۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۸:۲۰
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83510682
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجرای طرح حضور قضات در مساجد ضروری است

شیراز-ایرنا- رئیس دیوان عالی کشور گفت: اجرای طرح حضور وکیل و قاضی در مساجد برای آشنایی مردم از قوانین و دعاوی ضروری است.

سید احمد مرتضوی مقدم روز چهارشنبه در دیدار با  آیت الله لطف الله دژکام  نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار داشت: در راستای آشنایی جامعه اسلامی از قوانین و مقررات دعاوی حقوق و دیگر مسائلی که در دادگاه‌ها روی می‌دهد حضور وکلا و قضات بسیاری از مشکلات و معضلات پیش روی جامعه را کاهش می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه  این طرح از سوی رئیس قوه قضائیه مبنی بر ترسیم چارچوبی برای برقراری عدالت، دستگاه قضائی بوده است، افزود: دستگاه‌های قضایی در صدد اجرای این طرح با حضور یک وکیل و یا  قاضی در مساجد است و در این مورد  هیات عمومی دیوان عالی ایجاد وحدت رویه در مورد احکام متعارضی که در سراسر کشور باعث برداشت متفاوت می شود جلوگیری می‌کند.
رئیس دیوان عالی کشور خاطر نشان کرد:  استقرار یک روحانی در شورای حل اختلاف از دیگر مواردی که باعث می شود پرونده‌های دعاوی  قبل از اینکه وارد محاکم قضایی شود منجر به  صلح و سازش طرفین دعاوی  گردد و در نتیجه التهابی که در  میان خانواده‌ها ایجاد می شود را کاهش می یابد.

حضور روحانیون در شورای حل اختلاف باعث صلح و سازش می شود
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این دیدار گفت: استقرار یک روحانی در شورای حل اختلاف علاوه بر کاهش ورود  پرونده‌ها  به محاکم قضایی، صلح  و سازش را در میان طرفین دعوا ایجاد کرده و همچنین ورود پرونده‌ها کاهش می دهد.
آیت الله لطف الله دژکام افزود: مهم ترین اهداف و رویکرد  روحانیون  بر قراری  آرامش  اجتماعی  وصلح و سازش است نبابراین حضور این قشر تاثیر گذار در شوراهای حل اختلاف، کاهش رسیدگی به  پرونده‌های قضایی را به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد:  با توجه به احترامی که به وکلا و قضات دارم باید به گونه‌ای رفتار شود تا مردم را به شیوه قانون  در تمامی موارد آشنا کنند.

میانگین رسیدگی به پرونده قضایی در فارس ۲۳ روز است
رئیس کل دادگستری فارس در این دیدار از رسیدگی به پرونده های قضایی در این استان به طور میانگین ۲۳ روز خبرداد و اظهار داشت: در استان پهناور فارس ۳۵ شعبه تجدید نظر وجود دارد  و میانگین  مدت رسیدگی به هزارو ۷۲۰ پرونده ۲۳ روز طول می‌کشد که نشان از تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها است.
حجت الاسلام سید کاظم موسوی خاطر نشان کرد:  برای استقرار یک قاضی و یا وکیل در مساجد  نشستی در این مورد برگزار گردید و مقرر شد این طرح  در این استان اجرایی و عملیاتی شود.
وی کرد:  در اجرای این طرح که  درراستای  آشنایی مردم به مسائل حقوقی  استقرار قاضی  در مساجد  یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی  است و نیز کسانی که با مسائل حقوقی  آگاه هستند می توانند دراین طرح شرکت کنند.
۹۸۸۵ / ۹۲۵۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha