۱۴ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۱۱
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 84065348
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

واکسیناسیون دام در قم ۳۵ درصد افزایش یافته است

قم- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی قم گفت: در نیمه نخست امسال یک میلیون و ۹۰۰ هزار راس دام در این استان واکسیناسیون شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۳۵ درصد افزایش یافته است.

مهدی رفیعی محمدی روز دوشنبه به مناسبت روز ملی دامپزشکی در گفت‌وگو با خبرنگاران که به‌صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، افزود: از این تعداد، ۲۰۰ هزار دام سنگین و یک میلیون و ۷۰۰ هزار دام سبک بوده است.

وی به آمار عملکرد نیمه نخست امسال و مقایسه آن با مدت مشابه پارسال اشاره و اضافه کرد: در این مدت ۱۶ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک از نظر سل و تب مالت تست شده که در مقایسه با پارسال، ۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: یک هزار و ۵۰۰ قلاده سگ واکسیناسیون شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته،‌ ۵۴ درصد افزایش یافته است.

رفیعی با اشاره به این‌که افزایش حجم عملیات واکسیناسیون و تست‌های مربوطه باعث کاهش کانون‌های بیماری شده است، گفت: امسال کانون‌های بیماری تب برفکی ۱۲ درصد و شاربن ۷۵ درصد کاهش یافته است و کانونی از بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان،‌ آبله بزی و شتر و مشمشه گزارش نشده است.

وی با بیان این‌که امسال ۱۲۰ میلیون دُز انواع واکسن طیور تزریق شده، افزود: جوجه ریزی در واحدهای مرغداری مرغ گوشتی، پولت و تخم‌گذار ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته که نشان‌دهنده افزایش تولید و کاهش کانون‌های بیماری است.

به گفته وی، تلفات مرغ گوشتی ۳۶ درصد، جوجه مرغ تخم‌گذار ۸۱ درصد و ‌مرغ تخم‌گذار ۳۱ درصد کاهش یافته است.

مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: ۴۳ هزار قطعه طیور روستایی به‌صورت رایگان علیه نیوکاسل واکسینه شدند که باعث کاهش ۳۲ درصدی کانون این بیماری و ۵۲ درصدی تلفات طیور بر اثر ابتلا به نیوکاسل شده است.

وی خاطرنشان کرد: امسال برای سومین سال متوالی کانونی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در قم گزارش نشده و از دامداران درخواست داریم همه توصیه‌های بهداشتی را به‌ویژه در نیمه دوم سال که با کوچ پرندگان مهاجر مواجه هستیم،‌ رعایت کنند.

وی افزود: از سال ۹۷ تاکنون جمعیت کامل مرغداری‌های صنعتی تخم‌گذار، پولت و مرغ مادر تحت پوشش واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان قرار گرفته که در ایجاد ایمنی کمک کرده است.

رفیعی در ادامه گفت: در نیمه نخست امسال ۱۷۶ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۹۵۰ راس دام سنگین کشتار شده که حجم عملیات کشتار نسبت به سال گذشته به ترتیب در دام سبک و سنگین ۲۳ و ۲۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به نظارت‌های بهداشتی در خط تولید کشتارگاه‌ها،‌ افزود: در نیمه نخست امسال ۵۹ تُن گوشت غیربهداشتی و ۹۰ تُن آلایش غیربهداشتی دام شناسایی و معدوم شد.

وی اضافه کرد: نیمه نخست امسال پنج میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه طیور در کشتارگاه‌ها کشته‌شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴۴ درصد افزایش یافته است.

رفیعی با اشاره به معدوم‌سازی چهار هزار قطعه طیور غیربهداشتی، ادامه داد: امسال ۱۴ هزار و ۷۷۰ مورد بازدید و نظارت بهداشتی از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی و مراکز بسته‌بندی این فرآورده‌ها انجام شده که ۲۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته وی، ۳۶.۵ تُن انواع فرآورده‌های غیربهداشتی نیز در سطح مراکز عرضه و سردخانه‌ها ضبط و معدوم شده است.

وی به همشهریان توصیه کرد: از فرآورده‌های دام و طیور بسته‌بندی با مهر دامپزشکی استفاده کنند و اگر تخلفی در این زمینه مشاهده شد، مراتب را به شماره ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی اطلاع دهند.

وی گفت: در فصل پاییز واکسیناسیون دام علیه تب برفکی، اجرای فاز دوم عملیات واکسیناسیون طیور روستایی علیه نیوکاسل و واکسیناسیون سه هزار قلاده سگ را در دستور اجرا داریم.

وی در پایان با بیان این‌که تاکنون گزارش مستند و مستدلی در زمینه انتقال بیماری کرونا از حیوانات به انسان گزارش نشده، گفت: برای پیشگیری از هر گونه احتمال ابتلا، افرادی که به دام خانگی دست می‌زنند حتما دست‌ها را با آب و صابون شست‌وشو دهند و همچنین فرآورده‌های خام دامی و طیور به‌صورت کامل پخته شود.

۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha