دکتر حمیدرضا جماعتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی، بیماری مزمن انسداد ریه، سومین عامل مرگ و میر در جهان است.
وی اظهار داشت: انسداد مزمن ریه نه تنها بیماری شایع محسوب میشود بلکه میزان مرگ و میر بر اثر آن نیز زیاد است و به عنوان یک خطر جدی برای سلامت انسانها مطرح است که باید اقدامات جدی در این زمینه انجام گیرد.
جماعتی، بیماری مزمن انسداد ریه را یکی از شایعترین بیماری های ریوی اعلام کرد و افزود: در کشور ما حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد مبتلا به این بیماری هستند. مبتلایان به این بیماری در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا تا حدودی بالاتر از ایران است.
سیگار اصلیترین عامل ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریه است
وی، سیگار را شایعترین علت ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریه اعلام کرد و گفت: با فرهنگسازی مناسب از طریق رسانهها، پزشکان و انجمن های علمی، میتوان بسترهای لازم را برای کاهش مصرف انواع دخانیات مانند سیگار فراهم کرد تا ریسک ابتلا به این بیماری کم شود.
جماعتی افزود: با توجه به روند افزایش مصرف سیگار در جوانان، باید اقدامات جدی پیشگیرانه در این زمینه به عمل آید تا نسل جوان دچار بیماریهایی مانند بیماری مزمن انسداد ریه نشوند. این اقدام میتواند راهکاری برای کاهش ابتلا به این بیماری، در نتیجه کاهش میزان مرگ و میر در مردم شود.
وی اظهار داشت: عوامل دیگری مانند آلودگی هوا، عوامل ارثی و ژنتیک و برخی شغلها که با گرد و غبار در تماس هستند به عنوان عامل یا تشدیدکننده این بیماری محسوب میشوند.
جماعتی افزود: باتوجه به مرگ و میر بالای این بیماری، نه تنها از طریق دولت بلکه سایر مجموعهها مانند سازمانهای مردمنهاد، باید وارد عرصه اقدامات پیشگیرانه شوند تا شاهد کاهش ابتلا به بیماری در کشور باشیم.
نهمین کنگره بینالمللی بیماریهای ریوی، مراقبت ویژه و سل از ۲۰ تا ۲۳ مهرماه در سالن همایش بیمارستان فرهیختگان برگزار میشود.
نظر شما