متقی گفت: تاکنون موردی از شیوع بیماریهای تب کریمه کنگو ، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، شاربون یا سیاه زخم و تب برفکی در گناباد مشاهده نشده ولی برای استمرار نظارتها باید اعتبارات دامپزشکی از محل بخش سلامت تامین شود و دستکم سالانه پنج درصد این اعتبارات به این بخش تخصیص یابد.
وی افزود: وجود کشتارگاه فعلی گناباد در محدوده شهر و آلایندگی ناشی از آن بهداشت و سلامت عمومی را به مخاطره انداخته است و انتقال کشتارگاه به خارج شهر از ۲۰ سال پیش مطرح بوده که تاکنون محقق نشده است لذا مسئولان ذیربط و شهرداری باید با تکمیل کشتارگاه در دست احداث این مهم را سرعت بخشند.
وی افزایش سگهای ولگرد در گناباد را تهدیدی برای سلامت عمومی دانست و خواستار توجه بیشتر مسئولان ذیربط در این زمینه شد.
متقی کمبود نیروی متخصص دامپزشکی را از دیگر مشکلات در نظارت مطلوب بر واحدهای دامی گناباد ذکر کرد و اظهار داشت: به رغم گستردگی وظایف ۵۰ نفر در این بخش فعالند که موجب محدودیت هایی در این بخش شده است.
وی گفت: کمیته اتلاف سگهای ولگرد از سالهای گذشته فعالیت داشته و با همکاری نیروی انتظامی و تامین اعتبار لازم نسبت به اتلاف آنها اقدام می شد ولی چند سالی است که این کمیته منحل شده لذا باید با دید کلان و توجه به مخاطرات سلامت عمومی برای کاهش این مشکل تلاش کرد.
وی افزود: با توجه به استمرار معضل خشکسالی و مشکلات اقتصادی کشاورزان فروش و کشتار دامهای سنگین آبستن از طریق عرضه به کشتارگاهها یکی از معضلات مهم در سنوات گذشته محسوب می شد ولی از خرداد ماه امسال کشتار این دامها به جز در موارد خاص که دارای جراحت و شکستگی در اندام باشد، ممنوع شده است.
گناباد با تولید ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ به ترتیب رتبه های اول، دوم، سوم و چهاردهم استان خراسان رضوی در این زمینه ها را به خود اختصاص داده است.
۳۰۰ هزار واحد دامی متشکل از ۱۸ هزار راس دام سنگین و ۱۲۰ هزار راس دام سبک، ۴۰۰ واحد گاو داری، ۱۶۰ واحد پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار، ۱۲ واحد تولیدی مواد لبنی و خوراک دام و طیور و بسته بندی گوشت مرغ و ۶ کشتارگاه طیور و دام سنگین در گناباد فعال است.
چهاردهم لغایت بیستم مهر ماه هفته دامپزشکی و چهاردهم مهر روز دامپزشکی نامگذاری شده است.
۲۰۹۵/۶۰۵۳
نظر شما