۱۸ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۷
کد خبرنگار: 2534
کد خبر: 83511573
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تحرکات انتخاباتی و رویکرد نهادهای متولی

تهران- ایرنا- نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و جدی‌تر شدن تحرکات جناح‌های سیاسی کشور، رسانه‌های داخلی را بر آن داشت تا به بررسی فعالیت‌های سیاسی و رویکرد نهادهای متولی در تعیین سرنوشت انتخابات پیش رو بپردازند.

به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، تا انتخابات مجلس راه زیادی باقی نمانده است اما رویکردهایی که در همین زمان کوتاه از سوی نهادهای متولی انتخابات مطرح می‌شود، می‌تواند هم بر تصمیم نامزدها و هم بر اراده مردم برای مشارکت در انتخابات و اثرگذاری در شکل‌گیری مجلس آینده مؤثر باشد.

مشارکت گسترده مردم در انتخابات تجلی وحدت و خنثی کننده توطئه‌ها علیه ایران اسلامی است. رمز این  مشارکت هم افزایش امید مردم به آینده و اعتماد مردم به مجموعه حاکمیت است.

با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی تحرکات جناح های سیاسی کشور و موضوع ائتلاف به منظور جلب مشارکت حداکثری در میان آنها داغ‌تر شده است.

در همین راستا بررسی و واکاوی تحرکات و فعالیت های انتخاباتی جناح های اصلاح طلب و اصولگرا امروز نیز مورد توجه رسانه‌های وابسته به جریان های سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا  قرار گرفته است.

موضوع هایی چون ترسیم انتخابات مطلوب از نگاه دولت، فعالیت جریان نواصولگرایی، تحرکات انتخاباتی سعید جلیلی، لزوم تصمیم‌گیری متناسب با واقعیت های جامعه و واکنش سخنگوی شورای نگهبان به اظهارات رییس‌جمهوری درباره انتخابات مورد توجه رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب بوده است.

 الگوگیری از شیوه تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ و ارزیابی حجاریان از وضعیت نیروهای میانه‌رو از محورهای به کار رفته در رسانه های منتسب به اصولگرایان است.

رسانه های اصلاح طلب

ترسیم انتخابات مطلوب از نگاه دولت

روزنامه ایران دریادداشتی به قلم محمدرضا تابش نایب رئیس فراکسیون امید مجلس نوشت: سخنان رئیس جمهوری در ترسیم انتخابات مطلوب از نگاه دولت بهانه‌ای شد تا یک بار دیگر به اهمیت این رویدادکه یکی از بنیان‌های اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است، بپردازم. اینکه رئیس جمهوری به صورت شفاف و با مدد گرفتن از یادآوری نحوه شکل‌گیری مجلس اول بر برگزاری انتخابات پرشور و رقابتی و با مشارکت‌گسترده مردم تأکید کرد، هم جهت‌گیری دولت و وزارت کشور به عنوان برگزارکننده انتخابات را مشخص می‌سازد و هم دیگر نهادهای تأثیرگذار در این فرآیند را به همراهی برای دست یافتن به هدفی واحد فرا می‌خواند. فراموش نکنیم که آنچه از سوی ایشان مطرح شد، پیش‌تر بارها از سوی مقام معظم رهبری نیز به بیان‌های مختلف مورد تأکید قرار داشته است.

روزنامه ایران در مطلبی دیگر با عنوان منشور انتخاباتی دولت به روایت روحانی نوشت: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در جلسه دیروز هیأت دولت رویکرد دولت خود معطوف به برگزاری انتخابات پیش روی مجلس در اسفندماه را اعلام کرد. از سخنان رئیس جمهوری این گونه برمی‌آید که وی بر برگزاری یک انتخابات پرشور، رقابتی و با مشارکت بالا تأکید و اصرار دارد که زمینه‌های برگزاری چنین انتخاباتی باید فراهم شود.

 روحانی با اشاره به ضرورت هوشیاری نسبت به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماه‌های آینده به‌عنوان یک حرکت بزرگ سیاسی در کشور،گفت: همه آنهایی‌که مسئول اجرا و نظارت هستند، باید کاری کنندکه نشاط سیاسی مردم افزایش پیدا کند. رئیس جمهوری با بیان اینکه پیروزی این جناح یا آن جناح مهم نبوده، بلکه باید اجازه دهیم، ملت پیروز شود، تأکید کرد: باید بگذاریم همه جناح‌ها، احساس پیروزی کنند؛ باید به همه فرصت دهیم تا در این اجتماع شرکت کنند.

جریان نواصولگرایی در انتخابات پیش رو

آفتاب یزد در گزارشی نوشت: چند ماهی به انتخابات مجلس شورای اسلامی بیشتر نمانده است، با این حال هم در میان جبهه اصولگرایان و هم جبهه اصلاح‌طلبان نوعی سردرگمی در نحوه رویارویی با این رویداد آشکار است.

از سویی اصولگرایان امسال برای نخستین بار با پدیده‌ای به نام نئو اصولگرایی مواجه اند، اصطلاحی که یکی از چهره‌های کلیدی آن‌ها یعنی محمد باقر قالیباف بعد از انتخابات سال ۹۶ باب کرد، طرحی که عده‌ای از اصولگرایان آن را صرفا یک مانور سیاسی برای شهردار اسبق تهران تعبیر می‌کنند، عده‌ای آن راپوشاندن لباسی تازه بر تن اصولگرایی می‌دانند، گروهی آن را جدایی قالیباف از جریان سنتی محافظه کار و برخی تشکیل جریان سومی ما بین اصلاح‌طلبی و اصولگرایی از سوی او. ...ظاهرا قالیباف تلاش می‌کند به عنوان لیدر جریان نئواصولگرایی با وجود نامزدهای جدید و متفاوت از اجماع اصولگرایان، پای به عرصه رقابت‌ها بگذارد. موضوعی که کلید آن را از همین انتخابات مجلس یازدهم زده است.

 تحرکات انتخاباتی سعید جلیلی

به گزارش تارنمای فرارو، خبرها از این حکایت دارد که سعید جلیلی فعال سیاسی اصولگرا و دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در حال آماده سازی خود برای نقش آفرینی جدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی است. گفته می‌شود ممکن است جلیلی از شهر مشهد نامزد انتخابات مجلس شود. هوادارانش او را در قبای ریاست مجلس می‌بینند.

فرارو افزود: پنج ماه تا انتخابات مجلس شورای اسلامی مانده است، گروه‌های سیاسی فعالیت‌ها خود را برای صف بندی و رقابت در این انتخابات آغاز کرده اند. این انتخابات از معدود انتخابات‌هایی است که اصلاح طلبان به دلیل اختلافات داخلی و کاهش شدید اقبال مردمی در وضعیت دشواری قرار دارند. اصولگرایان نیز وضعیت خیلی خوبی ندارند، اما حداقل نسبت به دوره قبل با حریف ضعیف تری روبه رو هستند. مشکل اصلی اصولگرایان اختلافات درونی است.

اختلافات درونی اصولگرایان ناشی از ساز مخالف یک گروه و چند شخصیت کلیدی در این جریان است. مانند انتخابات‌های پیشین جبهه پایداری دوباره حرف خود را می‌زند و به نظر می‌رسد تن به وحدت با جریان‌های دیگر اصولگرا نخواهد داد.

در میان شخصیت‌های سیاسی هم این سعید جلیلی و محمد باقر قالیباف هستند که نگاه مثبت به فرآیند وحدت اصولگرایان ندارند. آن‌ها نگرانی‌های خاص خود را دارند.

محمدباقر قالیباف از "نواصولگرایی" سخن می‌گوید و خواستار حضور جوانان انقلابی در عرصه می‌شود، سعید جلیلی نیز دولت سایه تشکیل می‌دهد و می‌گوید باید "آتش به اختیاربود" و "نباید معطل کسی ماند".

فعالیت‌های انتخاباتی جلیلی ملموس‌تر از فعالیت‌های قالیباف است، به نظر می‌رسد جلیلی اسب خود را برای انتخابات مجلس زین کرده است، اما قالیباف هنوز مردد است که خود را برای مجلس آماده کند یا ریاست جمهوری.

لزوم تصمیم‌گیری متناسب با واقعیت های جامعه  

روزنامه آرمان ملی در مطلبی با عنوان اصولگرایان از مشارکت پایین خوشحال نباشند، نوشت: اینکه اصولگرایان بر طبل شادانه بکوبند که به دلیل مشارکت پایین صندلی‌های مجلس را تصاحب خواهند کرد، این شادی متناسب با واقعیت‌های زیر پوست شهر نیست. جامعه اگر در دو فضای اکثریت و اقلیت قرار بگیرد و به تعبیری با رای دهی و انتخاب اقلیت، حکمرانی در مجلس شکل بگیرد آیا تعادل متناسب با منطق خواست جمعی جامعه برقرار می‌شود؟ بزرگان اصولگرا هر چقدر هم که به تک جمله‌های مکتبی رجوع کنند و به خواست اقلیت رنگ و بوی غیر عرفی بدهند، اما ادبیات زیر پوست جامعه به عنوان یک واقعیت بدیهی غیر قابل کتمان است. منابع انسانی جامعه به هر گونه نگرشی هویت می‌دهند و اگر بشری وجود نداشت، بسیاری از مفاهیم هم معنی و مفهوم نداشت. بنابراین پیام سلیقه اکثریت و اقلیت جامعه گواه روش و منش‌های جدید است. سوال کلیدی این است که آیا مسئولان واقعیت‌های جامعه را پذیرفته‌اند؟ و متناسب با این واقعیت تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری دارند؟

واکنش سخنگوی شورای نگهبان به اظهارات رییس‌جمهوری درباره انتخابات

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی در توییتر خود نوشت: «مطالب امروز آقای رئیس جمهور که خود سوگند یاد کرده پاسدار قانون اساسی باشد یعنی نادیده انگاشتن قانون اساسی و قوانین انتخابات. از آقای رئیس جمهور انتظار آن بود تا همگان را به اجرای مُرّ قانون و احترام به آن دعوت کند، نه با هیجان سیاسی نهادهای مسئول را به عدم رعایت قانون فرا خواند.

ورود افراد دارای سوابق فساد اخلاقی و اقتصادی به مجلس خلاف حق الناس بوده و شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات در قبال آن مسئول است و وظیفه خود را طبق قانون انجام خواهد داد. مقامات کشور بهتر است بر الگوی رعایت قانون تاکید کنند نه بر طبل فرار از قانون بدمند.»

ایسنا افزود: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با اشاره به ضرورت هوشیاری نسبت به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماه‌های آینده به عنوان یک حرکت بزرگ سیاسی در کشور، گفت: همه آنهایی که مسئول اجرا و نظارت هستند، باید کاری کنند که نشاط سیاسی مردم افزایش پیدا کند. ....

روحانی اضافه کرد: مردم خودشان خوب می‌فهمند و بهترین ها را انتخاب می‌کنند. بویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی که عمدتاً محلی بوده و مردم کاندیداها را بهتر می‌شناسند و انتخاب می‌کنند.

رسانه های اصولگرا

 الگوگیری از شیوه تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶

روزنامه جوان نوشت: تلقی برخی از نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری در طول انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ آن بود که چنانچه بتوانند در مناظرات انتخاباتی و میتینگ‌های سیاسی شعارهایی را مورد توجه قرار دهند که با عناصر گفتمان انقلاب اسلامی در تناقض است، می‌توانند علاوه بر پایگاه رأی مشخص خود در جامعه، آرای خاکستری جامعه را نیز به نفع خود مصادره کنند. .... القای این مسئله به افکار عمومی که نظام از پاسخگویی به نیازهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه ناتوان است در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی نیز مهم‌ترین سرفصل تحرکات انتخاباتی – سیاسی جریان غربگرای کشور است که پنج ماه مانده به انتخابات اسفندماه تئوریسین‌ها و شخصیت‌های مشهور این طیف از مدل به کار گرفته شده در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ الگوگیری کرده و در شرایطی که هر دو قوه مقننه و مجریه را در اختیار دارند، به شکل نظری از آن‌ها عبور کرده و مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور را ناشی از اصول و مبانی انقلاب اسلامی عنوان می‌کنند.

ارزیابی حجاریان از وضعیت نیروهای میانه‌رو

روزنامه صبح نو در مطلبی با عنوان القای دوقطبی نوشت: انتخابات مجلس در پیش است و هر فعال و نظریه‌پرداز سیاسی، فراخور فضای تنفسی خود، تحلیل‌هایی را از عرصه موجود ارائه می‌کند. برخی از این تحلیل‌ها، ناظر بر وجود بن‌بست و معطوف به اضمحلال نیروهای سیاسی در داخل است. در این‌باره، سعید حجاریان، نظریه‌پرداز اصلاح‌طلب اخیراً در گفت‌وگویی، با ضعیف توصیف‌کردن موضع نیروهای میانه‌رو اظهار کرد: «نتایج نظرسنجی‌هایی که بعضاً به دست ما می‌رسد، حکایت از آن دارد که طیف میانه که شامل نیروهای اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا و حتی راست میانه می‌شود، تضعیف شده و به صورت افراط و تفریط رشد کرده است. در این قطب‌بندی افراطی‌ها مصرانه می‌گویند موجودیتی به نام جمهوری اسلامی نباشد و تفریطی‌ها یک‌صدا بر حفظ وضع موجود با تمام نواقصش اصرار می‌ورزند». او در بخش دیگری از اظهارات خود، با اشاره به رفتار انتخاباتی بروزیافته در انتخابات پیش رو گفت: «من اشاره کردم که اوضاع دوقطبی است. افراطی‌ها اساساً رأی نمی‌دهند، میانه هم به‌شدت ضعیف است، پس نتیجتاً رقابت بین تفریطی‌ها خواهد بود؛ یعنی رقابت بین حافظان وضع موجود و باندهای تفریطی خواهد بود؛ پس مجلسی به‌شدت محافظه‌کار خواهیم داشت».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha