۱۸ مهر ۱۳۹۸، ۱۸:۰۵
کد خبر: 83511993
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شمال عراق فرصت طلایی برای شکوفایی اقتصاد کردستان است

سنندج - ایرنا - معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجە ؛شمال عراق (اقلیم کردستان) را یک فرصت طلایی و ویژە برای شکوفایی و توسعە اقتصاد استان کردستان دانست.

غلامرضا انصاری روز پنجشنبه در سی و سومین نشست مشترک شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان، کشور عراق را یک ظرفیت عظیم اقتصادی و فرهنگی برای کشورمان دانست و اظهار داشت: مهمترین عنصر محکم کنندە روابط ایران و عراق تعیین یک مسیر اقتصادی است.
وی با بیان اینکە زبان مشترک ظرفیت های زیادی برای استان کردستان ایجاد می کند و نباید هرگز از تجارت با آنان غافل بود، افزود: زمینە های سیاسی، فرهنگی و جغرافیایی حکم می کند کە عراق یک هدف جدی اقتصادی باشد.
انصاری تلاش برای ایجاد بالانس در تجارت با عراق یکی از ضروریات تعمیق روابط است، اضافه کرد: ایجاد شهرک اقتصادی مشترک و حضور سرمایە گذاران در دو طرف می تواند روابط اقتصادی را تعمیق کند.
وی از اتاق بازرگانی کردستان خواست علاوە بر ایجاد دفاتر تجاری در اقلیم عراق برای تجارت خود قراردادهای محکم ببندند تا در مسیر بازگشت سرمایە خود دچار مشکل نشوند ضمن اینکه تلاش برای فعال کردن مرز سیرانبند را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: نظر اقلیم کردستان در مرز سیرانبند مثبت است و باید تلاش کنیم موافقت دولت مرکزی را اخذ کنیم.

مرزها و بازارچەهای کردستان نیازمند توجە و حمایت برای توسعە مبادلات هستند

استاندار کردستان نیز در این نشست توسعە مبادلات تجاری در مرزهای رسمی و بازارچە های مرزی را نیازمند توجە وحمایت در راستای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال ارزیابی کرد و گفت: اتصال راە آهن همدان - سنندج بە اقلیم کردستان عراق روابط اقتصادی را پایدارتر خواهد کرد.
بهمن مرادنیا که با حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق برگزار شد، افزود: برای ما هموارە مرز در حوزە مبادلات تجاری از اهمیت خاصی برخوردار بودە و با همە توان برای رفع مشکلات آن تلاش کردەایم.
وی حل برخی موانع و مشکلات در مرز سیرانبند بانە برای تسهیل رفت و آمد تجار و بازرگانان را خواستار شد و اظهار داشت: بسیاری از تجار شهرستان بانه با استان سلیمانیه مراوده اقتصادی و تجاری دارند و بر همین مبنا باید مسئولان برای رسمی شدن این مرز و تردد مسافر از آن با دولت مرکزی و حکومت اقلیم اقدام اساسی انجام دهند.
مرادنیا همچنین از اعمال تعرفه های سنگین از جانب حکومت اقلیم کردستان عراق بر برخی محصولات کشاورزی استان کردستان انتقاد کرد و یادآور شد: کشاورزان کردستانی بە امید صادرات، محصولات زیادی کشت کردند کە بدلیل اعمال تعرفە سنگین از صادر کردن آن باز ماندند.
وی تاکید کرد: طبق برخی گزارشات تعرفە های تجاری اعمال شدە در مرزهای این استان توسط اقلیم بسیار متفاوت از مرزهای آنها با کشور ترکیە است لذا می طلبد در این خصوص مذاکرات سازندەای با مقامات اقلیم انجام شود.
استاندار کردستان همچنین ابراز امیدواری کرد ایجاد شهرک صنعتی مشترک با کردستان عراق کە مورد تایید وزارت صمت نیز هست در سفر ریاست جمهور به کردستان جنبە اجرایی پیدا کند.
مرادنیا یکی از موضوعات و مفاد تفاهمنامە با اقلیم کردستان عراق را تلاش برای اتصال راە آهن همدان - سنندج بە اقلیم کردستان اعلام کرد و گفت: رئیس جمهور عراق نیز از این مسالە استقبال کردند و قرار شد آنها فاینانس طرح را تامین کنند لذا برای اجرایی شدن این موضوع نیازمند همت جدی دولت هستیم چون ایجاد این خط راە آهن می تواند بە گستردگی و پایداری روابط اقتصادی ایران و عراق کمک بسزایی کند.

۹۱۰۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha