مهدی رفیعی محمدی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در نیمه نخست امسال ۱۴۳ هزار راس گوسفند و بز و سه هزار و ۹۰۰ راس گاو و گوساله در کشتارگاههای دام قم کشتار شدهاست.
وی اضافه کرد: عمده دلیل کاهش کشتار دام از سویی کاهش میزان مصرف و از سوی دیگر تامین بخشی از گوشت مصرفی از خارج کشور بودهاست.
به گفته وی، در نظارتهای صورت گرفته ۷۱ تُن گوشت غیرقابلمصرف در خط کشتار کشتارگاهها شناسایی و معدوم شدهاست.
رفیعی ادامه داد: در ۶ ماه امسال حدود ۱۲ هزار مورد بازدید از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی در سطح شهر انجامشده و در این بازدیدها حدود ۵۰ تُن فرآورده خام دامی غیرقابلمصرف شناسایی و معدوم شدهاست.
وی در ادامه گفت: در ۶ ماه امسال حدود چهار میلیون قطعه طیور در کشتارگاه طیور قم کشتار شده که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهشیافته و دلیل این مساله نیز تعطیلی یکی از کشتارگاههای سطح شهر میباشد.
به گفته وی، در این مدت حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ قطعه طیور غیرقابلمصرف در کشتارگاه طیور ضبط و از چرخه مصرف خارجشدهاست.
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: در نیمه نخست امسال ۸۵ میلیون دُز انواع واکسن طیور مصرفشده که نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایشیافته است و دلیل آن افزایش ظرفیت پرورش طیور میباشد.
مدیرکل دامپزشکی قم با بیان اینکه در حال حاضر پنج میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه طیور در حال تولید است، افزود: میزان مرغ تخمگذار بیش از ۲.۲ برابر شده است، و این استان ۶ درصد تخممرغ کشور را تولید میکند.
وی ادامه داد: همچنین ۴۸ هزار مورد آزمایش طیور توسط بخش خصوصی صورت گرفته که حدود ۵۰ درصد افزایش حجم واکسیناسیون بودهاست.
در حال حاضر حدود ۱۲۰ هزار راس دام سنگین، شامل گاو شیری و گوساله پرواری پرورش داده میشود که تقریبا بیش از ۶۰ درصد جمعیت گوساله پروار است.
جمعیت گوسفند و بز داشتی ۴۰۰ هزار راس و دام سبک پرواری ۳۰۰ هزار راس در حال پرورش است؛ ۸۵۰ راس اسب و قاطر نیز در استان قم وجود دارد که بخشی در روستاها و بخشی نیز در ۱۲ باشگاه سوارکاری پرورش داده میشود.
نظر شما