نامه نوشتن، تمرین قلم است و بهترین نویسندگان، نامههایی چنان ارزشمند نوشتهاند که مجموعه آنها، خود به کتابی شگفت انگیز و خواندنی تبدیل میشود، نامهها رسمیت زبان کتاب را ندارند و در عین حال هنرمندانه نوشته میشوند.
این هفته به سراغ مجموعه نامهها می رویم، کتابهایی که نامههای بزرگترین قلم به دستان ایران و جهان را در خود دارند.
نامههایی از ستارگان ادبیات جهان
بزرگان ادبیات، همیشه قلم در دست دارند، هر چه بخواهند بگویند، روی کاغذ میآورند و به قلم مینویسند، کاوه میرعباسی در مجموعه نامههای نامداران مجموعه ای از رمانتیکترین نامهها را جمعآوری و ترجمه کرده است.
این مجموعه شامل ۵ کتاب است، بنام عشق، نامههایی از ناپلئون بناپارت، لودویگ فون بتهوون، جورج گوردون بایرون و خورخه لوئیس بورخس به همسرانشان را در خود دارد.
رمانتیکهای عاشق، نامههایی از هوگو، شیللر، گوته، پوشکین، شلی، بزرگترین نویسندگان مکتب رمانتیسم است که به دوستان یا خانواده خود فرستادهاند.
نامههای جویس به نورا، کتاب دیگری از این مجموعه به شمار میآید که نامه های جیمز جویس نویسنده نامدار به محبوبش نورا است.
هفده خان عشق نیز سختیها و شادیهای عاشقانه چون گفتن راز دل، درخواست مهربانی، تامل در معنای عشق، حسادت، وصال، فراغ و... را در نامههای رمانتیک نویسندگان مشهور را بازگو میکند.
و کتاب آخر این مجموعه رئالیستها در غرقاب عشق، نامههایی از تولستوی، بالزاک، مارک تواین، برناردشاو، چارلز دیکنز، گوستاو فلوبر، جک لندن، استاندال، دیاچ. لارنس و... است که روایتهای عاشقانهشان در قالب نامه بیان می کند.
مجموعه نامههای نامداران در انتشارات کتابسرای نیک و به سرپرستی کاوه میرعباسی منتشر شده و ترجمه های آن با همکاری کاوه میرعباسی و فرناز تیمورازف انجام شده است.
نامههای آقای نویسنده
طاهره طاهره عزیزم، مجموعه نامههای عاشقانه غلامحسین ساعدی به همسرش، فاطمه کوزهگرانی است. این نامهها پس از درگذشت طاهره در میان مدارک او پیدا شده است.
طاهره کوزهگرانی و غلامحسین ساعدی به وصل یکدیگر نرسیدند. نزدیکان آن دو تفاوت موجود میان خانواده مرفه و طرفدار استبداد کوزهگرانی و خانواده متوسط و طرفدار مشروطه ساعدی میدانند.
این نامه سرشار از عشق و ملاطفت است، مهربانی بیاندازهای که در کلام و بیان ساعدی است، با شخصیت اجتماعی و جنگنده او متفاوت به نظر میآید اما این نامهها خلوتی است که آقای نویسنده با محبوب داشته و حاصل آن کلماتی سحرآمیز است.
نامههای غلامحسین ساعدی به طاهره، با وجود حاشیههایی که به آن دچار شد، حاصل ادبیاتی پخته و هوشمندانه است که میتواند برای بسیاری از نویسندگان جوان مشق نوشتن باشد.
طاهره طاهره عزیزم، در ۱۰۳ صفحه توسط نشر مشکی به چاپ رسیده است.
نامههایی که فقط خبر خوب میآورند
اگر همه نامههای دنیا خبرهای خوب بفرستند، چه اتفاقی میافتد؟ مشخص است، واقعیتها ناگفته میماند و نظم جهان به هم میخورد.
این بار هم خانم شارلوت دردسرساز، پستچی شده، او که با کنجکاوی بیش از حد، هر روز یکی از نامه هایی که باید به مقصد برساند را میخواند، خبرهای بد را به خبرهای خوب تغییر میدهد و به خاطر همین کار همه نظم دهکده به هم میریزد، او نمیداند با این کارش چه اتفاقی میان مردم میافتد و چقدر ممکن است، این کار برای دیگران آزار دهنده باشد.
کتاب پستچی فضول از مجموعه ماجراهای خانم شارلوت، نوشته دومنیک دمرس با تصویرگری تونی راس و ترجمه مهناز عسگری در ۷۲ صفحه توسط نشر محراب قلم منتشر شده است.
نظر شما