۱۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۷:۵۰
کد خبرنگار: 1763
کد خبر: 83505885
T T
۰ نفر
تولید مشترک لازمه ماندگاری شرکت‌های ایرانی در عراق

اربیل – ایرنا -  پاویون ایران در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی بازرگانی و دهمین دوره از نمایشگاه کشاورزی، بسته بندی و نمایشگاه ساختمان و تجهیزات اربیل اواخر هفته پیش درحالی برگزار شد که تاکید بر سرمایه گذاری و تولید مشترک بعنوان رمز ماندگاری شرکت ها بویژه شرکت های ایرانی در بازار عراق و اقلیم کردستان عراق از مهمترین محورهای مورد تاکید مسوولان و دست اندرکاران بود.

 در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و اقلیم کردستان عراق در اربیل نیز که در حاشیه این نمایشگاه برگزار شد، شرکت کنندگان با مروری بر اقدامات انجام شده برای کمک به افزایش تعاملات تجاری ایران و عراق، تاکید کردند که وجود فرصت های همکاری موثر در مناطق مختلف عراق بویژه اربیل ظرفیت مناسبی را برای مشارکت فعلان اقتصادی ایران ایجاد کرده است اما این مشارکت باید بیش از پیش از سمت تجارت صرف، به سوی سرمایه گذاری و تولید مشترک حرکت کند.

در این نشست ۲۰۰ فعال بخش خصوصی از ایران و اعضای اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق، سرکنسول ایران در اربیل و رایزن بازرگانی ایران در عراق حضور داشتند که در رابطه با فرصتها و محدودیتهای همکاری های اقتصادی با تاکید بر اقلیم کردستان به طرح دیدگاه و نظرات لازم پرداختند.

"ایرج مسجدی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، با حضور در این پاویون طی سخنانی اظهار داشت : توازن تجارت با  سرمایه گذاری  و تولید مشترک در اربیل با بکارگیری توان تکنیکی و مهارتهای فنی همراه با نوآوری موجب پیشبرد حضور حداکثری در این بخش از بازار عراق خواهد بود .

سفیر ایران در عراق همچنین با اشاره به توافق مهم دو کشور دراستفاده از برخی ظرفیت های بانکی با شیوه های متناسب با نوعفعالیت اقتصادی، بهره برداری از خدمات صندوق ضمانت صادرات و استفاده درست از صرافی های موجود در عراق را از جمله محورهای مهم در بهره برداری شرکتهای ایرانی دانست .

وی افزود: در بسیاری از صنایع بویژه صنایع کوچک و متوسط شرکتهای ایرانی امکان تولید مشترک در بازار عراق را دا­­ رند که در این صورت استفاده از تسهیلات تعریف شده ازسوی طرف عراقی در حوزه سرمایه گذاری و تثبیت کالای ایران امکان پذیر خواهد بود .

مسجدی ، حوزه ساختمان، کشاورزی و بازرگانی عمومی را سه بخش قابل توسعه در اربیل دانست و تاکید کرد : سفارت ایران در عراق با حمایت از فعالیت های نمایشگاهی و مذاکرات دیپلماتیک با مقامات عراقی همواره به ایجاد بستر مناسب و برقراری امنیت لازم برای فعالیت شرکتهای ایرانی توجه دارد .

سفیر ایران در عراق با اشاره به سلسله برنامه های پیش بینی شده برای عمق بخشیدن به روند حضور شرکت های ایرانی در عراق و ظرفیت نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در بصره، نجف، کربلا، اربیل و سلیمانیه ابراز امیدواری کرد  که روند روبه رشدی که در تجارت بین دوکشور ایجاد شده با تلاش بخش خصوصی و تعاملات مستقیم اتاقهای بازرگانی ایران و عراق بتواند مسیر روشنی را در افق همکاریها برای تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلار مهیا سازد .

رایزن بازرگانی ایران در عراق نیز خصوص برگزاری این پاویون به خبرنگار ایرنا گفت که در میان ۲۰ کشور مشارکت کننده، ایران بزرگترین پاویون را با مشارکت ۷۰ شرکت ایرانی در فضایی معادل ۱۵۰۰ مترمربع در سه بخش ساختمان .کشاورزی و بازرگانی عمومی برپا کرد .

"ناصر بهزاد" اظهار داشت: اربیل به لحاظ شرایط جغرافیایی، استعداد آمایشی و سهولت نسبی مقررات کسب و کار در کنار جاذبه های محیطی تبدیل به گرانیگاه گردشگری و ترانزیت بازرگانی عراق شده است.

رایزن بازرگانی ایران در عراق وجود  شش منطقه صنعتی در اربیل با توان تولید موادغذایی، محصولات شیمیایی و کالاهای دارویی را مزیتی برای آغازهمکاریهای مستمر شرکتهای ایرانی در تولید بدون کارخانه در این منطقه دانست و افزود: مقدمات ورود ۲۰ برند جدید صادراتی به بازار اقلیم کردستان فراهم شده که به لحاظ قدرت تامین و رقابت پذیری امکان نفوذ و تثبیت در این بخش از بازار عراق خواهند داشت .

بهزاد تفاهم اخیر صندوق ضمانت صادرات ایران برای امکان فروش اعتباری کالای ایران در اقلیم کردستان و برخورداری از  پوششهای صدور ضمانت و ریسکهای سیاسی.تجاری را اقدام مهمی در افزایش دامنه حضور ایران در تعاملات منطقه ای بویژه در شرایط تحریم دانست و افزود: در سال جاری ۳۹ پروژه تولیدی در اربیل درحال تاسیس است که اولویت های آن تولید مصالح ساختمانی، محصولات غذایی، مصنوعات پلاستیکی و محصولات معدنی می باشد .

رایزن بازرگانی ایران در عراق از تدوین نقشه سرمایه گذاری در اقلیم کردستان عراق بر اساس ظرفیت های قابل توسعه خبرداد و تاکید کرد:  انجام سرمایه گذاری در شبکه سازی زنجیره ای در فروش کالا، انتقال پیش محصول، بلند مرتبه سازیهای مهندسی و ایجاد مال های تجاری و خدمات بازرگانی در اربیل ازجمله محورهای پیشنهادی برای فعالین اقتصادی  کشورمان در تعامل با بازار شمال عراق است که موجب تحکیم روابط دوجانبه خواهد شد .

هم اکنون ارزش تبادل تجاری دو کشور سالانه ۱۰ میلیارد دلار است و جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر بیش از سه هزار و ۲۰۰ مگاوات برق مورد نیاز عراق را در دو بخش فروش مستقیم و نیز فروش گاز مورد نیاز نیروگاه های عراق، تامین می  کند.

حضور ۸۰ شرکت فنی مهندسی برای مشارکت در طرح های بازسازی عراق با قراردادهایی جمعا به ارزش ۱۲ میلیارد دلار از دیگر رویدادهای روابط اقتصادی دو کشور است که پیشتر سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد آن را نشانه تاکید جمهوری اسلامی ایران بر این دانسته بود که در دوران بازسازی نیز در کنار عراق است. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha