مجتبی آغاز روز شنبه در جریان بازدید خبرنگاران از باغات و ترمینالهای پسته این شهرستان، مجموع اراضی این منطقه را ۴۰ هزار و ۸۰۰ هکتار بیان کرد و افزود: ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از این اراضی باغی، ۱۳ هزار هکتار زارعی و مابقی آیش است.
اراضی'آیش، زمین دایری است که به صورت متناوب و طبق عرف محل برای دوره معینی بدون کشت بماند.
وی با بیان اینکه بالاترین سطح باغات شهرستان خاتم به محصول پسته اختصاص دارد اظهار داشت: ۱۷ هزارهکتار از سطح باغات این منطقه به این محصول اختصاص دارد که ۱۲ هزار و ۸۰۰هکتار آن باغات بارور و بقیه نهال است که زیر ۱۰ سال عمر دارند.
آغاز، متوسط عملکرد پسته خشک در هر هکتار در این شهرستان را یکهزار و ۲۰۰ کیلوگرم بیان کرد و افزود: پیش بینی می شود در سالجاری حدود ۱۶ هزار تن پسته خشک برداشت شود.
وی متوسط عملکرد پسته خشک به تازه را یک به سه بیان کرد و افزود: برآورد شده امسال در هر هکتار ۴۵ تن پسته از باغات این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاتم عملکرد پسته در این شهرستان را امسال بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: در سالهای گذشته چند تن از کشاورزان این شهرستان به علت برداشت بالاترین میزان تولید پسته در کشور نمونه شدند.
وی یادآور شد: طبق بررسی که از سوی جهادکشاورزی صورت گرفته پیش بینی شده که از هر هکتار ۴۵ تن پسته برداشت شود.
آغاز، با بیان اینکه ارقام پسته این منطقه اکبری ، کله قوچی و احمد آقایی است گفت: ۵۵ درصد باغات پسته این شهرستان از نوع اکبری است و پسته تولیدی این شهرستان علاوه بر مصرف استان به کشورهای دیگر هم صادر میشود.
وی با بیان اینکه رتبه نخست سطح تولید و کشت پسته استان یزد مربوط به خاتم است افزود: شرایط مطلوب آب و خاک و هوا این شهرستان موجب شده پسته در شهرستان از جایگاه ویژه ای برخودار شود.
صدور ۱۳۱ مجوز تاسیس ترمینال پسته
وی از صدور مجوز ۱۳۱ واحد تاسیس و بهره برداری ترمینال پسته در این شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد ۳۵ واحد آن به بهره برداری رسیده و برای ۳۸۶ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی خاتم با بیان اینکه واحدهای یاد شده ظرفیت فرآوری و ضبط ۳۳ هزار تن پسته خشک را دارند خاطر نشان کرد: از مجموع واحدهای مورد اشاره ۲۹واحد آن با سرمایه گذاری ۷۸ میلیارد تومان افزون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
انگور دومین محصول تولید شهرستان خاتم
مدیر جهادکشاورزی خاتم در بخشی از سخنان خود دومین محصول تولیدی این شهرستان را انگور با سطح زیر کشت یکهزار و ۱۰۰ هکتار بیان کرد و گفت:عسکری، سیاه و ریش بابا از ارقام انگور این شهرستان است.
وی تعداد کارگاههای کشمش دارای مجوز این شهرستان را ۲۶ مورد ذکر کرد افزود: انگور فرآوری شده به صورت آفتابی؛ تیزآبی و کشمش به بازارهای داخلی عرضه و نیز مقداری هم به تعدادی از کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر میشود.
مدیر جهادکشاورزی خاتم اظهار داشت: زردآلو و انار از دیگر محصولات تولیدی این شهرستان است.
خاتم رتبه نخست تولید گندم در استان
آغاز سطح زیر کشت محصولات زارعی خاتم را ۱۳ هزار هکتار بیان کرد و گفت : سالانه چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از ارضی استان به گندم اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: این شهرستان رتبه نخست تولید گندم، دوم ذرت و سوم جو استان را دارد.
وی با بیان اینکه محصول کنجد هم در این شهرستان در حال توسعه است و یکهزار و ۱۰۰ هکتار آن به این محصول اختصاص دارد افزود: ۳۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت زعفران اختصاص دارد و در زمینه گیاهان دارویی اقداماتی خوبی در این شهرستان انجام شده است.
افزون بر سه هزار و ۸۵۰ هکتار از اراضی خاتم مجهز به آبیاری نوین
مدیر جهاد کشاورزی خاتم خاطر نشان کرد: سه هزار و ۸۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان به آبیاری نوین مجهز هستند همچنین که یکهزار هکتار هم در دست اقدام است.
وی خاطر نشان کرد: با این اقدام علاوه بر صرفه جویی در آب ،تا ۸۵ درصد راندمان افزایش می یابد.
تولید سالانه ۹۲ هزارتن محصولات دامی
مدیرجهادکشاورزی خاتم با اشاره به اینکه بیشترین دام سبک استان در این شهرستان است گفت: ۱۷۶ هزار راس دام سبک پرورش داده می شود و گوشت تولیدی این منطقه بسیار با کیفیت و دارای طعم بسیار عالی است.
وی با بیان اینکه ۳۲۱ هزار واحددامی با ارزش سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان در این منطقه وجود دارد افزود: مجموعا سالانه ۹۲ هزار تن محصول دامی اعم خوارکی و غیر خوارکی در این منطقه تولید می شود.
وی تعداد دامهای سنگین این شهرستان را سه هزار و ۵۰۰ راس بیان کرد و گفت: حدود ۱۰۰ استخر پرورش ماهی در این شهرستان جود دارد که سالانه ۱۰۰ تن ماهی قزل آلا تولید می کنند.
وجود ۷۰۰ منبع آبی کشاورزی در شهرستان خاتم
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان خاتم با بیان اینکه ۲۵ درصد از سطح و تولید و منابع آبی کشاورزی استان در این شهرستان است افزود: خاتم قطب کشاورزی استان یزد در زمینه تولید انواع محصولات کشاورزی است.
وی منابع آبی کشاورزی شهرستان خاتم را ۷۰۰ منبع بیان کرد و گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب از این منابع برداشت می شود.
وی افزود: در حال حاضر ۵۸۰ حلقه چاه کشاورزی، ۱۰۲ رشته قنوات و ۲۱ دهنه چشمه در این شهرستان وجود دارد.
آغاز با بیان اینکه۱۰ هزار بهره بردار شناسنامه دار در بخش کشاورزی خاتم فعال هستند گفت: سال گذشته ۱۳ میلیارد تومان از اعتبارات اشتغال پایدار روستایی در بخش کشاورزی برای ۱۷۰ بهره بردار زمینه گیاهان داورری ، کشت زعفران و باغات هزینه شد.
راه اندازی تیم تخصصی کشاورزی برای معرفی محصولات
وی از راه اندازی یک تیم از بین کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی در این شهرستان خبر داد و گفت: این تیم آمادگی دارد بازرگانان و سرمایه گذاران را برای معرفی محصولات باغی همراهی کنند.
خبرنگاران استان یزد در این سفر یکروزه از ترمینالهای فرآوری و کارگاه فرآوری پسته شهرستان خاتم دیدن کردند.
در این تور رسانه ای امام جمعه خاتم ، رییس جهاد کشاورزی مروست ، بخشدار و جمعی از مسوولان این منطقه، خبرنگاران را همراهی کرددند.
شهرستان خاتم ۸۳۶ هزار هکتار مساحت دارد و در جنوبیترین نقطه استان یزد قرار دارد.
از مجموع مساحت این شهرستان ۵۱۷ هزار هکتار آن مراتع و ۶۴ هزارو ۸۰۰ هکتار آن جنگل های بادام، بنه کوهی است.
۲۰۸۸/ ۶۱۹۷
نظر شما